Nota de premsa

CaixaBank es converteix en patrocinador oficial del Sail Team BCN, l'equip espanyol a la Youth & Puig Women’s America's Cup

L'embarcació participarà en les categories femenina -que se celebrarà per primera vegada en la història de la competició- i també en la juvenil -tripulants més joves de 25 anys-.

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank; Jaume Masana, director de negoci de CaixaBank; i Maria Lluïsa Martínez, directora de comunicació i relacions institucionals, juntament amb l’equip del Sail Team BCN.

• José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i Guillermo Altadill, Team Principal del Sail Team BCN, han presentat l’acord avui a Barcelona.

• L’entitat financera té l’objectiu de contribuir a la celebració de l’esdeveniment esportiu amb més projecció internacional a Barcelona des dels Jocs Olímpics del 1992, i ho fa donant suport a la participació d’un equip femení i un altre de joves regatistes perquè tinguin l’oportunitat de competir al màxim nivell.

• “La signatura d’aquest patrocini és una confirmació del nostre compromís d’estar a prop de les persones i afavorir la creació d’oportunitats per a tots. El nostre compromís i suport a l’esport és part del nostre ADN”, ha afirmat Goirigolzarri.

 

CaixaBank ha presentat avui, a la seva seu corporativa de Barcelona, un nou acord de patrocini que vincularà l'entitat financera amb el Sail Team BCN, l'únic equip espanyol que participarà a la Youth & Puig Women’s America's Cup. L'embarcació representarà Espanya en les dues competicions: la Copa Amèrica Femenina, que se celebrarà per primera vegada en la història de la prova, i la Copa Amèrica Juvenil, disputada per tripulants més joves de 25 anys.

En concret, la Copa Amèrica Juvenil se celebrarà del 26 de setembre al 2 d'octubre i la Copa Amèrica Femenina del 10 al 16 d'octubre, al mateix camp de regates de la Youth & Puig Women America's Cup.

José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, ha exposat durant l'acte de presentació les raons per les quals l'entitat ha decidit donar suport a l'únic equip espanyol: “La Copa Amèrica de vela serà el més gran esdeveniment esportiu celebrat a Barcelona des dels Jocs Olímpics del 1992 i per a nosaltres és un autèntic orgull acollir a la nostra ciutat un esdeveniment tan important, que durant setmanes farà de Barcelona, de nou, la capital mundial de l'esport”.

Goirigolzarri ha afegit: “A CaixaBank, compartim amb el Sail Team BCN aspectes tan rellevants com el treball en equip, una gran capacitat d'adaptació als canvis en l'entorn i, finalment, una decidida aposta per la innovació i el desenvolupament tecnològic”.

En aquest sentit, el president de CaixaBank ha sostingut la importància de “donar suport a un equip de joves esportistes que representaran el nostre país”. També ha afirmat Goirigolzarri que “ens sentim, a més, especialment orgullosos d'acompanyar l'equip espanyol femení, que, per primera vegada en la història de la Copa Amèrica, comptarà amb una competició pròpia elevant al màxim nivell aquesta categoria”.

Tamara Echegoyen, regatista del Sail Team BCN, ha destacat que per primera vegada en la història de l'America’s Cup es comptarà amb un esdeveniment femení dins del seu programa de competició: “La Puig Women's America’s Cup brinda una oportunitat excel·lent per continuar obrint les portes del món professional a les regatistes femenines, que treballen a consciència per obtenir el nivell que exigeix afrontar esdeveniments d'aquesta magnitud”. Alhora, Echegoyen ha afirmat que “la vela a Espanya és una fàbrica de talents en totes les seves modalitats i edats, prova d'això són els grans resultats que s'aconsegueixen cada any en les competicions internacionals de màxim nivell. Per això, crec que és una oportunitat única tenir un equip femení i un altre de juvenil, en una de les competicions més grans del nostre esport i poder treballar per desenvolupar el seu màxim potencial”.

La regatista no ha volgut deixar passar l'oportunitat de valorar el nou acord presentat a Barcelona. “Indiscutible és la sinergia existent entre un equip i el seu patrocinador si volem buscar l'èxit, la seva ajuda és essencial per a la consecució de les metes plantejades. La meva més sincera gratitud a CaixaBank pel seu suport al projecte i per destacar la importància dels valors de l'esport, del qual tots els regatistes som ambaixadors", ha explicat la tripulant de l'equip. Tamara Echegoyen ha conclòs afirmant que “personalment, no hi ha satisfacció més gran que la de formar part d'un equip nacional, preparar un esdeveniment d'aquestes dimensions a Barcelona i tenir la possibilitat de poder competir a casa.  És una oportunitat única!”.

Per la seva banda, Guillermo Altadill, Team Principal del Sail Team BCN, ha afegit que “des que Barcelona va obtenir la nominació com a seu de la 37 America ‘s Cup, hem estat treballant en totes les àrees perquè l'equip femení i juvenil participi en aquesta edició de la Youth & Puig Women's America’s Cup amb totes les garanties d'èxit”.   

Altadill també ha afirmat que “el talent de les nostres regatistes és indubtable i així ho demostra el seu palmarès, però per arribar a l'èxit d'un esport tan tecnològic com aquest s'ha de posseir aquest talent i també els recursos necessaris perquè els nostres regatistes puguin estar lluitant per guanyar. Aquí, CaixaBank ens aporta aquesta ajuda fonamental. Aquesta entitat, Barcelona i els grans esdeveniments esportius sempre han estat junts i compartint els valors de l'esport, i per a aquesta competició tan important no podia ser d'una altra manera”.

Alhora, el Team Principal de l'equip ha fet una valoració personal de la competició: “Com a barceloní, estic orgullós que la meva ciutat organitzi la 37 America’s Cup. Vaig ser als Jocs Olímpics de Barcelona '92 i tots vam vibrar amb la nostra ciutat, mostrant-se al món com a exemple d'organització, serietat i compromís. Ara de nou tenim l'oportunitat de tornar-ho a fer en un esdeveniment de la magnitud de l'America’s Cup".

Finalment, Guillermo Altadill ha tancat la seva intervenció fent referència a la participació de les dones per primera vegada en la història de la competició: “Després de 172 anys d'història de l'America’s Cup i gràcies a CaixaBank, l'equip femení espanyol participarà per primera vegada en una competició que fins ara no havia tingut aquesta modalitat. Com sempre passa en aquest esport en el qual Espanya és una potència, no defraudarem”.

Sail Team BCN, l'equip local amb base a Barcelona

Guillermo Altadill, reconegut regatista oceànic, va ser una peça clau en l'elecció de Barcelona com a seu de la Copa Amèrica 2024. Un cop anunciada la seu, Grant Dalton, CEO de la competició, va oferir al regatista català l'oportunitat de crear un equip espanyol per a la Youth & Puig Women America's Cup. A partir d'aquesta data, Guillermo Altadill i Steward Hosford, un expert gestor de projectes internacionals, van començar a dissenyar el projecte del Sail Team BCN, un equip amb base local a Barcelona, concretament al Port de Sitges.

El Sail Team BCN ha rebut l'aprovació d'America's Cup Event (ACE) i l'Emirates Team New Zealand per ser el desafiant espanyol de l'esdeveniment el 2024. Sota el gallardet del Reial Club Nàutic de Barcelona, el Sail Team BCN neix amb l'objectiu d'aconseguir el millor equip Juvenil i Femení que pugui representar Espanya durant la competició que se celebrarà el 2024. Sail Team BCN participarà en dues categories, amb dos equips diferents: un equip íntegrament femení format per un màxim de vuit dones i un altre de juvenil compost per un màxim de vuit joves regatistes d'entre 18 i 25 anys. 

El procés de selecció ha estat obert per a qualsevol esportista espanyol i se n'ha valorat el currículum esportiu i els seus coneixements en la navegació amb foils. Està previst que a finals de gener s'anunciï la selecció final dels equips juvenil i femení. A mig i llarg termini, el Sail Team BCN aspira a construir una plataforma de talent que permeti arribar a competir en totes les categories de la futura Copa Amèrica.

Com a patrocinador oficial del Sail Team BCN, l'entitat financera estarà present en la imatge en la vela i el casc de l'embarcació, la base de l'equip i tota la indumentària de la tripulació. Així mateix, CaixaBank comptarà amb drets vinculats als canals oficials de comunicació i les instal·lacions esportives, així com la possibilitat de desenvolupar, activar i coordinar conjuntament accions innovadores dirigides a incentivar la participació del públic.

Vinculació històrica de CaixaBank amb l'esport com a motor de desenvolupament del territori

CaixaBank és una de les empreses pioneres del patrocini esportiu del nostre país, amb més de 30 anys d'experiència en la gestió de projectes de suport a l'esport. A través d'aquesta activitat, l'entitat financera fomenta el progrés social i econòmic en tot el seu territori d'influència, en línia amb els seus valors fundacionals de compromís amb la societat.

L'entitat financera es va posicionar com a referent el 1988 amb l'impuls del pla ADO, del qual va ser membre creador i d'on va sorgir el projecte propi ‘Llibreta Campions’. Aquest projecte, impulsat per “la Caixa”, buscava promoure i reconèixer l'esforç diari dels esportistes espanyols en la preparació prèvia i durant els Jocs Olímpics de Barcelona '92. Entre les condicions necessàries per accedir a la Llibreta es trobava la consecució de rècords absoluts (nacionals, europeus o mundials); medalles en campionats internacionals, així com l'obtenció de medalla, o la quarta i cinquena plaça als Jocs Olímpics de Barcelona '92. En total, es van donar 676 llibretes per valor de 50 milions d'euros.

Aquesta històrica implicació amb l'esport ha portat l'entitat a ser present, avui dia, en quatre segments estratègics com són futbol, bàsquet, esport paralímpic i running amb més de 300 acords vigents.  

Actualment, CaixaBank és el banc dels clubs de futbol a Espanya, ja que patrocina el 80% dels equips de futbol masculí professional i més de la meitat dels clubs femenins de primera divisió. A més, l'entitat financera és soci patrocinador de la Federació Espanyola de Bàsquet i patrocinador oficial de la Selecció Espanyola, tant femenina com masculina en totes les seves categories, així com patrocinador oficial de 9 pedreres de bàsquet ACB dedicades a la formació dels més joves.

A més, el banc és patrocinador oficial del Comitè Paralímpic Espanyol, per tal d'ajudar a tots els atletes paralímpics a competir via el programa ADOP, així com patrocinador de la Federació Espanyola d' Esports de Persones amb Discapacitat Física.  

En running, CaixaBank està present en 50 de les principals curses populars del país i compta amb un equip propi de #runnersCaixaBank, format per empleats, entre els quals fomenta hàbits de vida saludable.

Declaracions del president de CaixaBank, Juan Ignacio Goirigolzarri

Audio – Declaracions del president de CaixaBank

Video compactat de recursos

 

NOTÍCIES RELACIONADES