Nota de premsa

CaixaBank i CEOE obren una línia de finançament de 35.000 milions d'euros per millorar la productivitat i la internacionalització de les empreses

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri i Antonio Garamendi, durant la signatura de l'acord.

• L'acord entre ambdues entitats, vigent durant el període 2023-2024, cerca també donar suport al desenvolupament de projectes d'innovació i d'emprenedoria empresarial.

• Amb aquest conveni, CEOE i l'entitat financera, a través de CaixaBank Dualiza, han acordat sumar esforços per impulsar la Formació Professional, estrenyent el vincle entre les empreses i els centres educatius.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el president de la Confederación Española de Organizaciones Empresariales (CEOE), Antonio Garamendi, han signat un acord de col·laboració que permetrà posar a disposició de les empreses afiliades a CEOE i de les seves organitzacions empresarials una línia de finançament de 35.000 milions d'euros durant el període 2023-2024. L'objectiu de l'acord és donar suport al teixit empresarial espanyol per millorar la seva productivitat i contribuir al desenvolupament de projectes d'innovació, impulsar la internacionalització i promoure l'emprenedoria. 

Durant la signatura de l'acord, el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat que “volem estar molt a prop de les empreses i acompanyar-les en el seu creixement i desenvolupament, finançant els seus projectes, donant suport a la innovació i acompanyant-les en la transició cap a una economia més sostenible. En definitiva, l'objectiu és contribuir a millorar la competitivitat de l'economia espanyola”. En aquest sentit, el president de CaixaBank ha subratllat que “la iniciativa empresarial és absolutament clau en un context de gran incertesa en la societat i en l'economia marcada per tendències de gran calat com la digitalització i la transició climàtica, i són els empresaris els que, amb les seves iniciatives, transformen aquesta realitat”.

Per la seva part, Antonio Garamendi, president de CEOE, ha posat en valor aquest acord per acostar el finançament a les grans empreses, a les pimes i als autònoms i impulsar el desenvolupament del teixit productiu del nostre país. “La signatura d'aquest acord entre ambdues entitats se celebra des de l'any 2015 i el seu èxit ens ha fet reeditar-ho una vegada més perquè veiem que és una palanca per a moltes empreses espanyoles i més en un moment econòmic d'incertesa com el que vivim avui dia”, ha destacat el president de CEOE. A més, Antonio Garamendi ha agraït el treball de CaixaBank i ha ressaltat l'esforç de les entitats bancàries durant els últims mesos pel seu valor com a canalitzador d'inversions i el recolzament que ha donat en moments tan complicats com la pandèmia.

L'acord estableix que CaixaBank oferirà finançament en condicions adaptades a les necessitats específiques de les empreses en funció de les característiques de cada operació. La gran capil·laritat territorial de l'entitat, que compta amb la major xarxa comercial del sector bancari espanyol, així com el seu model d'atenció amb centres i gestors especialitzats en l'assessorament empresarial, permetrà gestionar les sol·licituds de finançament amb agilitat i donar una resposta eficaç a les necessitats de les empreses.

L'acord també té en compte que CaixaBank, a través de CaixaBank Dualiza, i CEOE col·laborin conjuntament en l'impuls i millora de la qualitat de la Formació Professional, estrenyent el vincle entre el teixit productiu i els centres de FP. L'objectiu és incrementar el valor social de la Formació Professional com a motor de l'ocupabilitat, en especial dels joves, i la competitivitat i transformació del sistema econòmic i social.

Aquest conveni suposa la renovació d'una col·laboració entre ambdues entitats que es va iniciar el 2015. Des de llavors, CaixaBank ha posat a disposició de les empreses afiliades a CEOE més de 120.000 milions d'euros per promoure el creixement empresarial.

CaixaBank, entitat de referència per a les empreses  

CaixaBank s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització, amb productes i serveis adaptats a les necessitats concretes d'aquest segment de clients. CaixaBank Empreses dona servei a través de 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles en què treballen 2.200 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial. 

L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del financer per donar suport i impulsar el sector empresarial. A més, a través de DayOne, CaixaBank presta atenció especialitzada a empreses de tecnologia, innovació i als seus inversors.

En l'àmbit internacional, l'entitat dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger. CaixaBank presta servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos. 

L'entitat financera, en el marc del Pla de Banca Sostenible, integrat en el seu Pla Estratègic 2022-2024, assumeix la responsabilitat de promoure una economia positiva per al benestar de les persones a través de tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera. Per fer-ho, entre altres propòsits, CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles fins al 2024. A més, el banc està present en els índexs de sostenibilitat més rellevants del món i és avaluada pels principals analistes especialitzats. Destaca la seva presència, entre d'altres, al Dow Jones Sustainability Index i en la A List 2022 de CDP Climate Change.

CEOE

CEOE és la principal representant de les empreses a Espanya davant l'Administració, els organismes de l'Estat, les organitzacions sindicals, els partits polítics i les institucions internacionals. A Europa, la CEOE és membre actiu de BusinessEurope, que agrupa a les associacions empresarials de tot el continent. Des de la seva fundació el 1977, CEOE representa i defensa els interessos dels empresaris espanyols. Agrupa, amb caràcter voluntari, a la majoria de les empreses i empresaris individuals de qualsevol mida o sector a través d'associacions de base, que formen una xarxa de 240 organitzacions empresarials.