Nota de premsa

CaixaBank finança al Grup RIU l'adquisició del 49% de 19 hotels propietat del touroperador TUI i el desenvolupament de nous projectes empresarials

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Hotel Riu Palace Peninsula (Cancun)

• A través d'una operació de préstec de 825 milions d'euros de capital, el Grup RIU ha obtingut la liquiditat necessària per fer front a la compra, valorada en 670 milions d'euros, a més del desenvolupament de nous projectes empresarials a Mèxic i el Senegal.

• Una vegada més, CaixaBank, entitat de referència per al sector hoteler i turístic a través de la seva divisió especialitzada Hotels & Tourism, reafirma el seu compromís i suport al sector turístic com un dels fonamentals i estratègics per al país.


CaixaBank ha finançat al Grup RIU per a l'adquisició del 49% de 19 hotels propietat del touroperador TUI, que operen sota la marca RIU Hotels & Resorts, i per al desenvolupament de nous projectes empresarials. Gràcies a aquesta operació de préstec de 825 milions d'euros de capital, el grup hoteler tindrà la liquiditat necessària per fer front a la compra valorada en 670 milions d'euros amb la qual, tal com va anunciar al maig, passarà a controlar el 100% de propietat dels immobles que pertanyen a TUI Group en un 49% i a la família Riu en un 51%. A més, l'operació permetrà al grup desenvolupar nous projectes empresarials a Mèxic i el Senegal. 

Amb aquesta operació de finançament, CaixaBank, entitat de referència per a les empreses hoteleres i turístiques, reafirma el seu compromís amb aquest sector fonamental per al país i torna a posar de manifest que vol continuar sent una peça clau en la seva recuperació, donant suport a les seves necessitats específiques. L'entitat financera materialitza aquest suport a través de la seva línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb les empreses i negocis hotelers. La seva especialització i coneixement de l'àmbit del turisme ha permès que CaixaBank en aquest últim any hagi posat a la disposició dels clients del sector turístic mesures específiques de suport, entre les quals destaquen la concessió de línies de liquiditat i la moratòria o mancances en els crèdits hipotecaris, amb la finalitat de preservar al màxim la liquiditat de les empreses. 

CaixaBank Hotels & Tourism: suport al sector turístic i hoteler 

CaixaBank Hotels & Tourism posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l'especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings. 

A més, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental i a la inclusió social, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, accessibilitat, gestió de l'aigua i residus, o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. 

CaixaBank Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. A més, l'entitat financera és membre de l'Organització Mundial del Turisme, l'organisme de Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots. Aquesta afiliació situa a CaixaBank com el primer banc europeu en convertir-se en membre afiliat d'aquesta organització internacional, la principal de l'àmbit turístic. El passat 6 de novembre, en el marc de la seva 42ª Sessió Plenària dels Membres Afiliats, l'Organització Mundial del Turisme va lliurar un reconeixement a CaixaBank pel seu suport i contribució al sector turístic durant la pandèmia.

 

NOTÍCIES RELACIONADES