Nota de premsa

CaixaBank i el Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament impulsen el finançament de petites i mitjanes empreses al Marroc

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Entrada d’oficina de CaixaBank

• La sucursal de CaixaBank al Marroc tanca un préstec amb el Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament per 430 milions de dirham marroquins (al voltant de 40 milions d'euros).

• Els fons es destinaran al finançament de petites i mitjanes empreses locals del país que s'han vist afectades per la pandèmia de la COVID-19.

CaixaBank, a través de la seva sucursal al Marroc, ha tancat  l’obtenció d’un préstec amb el Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament per 430 milions de dirham marroquins (al voltant de 40 milions d'euros) per a impulsar el finançament de petites i mitjanes empreses al Marroc.

El préstec del BERD a CaixaBank permetrà a la sucursal de l’entitat al Marroc incrementar la seva capacitat de finançament al país per a respondre millor a les necessitats de les empreses que s'han vist afectades per la crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19.

A més, fruit de l'acord, el BERD donarà suport a l'estratègia de creixement de CaixaBank al Marroc per a acompanyar a les empreses que se situen fora del tradicional eix Casablanca-Rabat, que representa el 70% de l’economia marroquina, a través de les oficines de l’entitat a Tànger i Agadir.

CaixaBank al Marroc

CaixaBank té llicència bancària al Marroc des de 2009, on compta amb tres oficines -Casablanca, Tànger i Agadir-. Des d'allà, ofereix serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa tant a empreses espanyoles ja afermades al país o amb perspectives d'entrar en el mercat marroquí, com a grans empreses marroquines i multinacionals.

L'entitat s'ha convertit en banc de referència per a les empreses espanyoles amb presència al Marroc. Al voltant del 60% de les 600 empreses espanyoles que operen al país (segons dades de l’ICEX) són clients de la sucursal de CaixaBank.

El Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament al Marroc

Al Marroc, el BERD és una de les principals institucions financeres a desenvolupar instruments financers i d'assessorament per a mitigar l'impacte de la pandèmia a l'economia.

El Marroc és un país fundador del BERD i es va convertir en país d'operacions el 2012. Fins al moment, el BERD ha invertit al voltant de 2.400 milions d'euros al país a través de 65 projectes. Espanya és també un país fundador del BERD, i des de 1992, és donant del banc amb una contribució de més de 104 milions d'euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES