Nota de premsa

CaixaBank i CEHAT renoven el seu conveni de col·laboració per continuar donant suport a la recuperació del sector turístic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Jorge Marichal, president de CEHAT, i Luis Cabanas, director de Banca d´Empreses de CaixaBank

• A través d'aquest acord, CaixaBank dona resposta a les necessitats dels més de 16.000 establiments del sector representats per CEHAT, agrupats en 51 associacions repartides per tota Espanya.

• CaixaBank materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb hotels i altres allotjaments turístics.


CaixaBank Hotels & Tourism i la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics, CEHAT, renoven el seu conveni de col·laboració mitjançant el qual l'entitat bancària ofereix solucions financeres en condicions adaptades a les necessitats específiques dels establiments hotelers i altres allotjaments turístics. L'acord, que té com a objectiu impulsar, dinamitzar i donar suport a la recuperació del sector; es canalitza a través de les 51 associacions hoteleres repartides per tot el territori espanyol integrades a CEHAT, que aglutinen més de 16.000 establiments amb un total d'1.800.000 places.

A la signatura de la renovació de l'acord han participat el director de Banca d'Empreses de CaixaBank, Luis Cabanas; i el president de CEHAT, Jorge Marichal. Aquest conveni, que es ve renovant des de fa més d'una dècada, ha permès concedir una mitjana de 2.000 milions d'euros anuals en finançament al sector en els últims anys.

A través de la renovació d'aquest acord, CaixaBank torna a posar de manifest que vol continuar sent una peça clau en la recuperació d'aquest sector fonamental per al país, facilitant la concessió de crèdit i donant suport a les seves necessitats específiques. La seva especialització i coneixement de l'àmbit del turisme ha permès que CaixaBank en aquest últim any hagi posat a la disposició dels clients del sector turístic mesures específiques de suport, entre les quals destaquen la concessió de línies de liquiditat i la moratòria o mancances als crèdits hipotecaris, amb la finalitat de preservar al màxim la liquiditat de les empreses.

CaixaBank, a través d’Hotels & Tourism, compta amb 9.500 clients del sector de l'allotjament turístic i està posicionada com un referent per a aquest segment d'empreses amb capacitat per detectar les necessitats del sector i secundar-lo amb el servei personalitzat que requereix a través d'un equip de 30 professionals especialitzats al mercat hoteler i de més d’1.500 assessors de CaixaBank Empreses.

Suport al sector turístic i hoteler

CaixaBank Hotels & Tourism és la divisió especialitzada de CaixaBank que posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària, tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

A més, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental i a la inclusió social, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, accessibilitat, gestió de l'aigua i residus, o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa.

Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. A més, l'entitat financera és membre de l'Organització Mundial del Turisme, l'organisme de Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots. Aquesta afiliació situa a CaixaBank com el primer banc europeu a convertir-se en membre afiliat d'aquesta organització internacional, la principal de l'àmbit turístic. Al novembre de 2020, al marc de la seva 42ª Sessió Plenària dels Membres Afiliats, l'Organització Mundial del Turisme va lliurar un reconeixement a CaixaBank pel seu suport i contribució al sector turístic durant la pandèmia.

 

NOTÍCIES RELACIONADES