Nota de premsa

CaixaBank finança amb un préstec verd a BaSID, el primer hub privat científic i d'innovació de Barcelona

BaSID és el pol científic ubicat a Sant Joan Despí i Esplugues de Llobregat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
L'edifici de Bayer forma part del hub BaSID, a Sant Joan Despí.

• Aquesta operació impulsarà la creació de nous laboratoris i instal·lacions punteres a BaSID, que es posiciona com un dels màxims referents en l'àmbit de Life Science & Innovation a Espanya.

BaSID (Barcelona Science Innovation District), el primer districte privat de Life Science i Innovació a Barcelona, ha tancat una operació de finançament amb CaixaBank per a l'obtenció d'un préstec verd per valor de quaranta milions d'euros. Aquest finançament hipotecari amb cobertura de tipus d'interès recau sobre els actius immobiliaris del hub científic i d'innovació de BaSID Baix Llobregat i BaSID Ilumina, pertanyents a la plataforma DeepLabs. El finançament verd disposa de les acreditacions Leed Platinum i Gold. En l'operació, DLA Piper ha actuat com a assessor de CaixaBank.

L'operació signada permetrà avançar en el desenvolupament de nous laboratoris i instal·lacions de BaSID, el primer hub privat de ciència i innovació a Barcelona, ubicat entre les localitats de Sant Joan Despí i Esplugues de Llobregat, i que actualment té una superfície total de 75.000 metres quadrats.

En paraules de Javier de Pablo, Co CEO de DeepLabs, “aquest finançament suposarà una injecció molt important per a l'operativa de BaSID, ja que ens permet seguir creant i millorant espais per a empreses que desenvolupen projectes científics de primer nivell, promovent la interacció entre professionals de diverses disciplines”.

Les instal·lacions de BaSID estan equipades amb laboratoris d'avantguarda, àrees de desenvolupament i serveis especialitzats i ja té una comunitat de més de 2.500 professionals dedicats a les àrees de biotecnologia, tecnologia o biomedicina, entre d'altres. Avui dia, el hub es troba amb una ocupació del 71%.

El sector Life Science és el principal enfocament estratègic de BaSID, consolidant-se com un sector de referència en l'àmbit europeu a Barcelona i amb perspectives de creixement continu. Segons dades publicades en l'informe de Biocat 2023, aquest sector ja representa el 7,9% del PIB regional, amb més de 1.400 empreses que utilitzen 264.000 persones, cosa que equival al 6,5% de la població ocupada a la regió.

CaixaBank, referent internacional en sostenibilitat

CaixaBank va mobilitzar 9.330 milions d'euros en finançament verd el 2023. El 34% d'aquesta xifra (3.149 milions d'euros) es va destinar a projectes de Real Estate. La sostenibilitat és un dels pilars del Pla Estratègic 2022-2024 del banc que s'ha compromès a mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles en el trienni.

Sobre BaSID

Barcelona Science & Innovation District (BaSID), creada el 2024, ofereix una varietat de serveis per a les empreses i institucions de ciència i innovació per desenvolupar la seva activitat en un ambient flexible i obert a les seves necessitats i a les seves persones. S'ubica a les localitats de Sant Joan Despí i Esplugues de Llobregat, a Barcelona, incloent-hi una extensió de 75.000 metres quadrats, cinc edificis i més de 2.500 professionals dedicats a les àrees de biotecnologia, tecnologia o biomedicina, entre d'altres. El campus disposa d'excel·lents connexions amb els principals centres empresarials, universitats, centres de recerca i hospitals.