Nota de premsa

CaixaBank i Encomenda llancen una iniciativa per ajudar 'start-ups' a aconseguir finançament per als seus projectes

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Primera jornada a Madrid

• Les dues entitats celebraran jornades a les principals ciutats espanyoles per posar en contacte empreses innovadores amb potencial de creixement amb l'ecosistema inversor perquè puguin presentar les seves idees.

• Amb el programa Startup Jump, l'entitat financera i el fons d'inversió liderat per Carlos Blanco i Oriol Juncosa pretenen impulsar el desenvolupament d'empreses de base tecnològica que es troben en una etapa inicial i busquen créixer gràcies a la injecció de nova inversió.

CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el fons d'inversió Encomenda s'han aliat per ajudar start-ups de base tecnològica amb potencial de creixement que es troben en una etapa inicial (fase llavor o seed) a trobar finançament per poder créixer i desenvolupar els seus projectes.

Les dues entitats organitzaran a les principals ciutats de tot el territori espanyol jornades en què reuniran una selecció de start-ups amb un grup d'inversors perquè puguin presentar les seves idees davant de l'ecosistema inversor.

L'entitat financera i el fons d'inversió liderat per Carlos Blanco i Oriol Juncosa seleccionaran entre 6 i 9 start-ups a cada territori d'entre totes les que es presentin a la convocatòria, i hi convidaran inversors de referència. Els emprenedors tindran sis minuts per presentar els projectes i captar l'interès de l'ecosistema inversor. La primera sessió s'ha celebrat a Madrid, on s'han reunit sis start-ups i nou fons de capital risc.

Al llarg dels mesos vinents, s'organitzaran trobades a Màlaga, València, Galícia, Bilbao, Barcelona, Saragossa, Tenerife i Mallorca. Els interessats a participar en aquestes jornades s'hi poden inscriure al web www.encomenda.com/startup-jump.

Compromís amb els emprenedors

Per conèixer les claus de l'èxit, saber el que busquen i necessiten les empreses quan comencen i conèixer els principals problemes amb què es poden trobar les start-ups, en cada trobada es convidarà un emprenedor d'èxit, perquè pugui compartir amb els participants la seva experiència.

Amb el programa Start Jump, CaixaBank DayOne i Encomenda pretenen impulsar el desenvolupament d'empreses innovadores que es troben en fases inicials i busquen saltar a la fase següent gràcies a la injecció de nova inversió. A més del talent, les empreses també necessiten eines específiques i suport que els ajudin a consolidar el seu model.

CaixaBank i Encomenda reconeixen els emprenedors com a actors essencials a l'hora de dinamitzar el teixit productiu, amb un paper clau en la creació de llocs de treball i oportunitats, i amb una gran influència sobre els canvis socials. Aquest sector és capital per al desenvolupament econòmic i social de qualsevol territori i dels seus ciutadans.

Sobre CaixaBank DayOne

CaixaBank aspira a convertir-se en el banc de referència dels emprenedors, start-ups i scale-ups i acompanyar-los durant l'etapa de creixement i consolidació. El 2017, l'entitat va llançar DayOne, que potencia l'estratègia de CaixaBank d'oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

A través d'aquesta divisió, l'entitat ha desenvolupat un programa integral per ser el partner financer de l'economia de la innovació. A DayOne s'acompanya tant les empreses que es troben en els primers anys d'activitat com les que gràcies a la tecnologia tenen un desenvolupament ràpid. A més, DayOne disposa d'una línia de serveis adreçada a inversors interessats a destinar fons a empreses innovadores en fases inicials.

Actualment, DayOne té espais físics a Barcelona, Madrid i València, i gestors de negoci a Bilbao i Màlaga.

Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat llança cada any, des que es van crear el 2007, els Premis EmprenedorXXI. Aquests guardons s'han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d'Espanya i, a partir del 2018, també de Portugal.

Sobre Encomenda

Encomenda és un fons d'inversió fundat per Carlos Blanco i Oriol Juncosa que inverteix en start-ups digitals amb seu a Espanya. Les seves inversions inicials oscil·len entre 70.000 euros i 300.000 euros, amb inversions de seguiment de fins a 1,8 milions per empresa. Els fundadors del projecte proporcionen els seus coneixements i la seva xarxa per ajudar els emprenedors a prendre decisions estratègiques, ampliar les seves empreses, crear noves oportunitats de negoci i preparar les empreses per a rondes de finançament internacional.

Amb una dimensió de 24 milions d'euros, l'any passat van tancar 12 inversions en start-ups, i van rebre un total de 1.100 projectes durant aquest període. L'estratègia del fons és invertir durant un període d'entre 3 i 4 anys en aproximadament 40-50 start-ups en fases inicials al llarg del territori espanyol.

 

NOTÍCIES RELACIONADES