Nota de premsa

CaixaBank es converteix en patrocinador oficial del Centenari del Bàsquet Català

Recolzament especial amb motiu del centenari de la Federació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Dos nens participen en la parada del Plaza 3x3 CaixaBank a Barcelona, circuit de basquetbol patrocinat per CaixaBank

• L’entitat financera es converteix en Premium Partner del Centenari amb l’objectiu de recolzar el bàsquet català i estar al costat dels clubs i les persones en un any especial en torn als 100 anys del bàsquet a tot el territori.

• La vinculació s’estendrà als principals actes institucionals, socials, culturals i esportius, d’entre els que l’entitat també estarà representada a l’alta competició i a les competicions de formació.

• L’acord, que s’allargarà durant tot l’any fins a la finalització del centenari organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol, té la intenció d’apropar el bàsquet a tots els àmbits on arribi la capil·laritat de CaixaBank.

CaixaBank i la Federació Catalana de Basquetbol han arribat un acord que convertirà a l’entitat financera en Premium Partner del Centenari del Bàsquet Català. A través d’aquest nou acord, CaixaBank es vincula amb totes les accions que s’impulsaran a tot el territori durant l’any 2023 per estar a prop de tots els clubs i persones vinculades al bàsquet.

Aquesta vinculació implicarà que CaixaBank estarà present en els principals actes institucionals, socials, culturals i esportius del Centenari. Entre d’altres, l’entitat financera tindrà un paper actiu en l’exposició itinerant '1923-2023 Cent anys de la Federació Catalana de Basquetbol', que properament es podrà visitar a Barcelona (maig-juny), Lleida (setembre), Manresa (octubre) i Tarragona (novembre-desembre); el Fòrum BQ; la Festa del Bàsquet Català; així com al sopar oficial del Centenari, que tancarà els actes oficials.

Pel que fa al vessant esportiu, CaixaBank col·laborarà en l’organització i dinamització d’accions d’activació de patrocini relatives als partits de seleccions absolutes masculines i femenines (Girona-Fontajau acollirà, dissabte 13 de maig, el partit femení), al campionat internacional de seleccions 3x3 previst per dissabte 22 de juliol a Barcelona, a la Lliga Catalana ACB de Lleida i la Lliga Catalana Femenina de La Seu d’Urgell, l’Open Day de categories preferent i el Trofeu Molinet de minibàsquet. L’objectiu del banc és impulsar accions i iniciatives de caire social que posin de manifest la vinculació amb el territori i les persones.

Amb aquest acord, CaixaBank amplia la seva aposta per l’esport al seu territori d’influència. El banc, amb més de 30 anys d'experiència, és una de les empreses pioneres del patrocini esportiu del nostre país. A través d'aquest, l'entitat financera fomenta el progrés cultural, social i econòmic a tot el territori, en línia amb els seus valors fundacionals de compromís amb la societat. L'entitat és present en quatre segments com són el futbol, bàsquet, running i esport paralímpic amb més de 300 acords vigents.

A través de la major xarxa d'oficines del sector repartida per tot el país, CaixaBank manté una estreta vinculació amb la zona d’influència i compta amb una vocació d'entitat pròxima amb el client, que es tradueix en patrocinis estatals, regionals i locals com a estratègia adequada per a generar notorietat segons les necessitats.

Actualment, l'entitat financera és soci patrocinador de la Federació Espanyola de Bàsquet i patrocinador oficial de la Selecció Espanyola, tant femenina com masculina en totes les seves categories, així com patrocinador oficial de 9 pedreres de bàsquet ACB. A través de la vinculació amb els clubs, CaixaBank promou la pràctica i la promoció del bàsquet per a equips de formació i escoles de bàsquet. Mitjançant aquests acords CaixaBank fomenta la participació en competicions oficials d'aquests equips, així com l'organització de campus, concessions de beques a joves esportistes i formació d'entrenadors. Amb el patrocini del Centenari, CaixaBank amplia la seva col·laboració al nostre territori i a la història del Bàsquet Català.

Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ)

L’FCBQ és una entitat privada sense afany de lucre, d’utilitat pública i d’interès cívic i social, que està integrada per més de 400 associacions, clubs o altres entitats esportives que es dediquen a la pràctica del basquetbol dins el territori català. Actualment compta amb més de 78.000 federats i federades, i és l’esport amb més llicències femenines a Catalunya amb un total de 27.351 jugadores.

Amb seu central a Barcelona i tres representacions territorials (Girona, Lleida i Tarragona), la Federació Catalana de Basquetbol te la competència de promocionar, ordenar, dirigir i regular, en coordinació amb la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, tota l’activitat de l’esport del bàsquet a Catalunya.

Aquest 2023 celebra el seu centenari amb un programa dissenyat per a fer a tothom partícip d'aquest, combinant activitats d'àmbit esportiu però també de caire lúdic, social i cultural, buscant ser presents arreu de Catalunya i donant cobertura a tot el territori.

 

NOTÍCIES RELACIONADES