Nota de premsa

CaixaBank emet 1.000 milions d’euros en el seu primer bo verd de l’any

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

• L'emissió, amb venciment a 7 anys, ha obtingut una demanda superior als 1.700 milions d'euros.

• Gràcies a l'elevada demanda obtinguda, s'ha aconseguit rebaixar el tipus d'interès inicial en 20 punts bàsics (pbs), fins al midswap +155 pbs

• Es tracta del cinquè bo verd que emet CaixaBank.

CaixaBank ha tancat avui la quarta emissió de bons el 2022, la primera en format sènior preferent verd. El banc ha col·locat 1.000 milions d’euros a 7 anys.

El preu s'ha fixat en 155 punts bàsics (pbs) sobre midswap, 20 pbs per sota dels 175 punts bàsics oferts a l'anunci, gràcies a l'elevada demanda obtinguda que ha superat els 1.700 milions d'euros. Gairebé 80 inversors institucionals han acudit a l'emissió. La fixació del cupó ha estat del 3,75%.

Les entitats encarregades de la col·locació han estat Bank of America, CaixaBank, HSBC, Morgan Stanley i UBS.

Mitjançant aquesta emissió, CaixaBank canalitzarà fons per finançar projectes mediambientals elegibles sota el marc d'emissió de bons lligats als Objectius de Desenvolupament Sostenible de CaixaBank, en concret, per promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 7, d'energia assequible i no contaminant, i 9, d'indústria, innovació i infraestructures, que persegueix la construcció d'infraestructures resilients, la industrialització sostenible i el foment de la innovació.

En aquest sentit, aplicant els criteris de selecció més estrictes d'acord amb les polítiques de Riscos Mediambientals del banc, CaixaBank ha identificat el 30 de juny del 2022 més de 7.600 milions d'euros d'actius elegibles mediambientals. D'aquesta xifra, 6.500 milions són actius que financen projectes d'energies renovables i 1.100 milions corresponen a actius immobiliaris amb etiqueta d'eficiència energètica A o B.

Cinquè bo verd de CaixaBank

L’emissió d’avui suposa el cinquè bo verd de CaixaBank. El 2021, l'entitat va emetre tres bons verds: dos de 1.000 milions i un de 500 milions de lliures esterlines. CaixaBank va emetre el primer bo verd el novembre del 2020, en una operació que també es va tancar en 1.000 milions d'euros.

L'agost del 2019, CaixaBank va aprovar el marc d'emissió de bons lligats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), validat per Sustainalytics, amb la missió de donar suport als ODS de les Nacions Unides. Des de l'aprovació del marc esmentat, CaixaBank ha realitzat nou emissions pròpies de bons (cinc verds i quatre socials) per valor de 8.000 milions d'euros i 500 milions de lliures esterlines. D'aquesta manera, l'entitat consolida la posició de líder com a emissor d'emissions ASG.

 

NOTÍCIES RELACIONADES