Nota de premsa

CaixaBank i Correos signen un acord per facilitar el lliurament d’efectiu a domicili en tota Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Juan Manuel Serrano, president de Correos

• L’acord permetrà desenvolupar el servei perquè els clients de CaixaBank puguin rebre, a través dels carters i carteres rurals de Correos, la quantitat en efectiu que sol·licitin, fins a un màxim de 500 euros.

• Aquest acord bilateral s’emmarca en l’acord subscrit entre Correos i la patronal bancària (CECA, AEB i Unacc) per millorar el servei de retirada de diners en efectiu en les zones rurals de tot el territori nacional.

• Un equip multidisciplinari treballarà en la creació d’un protocol específic que faciliti l’adaptació dels serveis de Correos al model de CaixaBank per l’àmbit rural.

CaixaBank i Correos han signat un acord de col·laboració per ampliar l’accés a l’efectiu en tota Espanya. Aquest acord bilateral s’emmarca en el conveni de col·laboració que va subscriure Correos amb la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvi (CECA) i altres associacions professionals del sector financer (AEB i Unacc) per facilitar la retirada de diners en efectiu en tot el territori nacional.

L’objectiu és que tots els ciutadans, amb independència de la seva edat i lloc de residència, tinguin accés a l’efectiu amb el menor desplaçament possible. Per a això, el protocol de col·laboració contempla que els clients de CaixaBank puguin sol·licitar l’enviament a domicili d’efectiu, fins a un màxim de 500 euros, que els lliuraran els carters i carteres rurals. Així mateix, l’acord inclou la possibilitat que els clients de CaixaBank puguin ingressar i retirar efectiu en tots els punts d’atenció a la ciutadania de Correos.

En la signatura han participat Juan Manuel Serrano, president de Correos; Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank; i Jaume Masana, director de Negoci de l’entitat financera. Juan Manuel Serrano, president de Correos, ha destacat que “des de Correos posem a disposició de CaixaBank la capil·laritat i total cobertura territorial de la nostra xarxa d’oficines i serveis rurals, per contribuir a la inclusió financera en tota Espanya i garantir l’accés a diner efectiu a tota la ciutadania, també en l’àmbit rural”.

Per part seva, Gonzalo Gortázar ha posat en valor com l’acord reforça el model de servei de l’entitat: “CaixaBank, amb presència en més de 2.200 municipis, és el banc espanyol amb la xarxa d’oficines més gran i també el que ofereix millor cobertura a l’àmbit rural: el 40% de les nostres sucursals es troben en poblacions de menys de 10.000 habitants. No sols tenim el ferm compromís de mantenir la nostra presència en totes les localitats en les quals ens trobem, sinó que a més donem servei a altres 628 municipis a través d’oficines mòbils. En aquest marc, sumar esforços amb Correos ens ajuda a reforçar el model de servei a les persones en tots els àmbits geogràfics”.

Una àmplia presència geogràfica en tota Espanya

Segons estimació de CaixaBank, al voltant de 900.000 persones resideixen actualment en alguna població sense oficines ni caixers de cap entitat bancària. Cal sumar el fet que molts d’ells tenen una edat avançada.

L’acord amb Correos permetrà a l’entitat potenciar l’accés a la disposició d’efectiu als seus clients en tota la geografia espanyola. D’aquesta manera, Correos posa a la disposició de CaixaBank la seva xarxa de 2.389 oficines i els seus prop de 6.000 carters i carteres rurals, amb els quals els clients de CaixaBank amb dificultats per desplaçar-se a una oficina de l’entitat, per problemes de mobilitat o perquè resideixen en poblacions on el banc no té sucursal, podran disposar d’un servei reforçat i un millor accés als diners en efectiu.

El desenvolupament de l’acord es materialitzarà en els pròxims mesos a través de la creació d’un protocol específic, que adaptarà els serveis oferts per Correos a les característiques del model de servei de CaixaBank per a les seves àrees rurals. Per explorar la millor forma de col·laboració, s’ha constituït un equip conjunt multidisciplinari que implementarà l’accés als nous serveis per als clients de CaixaBank de manera que es prioritzi l’accessibilitat per a persones de qualsevol edat, sense necessitat que disposin de connexió a Internet o telèfon intel·ligent.

Compromís amb la inclusió financera en tota Espanya

Correos contribueix així a la inclusió financera en tota Espanya i ajuda a garantir l’accés a efectiu a totes les persones, tant a les que resideixen en àrees rurals com a les més afectades per la bretxa digital, el que també repercutirà positivament en el desenvolupament econòmic d’aquestes zones.

Correos continuarà oferint els seus serveis a empreses, institucions i administracions per a impulsar i desenvolupar l’activitat de la seva xarxa d’oficines, un actiu que garanteix l’accés al servei públic a tots i totes, i contribueix a la cohesió territorial i al desenvolupament econòmic de persones i empreses, tant en àmbits urbans com en les zones rurals d’Espanya.

Sobre Correos

Correos va néixer fa més de 300 anys i, després d’una contínua adaptació al mercat, avui és l’operador líder del sector a Espanya. Actualment, l’estratègia de la companyia està centrada en la internacionalització, la sostenibilitat i la transformació digital. Amb més de 48.000 professionals, l’empresa presta servei a la ciutadania a través de la seva xarxa de 2.389 oficines, distribuint prop de 6,6 milions d’enviaments diaris. El Grup Correos compta amb 3 filials; Correos Express dedicada a la paqueteria urgent, Nexea especialitzada en solucions multicanal per a les comunicacions massives de les empreses i Correos Telecom encarregada de la gestió i comercialització d’infraestructures de telecomunicació. Pertanyent al Grup SEPI, forma part d’un holding empresarial que abasta un total de 15 empreses públiques.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder a Espanya amb un volum d’actius de més de 590.000 milions d’euros i una posició rellevant a nivell europeu. A més, CaixaBank té una forta presència a Portugal, on controla el 100% de BPI. El grup compta amb més de 20 milions de clients, la xarxa més gran d’oficines i caixers a Espanya i Portugal, i el lideratge en banca digital, amb més de 11 milions de clients digitals.

CaixaBank té actualment presència en més de 2.200 municipis a Espanya. Addicionalment, a través del seu servei d’ofimòbils, ofereix cobertura financera en altres 628 poblacions, disponible no sols per als clients de CaixaBank, sinó per a totes les persones que necessitin serveis bancaris bàsics.

L’entitat està totalment compromesa amb el manteniment de la seva presència en l’àmbit rural i aposta per mantenir aquesta xarxa per afavorir la proximitat al client i la inclusió financera de tota la població, independentment del seu lloc de residència.

 

NOTÍCIES RELACIONADES