Nota de premsa

CaixaBank facilita sense cost les transferències al Marroc i Líbia i les donacions a les ONG que treballen per ajudar als afectats per les recents catàstrofes naturals

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Terratrèmol al Marroc.

• L'entitat elimina les comissions en els enviaments de diners realitzats per particulars amb destinació al Marroc i Líbia.

• Per canalitzar les ajudes a les entitats que treballen en tasques humanitàries sobre el terreny, s'ha activat una plataforma de donatius disponible en tots els canals de CaixaBank (oficines, web, mòbil i caixers) i l’‘app’ de imagin.

 

CaixaBank ha activat mesures de suport als afectats pel terratrèmol al Marroc i les inundacions de Líbia dirigides, principalment, a facilitar l'enviament de diners per part de particulars i les donacions a ONG que estan treballant sobre el terreny.

Per aquest motiu, l'entitat ha eliminat els costos de les transferències realitzades per particulars amb destinació al Marroc i Líbia a través de la xarxa de CaixaBank des del moment en què es van produir les catàstrofes naturals en tots dos països. La mesura es mantindrà activa mentre continuï l'emergència humanitària amb l'objectiu de facilitar l'enviament de diners per part dels clients particulars a les persones, empreses i entitats que ho necessitin en aquests països.

D'altra banda, CaixaBank ha posat en marxa una plataforma per canalitzar, de manera gratuïta, les donacions econòmiques a organitzacions humanitàries que estan duent a terme accions de suport als afectats per aquestes catàstrofes.

A través d'aquesta campanya de donatius, qualsevol persona, sigui o no client de CaixaBank, pot enviar la seva aportació, sense cap mena de cost o comissió, a les principals entitats humanitàries que estan treballant en les zones afectades.

Actualment, en el cas del Marroc es poden realitzar donacions a través de la plataforma per a Càritas, Intermon Oxfam, Creu Roja, Comitè d'Emergència i el fons d'emergències de la Fundació UNICEF Comitè Espanyol. En el cas de Líbia, la plataforma estarà operativa durant els pròxims dies amb les principals entitats socials que estan treballant en aquesta emergència.

La iniciativa està oberta a la incorporació d'altres organitzacions que acreditin el seu treball humanitari en el territori.

Es tracta d'un sistema senzill, àgil i ràpid, que permet efectuar l'aportació econòmica simplement indicant que es vol col·laborar amb el Marroc i triar a través de quina organització fer-ho, sense necessitat de tenir el número de compte bancari de destí i sense cap cost tant per als donants com per a les entitats socials.

Les aportacions es poden fer tant a través de la xarxa d'oficines de CaixaBank com mitjançant els canals digitals de l'entitat (caixers, web www.caixabank.es i app mòbil), així com a través de l'app d’imagin.

Voluntariat CaixaBank s'uneix a l'ajuda humanitària

A més, l'àmplia xarxa de Voluntariat CaixaBank està valorant activitats solidàries i d'ajuda a la població afectada, en coordinació amb les entitats especialitzades en ajuda humanitària.

En el cas del Marroc, CaixaBank està en permanent contacte amb l'equip de professionals que treballen i resideixen al Marroc per detectar i activar accions en els territoris més afectats. L'entitat té llicència bancària al Marroc des de 2009, on compta amb tres oficines -a Casablanca, Tànger i Agadir-. Des d'allà, ofereix serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa tant a empreses espanyoles ja assentades al país o amb perspectives d'entrar al mercat marroquí, com a grans empreses marroquines i multinacionals.

Sobre l’Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L'entitat, referent en banca sostenible, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L'estratègia d'Acció Social se centra en fomentar accions en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, així com altres aliances que s'impulsen de manera directa des de CaixaBank. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya, amb més de 3.900 oficines retail i presència en més 2.200 municipis de tot el país, pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la detecció de necessitats d'entitats socials locals.

L'actuació sostenible de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat. L'organització internacional CDP, per part seva, la considera com a empresa líder contra el canvi climàtic.