Nota de premsa

CaixaBank, escollit Millor Banc a Espanya 2019, Millor Banca Responsable a Europa i Millor Transformació Bancària a Europa, per Euromoney

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jordi Gual, president de CaixaBank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

• La publicació britànica atorga a l'entitat tres premis en els seus Awards for Excellence 2019, amb els quals posa de relleu la transformació del banc aquests últims anys fins a consolidar-se com l'entitat líder a Espanya i com a referent en banca socialment responsable a Europa.

• CaixaBank ha rebut el guardó de Millor Banc a Espanya d'Euromoney per cinquena vegada en els últims vuit anys.

CaixaBank ha estat escollit Millor Banc a Espanya 2019, Millor Banca Responsable a Europa Occidental 2019 i Millor Transformació Bancària a Europa Occidental 2019 per la revista britànica Euromoney. Els tres premis suposen un reconeixement a la transformació del banc d'aquests últims anys fins a convertir-se en l'entitat líder en banca de particulars i en banca digital a Espanya i Portugal, i en un referent a Europa en banca socialment responsable.

Els Awards for Excellence d'Euromoney destaquen les entitats líders no només per la seva rendibilitat financera, sinó també, entre altres factors, pel seu creixement, la seva evolució positiva en comparació amb els seus competidors, la seva capacitat d'adaptació a les condicions canviants del mercat i a les noves necessitats dels seus clients i la seva cerca contínua de l'excel·lència.

Jordi Gual, president de CaixaBank, considera aquests premis com un reconeixement als esforços de l'entitat per complir la seva missió de contribuir al benestar financer dels seus clients i al progrés de la societat: “La nostra visió a llarg termini i el nostre model de banca socialment responsable, que incorpora les demandes socials, mediambientals i de govern corporatiu en les decisions diàries de negoci, ens han convertit en un banc de referència al continent. A CaixaBank estem convençuts, pels nostres orígens i la nostra missió, que fer banca de forma responsable és l'únic camí per generar valor de manera sostenible”.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha agraït uns guardons que premien un model de negoci basat en l'especialització i la qualitat de servei, i centrat a oferir la millor experiència de client, que ha permès que el banc continuï creixent de manera sostenible fins i tot en un entorn de tipus adversos: “La qualitat del nostre equip ens permet adaptar-nos amb èxit a un entorn molt canviant, en què continuem guanyant quota de mercat i nous clients dia a dia. Avui, som el banc principal per al 26,3% del mercat espanyol de banca de particulars. En línia amb el nostre nou Pla Estratègic, continuarem treballant per afermar-nos com una entitat líder, pionera en innovació, amb resultats financers sòlids i el millor servei al client”.

CaixaBank és l'entitat líder en banca de particulars i banca digital a Espanya, amb 13,7 milions de clients a Espanya i la base més gran de clients digitals del país, 6,1 milions, dels quals 5,4 milions són també clients en banca mòbil.

CaixaBank manté la primera posició en les quotes de mercat dels productes i serveis més rellevants, com la domiciliació de nòmines i els productes d'estalvi a mitjà i llarg termini. A tancament de març del 2019, l'entitat va arribar als quatre milions de nòmines domiciliades i va assolir una quota de mercat del 26,9% (0,6 punts percentuals més respecte al primer trimestre del 2018). L'entitat també té una quota del 17% en fons d'inversió i del 24,6% en plans de pensions (a tancament de març del 2019). 

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als clients. Per això té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present a Espanya en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i el 94% de les de més de 5.000 habitants.

És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-les a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, per contribuir a fer que les persones prenguin millors decisions a l'hora de gestionar la seva economia. A més, el 46% de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat durant les Setmanes Socials i la resta de l'any.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable, i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els setze millors bancs mundials i entre els quatre millors d'europeus en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Dins el seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank treballa per ser un grup financer líder i innovador, amb el millor servei al client i referent en Banca Socialment Responsable. Per fer-ho, desenvolupa un pla que té cinc línies d'acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat, per reforçar la seva actuació responsable; Governança, per mantenir el millor model de govern possible; Medi ambient, per col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic; Inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, Acció social i voluntariat, per contribuir a donar resposta als reptes socials de l'entorn.

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, treballadors, proveïdors i la societat en general.

Reconeixements internacionals a CaixaBank

Aquests premis donen continuïtat a un any intens de reconeixements per a CaixaBank. El 2019, Global Finance ha premiat l'entitat com a Millor Banc a Espanya per cinquè any consecutiu i Millor Banc a Europa Occidental per primera vegada. També va ser escollit Banc de l'Any a Espanya 2018 per la revista The Banker.

En l'àmbit de la innovació i la digitalització, CaixaBank ha estat escollida Millor entitat de banca privada del món per la seva comunicació digital per la revista Professional Wealth Management (PWM) del Grup Financial Times, així com el Banc més Innovador d'Europa Occidental 2019, en els premis The Innovators de Global Finance.

Sobre Euromoney

La revista Euromoney és una publicació economicofinancera amb seu a Londres molt influent en els mercats de capitals. Amb cinquanta anys d'història, és reconeguda mundialment com una publicació especialitzada en notícies de banca internacional i financera.

 

NOTÍCIES RELACIONADES