Nota de premsa

CaixaBank i elBullifoundation presenten un llibre per fomentar la innovació en pimes i autònoms

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Ferran Adrià, president d´elBullifoundation, i Juan Antonio Alcaraz, director general de Negoci de CaixaBank

• “77 Actitud Innovadora” recopila idees i reflexions de Ferran Adrià sobre què és la innovació i quin és el seu paper a les empreses.

• El llibre s’ha concebut com una eina per ajudar autònoms, emprenedors i pimes a millorar la gestió i comprensió de la innovació.

• Amb la publicació de “77 Actitud Innovadora”, CaixaBank reafirma el seu compromís amb aquest segment de negocis i professionals, així com l’aposta per la innovació com a palanca de creixement.

 

CaixaBank i elBullifoundation han llançat avui 77 Actitud Innovadora, un nou llibre que recopila un total de 77 idees i reflexions de Ferran Adrià sobre què és la innovació i quin és el seu paper en les empreses. El llibre, dirigit especialment a autònoms, emprenedors i pimes, s’ha concebut com una eina d’inspiració i reflexió per ajudar a fomentar que els petits empresaris gestionin i experimentin amb noves opcions per aplicar als seus negocis.

A través d’aquesta nova publicació, CaixaBank, de la mà d‘elBullifoundation, reafirma el seu compromís amb els autònoms, emprenedors i pimes com a motors claus de l’economia del país i la seva ferma aposta per la innovació com a palanca de creixement. El director general de Negoci de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, ha destacat en el pròleg de la publicació que “des de l’entitat apostem fermament per la necessitat de mantenir una actitud innovadora per afrontar el present i mirar cap al futur sabent qui som i cap a on volem anar”. Per la seva part, Ferran Adrià, president d‘elBullifoundation, ha destacat que “no estem davant un manual per innovar ni tampoc un llibre sobre teoria de la innovació. Es tracta d’una síntesi de qüestions prèvies a la innovació que qualsevol persona amb ganes d’innovar hauria de plantejar-se amb i el propòsit és suscitar la reflexió del lector”.

77 Actitud Innovadora sorgeix a elBulli1846, l’espai del que va ser triat fins a cinc ocasions millor restaurant del món, que actualment alberga la seu d’elBullifoundation. A elBulli1846 es duen a terme activitats vinculades a la recerca, com la convocatòria d’equips multidisciplinaris de professionals que desenvolupen projectes d’innovació en diferents àmbits. La primera convocatòria que es va obrir a aquest centre de recerca va comptar amb un grup de persones interessades per la innovació que venien del món de l’arquitectura, la filosofia, la museografia, el disseny, la geopolítica, l’administració d’empreses, la gestió documental, la psicologia, el sector serveis i la recerca de mercats, amb els qui Ferran Adrià va compartir un total de 77 dies. En acabar l’experiència es van recopilar les 77 frases més habituals que Ferran Adrià utilitza al voltant de la innovació i la creativitat, i que conformen aquest llibre. Totes elles fan referència a com s'entén la innovació en el context de les pimes a partir de l'experiència de Ferran Adrià al restaurant elBulli i la seva relació de consultoria amb més d'una trentena d'empreses a nivell mundial, i de les reflexions generades durant aquesta primera Convocatòria d’elBulli1846.

El llibre, que s'ha presentat avui en ‘all in one Madrid’ en el marc de les jornades amb professionals del sector que CaixaBank ha organitzat aquesta setmana a la capital de la mà d‘elBullifoundation, es distribuirà a totes les Store Negocis de CaixaBank i estarà disponible en format digital al CaixaBankLAB Campus, el portal de formació dirigit als clients del sector de l’entitat financera. Després de les guies Mise en Place (2016) i Food and Beverage (2018), 77 Actitud Innovadora és el tercer llibre que editen CaixaBank i elBullifoundation.

Acord entre CaixaBank i elBullifoundation

CaixaBank i elBullifoundation van unir esforços l’any 2015 per desenvolupar projectes conjunts amb un principal eix: la innovació. L'acord, que té com a objectiu aplicar la creativitat a projectes concrets que tinguin com a resultat la innovació, està orientat a prestar ajuda a iniciatives professionals, especialment del sector de la gastronomia i les seves indústries relacionades.

En el marc d'aquesta col·laboració, CaixaBank i elBullifoundation imparteixen sessions sobre gestió empresarial de la mà del xef Ferran Adrià, del sommelier Ferran Centelles i dels seus prestigiosos equips. A més, a través del portal CaixaBankLAB Campus, s'ofereix formació especialitzada en restauració als clients de l'entitat financera.

CaixaBank, entitat de referència per a empreses i negocis de restauració

Gràcies al seu model d'especialització, amb una proposta de valor de productes i serveis adaptada per a cada segment, CaixaBank és una referència per al teixit empresarial, així com per a comerços, negocis, autònoms i emprenedors del sector de la restauració.

Per donar servei a les empreses que facturen menys de 2 milions d'euros, així com a comerços, negocis i autònoms, l'entitat compta amb CaixaBank Negocis, la divisió que desenvolupa productes i serveis adaptats a les peculiaritats d'aquest segment de clients amb un assessorament pròxim i integral. A més, l'entitat compta amb una comunitat especialitzada en el sector de la restauració, Food&Drinks, a través de la qual posa disposició de bars, restaurants i cafeteries una oferta de productes i serveis diferencials (financers i no financers) que s'adapten a les seves necessitats específiques, així com una xarxa de professionals experts en el sector a totes les oficines de l'entitat, que els ajuden a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària.

Pel que fa a les empreses del sector que facturen més de 2 milions d'euros, CaixaBank els dona servei a través d'una xarxa formada per més de 145 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles als quals treballen al voltant 1.500 professionals altament qualificats, amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

 

NOTÍCIES RELACIONADES