Nota de premsa

CaixaBank facilitarà sense cost les transferències a Ucraïna i les donacions a les ONG que treballen per ajudar als afectats per la guerra

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Emergència Ucraïna

• L'entitat posa en marxa una plataforma de donatius que aglutina les principals entitats humanitàries acreditades pel seu treball sobre el terreny amb el poble ucraïnès.

• Empleats, clients i no clients de CaixaBank poden fer les seves donacions, de manera gratuïta, a través de les oficines de l'entitat, caixers, web i mòbil.

• D’aquí a uns dies, els clients de bancs ucraïnesos podran utilitzar gratis els caixers de CaixaBank, i les transferències a Polònia també seran sense cost.

• L'entitat mobilitza la seva xarxa de voluntariat per contribuir a recollir l'ajuda humanitària per tot Espanya.

CaixaBank ha posat en marxa una bateria de mesures per facilitar el suport als afectats per la guerra d'Ucraïna. El banc oferirà sense cost les transferències realitzades a Ucraïna per ajudar als refugiats i, durant els pròxims dies, també es permetrà l'ús gratuït dels seus caixers als clients de bancs ucraïnesos.

A més, l'entitat ha posat en marxa una plataforma per facilitar, de manera gratuïta, la realització de donacions econòmiques a organitzacions humanitàries que estan duent a terme accions de suport als afectats per la invasió russa.

Sota el claim ‘Tots amb Ucraïna! Tria com vols ajudar!’, la plataforma permet a qualsevol persona, ja sigui empleat, client o no client de l'entitat, enviar donatius a través dels canals de CaixaBank, sense cap tipus de cost o comissió, a entitats acreditades pel seu treball sobre el terreny amb el poble ucraïnès.

Es tracta d'un sistema senzill, àgil i ràpid, que permet fer l'aportació econòmica només indicant que es vol col·laborar amb Ucraïna i triar a través de quina organització fer-ho, sense necessitat de tenir el número de compte bancari de destí i sense cap cost tant per als donants com per a les entitats socials.

Les aportacions es poden fer tant a través de la xarxa d'oficines i ofibusos de CaixaBank com mitjançant els canals digitals de l'entitat (caixers, web www.caixabank.es i App mòbil). L'extensa xarxa de caixers de CaixaBank, 13.000 terminals en tot el país, facilitarà també les donacions a qualsevol persona que vulgui fer-ne una. A més, els clients i els no clients podran consultar en el Contact Center del banc i de l'ONG com fer els donatius en cas de tenir qualsevol dubte.

CaixaBank està també valorant altres iniciatives de suport i solidaritat amb Ucraïna que s'aniran posant en marxa en pròxims dies.

Així mateix, en aquests moments d'incertesa, CaixaBank acompanya als seus clients informant de la situació dels mercats i aconsellant com actuar en l'àmbit financer.

Entitats adherides a la iniciativa

A través de la plataforma, es poden fer aportacions a les organitzacions sense ànim de lucre (ONG) adherides a la iniciativa: Unicef, Acnur, Creu Roja, Ayuda en Acción, Intermon, Save the Children, Acció Contra la Fam, Cáritas España i Cáritas Barcelona.

Les persones o empreses que decideixin fer la seva aportació poden triar a quina institució concreta destinar el seu donatiu, en funció de la causa que vulguin donar suport, com a ajuda als refugiats, a cobertura de les principals necessitats primàries i sanitàries, o atenció especial als nens.

Les ajudes aportades comptaran amb total traçabilitat del seu destí, que és l'ajuda humanitària a la població que roman a Ucraïna i també als milers de refugiats que han abandonat el país. La iniciativa està oberta a la incorporació d'unes altres organitzacions que acreditin el seu treball humanitari amb el poble ucraïnès.

CaixaBank s'uneix a l'ajuda humanitària

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general. L'impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat són una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

En aquesta línia, l'àmplia xarxa de voluntaris de CaixaBank distribuïts per tot Espanya, contribuiran a prestar suport a les diferents ONG en tot allò que requereixin per facilitar-los la seva tasca d'ajudar al poble ucraïnès.  En un primer moment, l'entitat s'ha centrat a participar en aquelles iniciatives que es focalitzin en la recollida de medicaments, aliments no peribles o productes de primera necessitat per tal d'estar preparats per rebre i acollir als refugiats ucraïnesos que arribin al nostre país o, si així ho consideren les entitats socials, poder enviar-ho a Ucraïna. Així mateix, seguint les recomanacions de les pròpies ONG, les accions de voluntariat també se centraran en promoure les donacions en efectiu, sempre que sigui possible.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank

L'estratègia d'Acció social se centra en fomentar accions socials pròpies, altres en col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”, així com altres aliances que s'impulsen de manera directa des del banc. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot detectar les necessitats locals implementant els programes des de la proximitat, així com donar suport a la Fundació ”la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials.

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES