Nota de premsa

CaixaBank duplica el volum de finançament sostenible internacional en els primers nou mesos del 2021

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Edifici corporatiu de CaixaBank

• Les condicions dels préstecs estan lligades al compliment de factors ESG, com la lluita contra el canvi climàtic, l’impuls de les energies renovables, la mobilitat sostenible o la promoció de la igualtat, entre d’altres.

• Durant el tercer trimestre del 2021, CaixaBank manté la seva posició com a únic banc espanyol al TOP 5 de finançament sostenible a EMEA, segons el rànquing Refinitiv.


CaixaBank ha vist reforçada la seva presència en el mercat internacional de finançament sostenible, en el marc del seu compromís amb la transició ecològica i social, al duplicar el volum de les operacions completades fora del mercat espanyol en els primers nou mesos de l'any.

Entre gener i setembre, la xarxa de banca internacional del banc ha participat en operacions de concessió de préstecs lligats als factors ESG -mediambiental, social i de bon govern, per les seves sigles en anglès- per un volum conjunt de negoci de 1.660 milions d'euros, que suposa un creixement del 137% respecte al mateix període de l'any anterior. La xifra representa ja un 73% més que l'aconseguida en el total del 2020 (960 milions d'euros).

En totes les operacions, les condicions dels préstecs estan lligades al compliment de factors ESG, com la lluita contra el canvi climàtic, l'impuls de les energies renovables, la mobilitat sostenible o la promoció de la igualtat, entre d’altres.

Creixement a Europa

Per regions, Europa és, amb diferència, el continent més actiu, com a resultat de l'estratègia de CaixaBank d'incrementar el seu negoci creditici en el continent de la mà de la seva divisió de CIB & IB (Corporate and Institutional Banking & International Banking) i de la seva xarxa de sucursals i oficines de representació europees. Així, en el continent europeu s'ha registrat el 90% del volum de finançament sostenible internacional. Per països, es col·loquen en primer lloc Itàlia, França i Portugal, aquest últim país a través de banc BPI, participat al 100% per CaixaBank. El segueixen Alemanya i el Regne Unit.

Durant el tercer trimestre del 2021, CaixaBank manté la seva posició com a únic banc espanyol en el TOP 5 de finançament sostenible a EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica, incloent Espanya), segons el rànquing Refinitiv Top Tier .

Rànquing Refinitiv – Préstecs verds i sostenibles EMEA (incloent Espanya) – 3r. trimestre 2021 

 

Operacions finançades destacades

A Itàlia, on CaixaBank té una oficina de representació, l'entitat ha fet costat a l'elèctrica Enel en el seu finançament sindicat sostenible i ha col·laborat amb l’empresa ferroviària Ferrovie dello Stato en la signatura d'una línia de crèdit sostenible, les condicions de la qual estaven lligades a la millora del ràting ESG de la companyia, a la reducció de la bretxa de gènere en posicions directives, a l'accessibilitat de les estacions i a la mobilitat sostenible. En aquesta última operació, CaixaBank ha destacat com l'únic banc espanyol.

A França, CaixaBank ha format part de diverses operacions com la tancada amb la companyia d'aigües Saur. En aquest cas, CaixaBank ha participant com a únic banc espanyol en la signatura d'un crèdit sostenible inaugural, que establia entre els seus objectius una eficiència més gran en l'ús de l'aigua, la reducció d'intensitat de carboni i l'impuls de la igualtat.

A Portugal, CaixaBank ha treballat amb BPI en l'assessorament i tancament de diversos finançaments sostenibles amb la paperera Navigator, l'empresa de comunicació i entreteniment NOS i la fabricant de contenidors de vidre BA Glass. En aquests casos, els KPIs de sostenibilitat s'han centrat majoritàriament en objectius mediambientals com la reducció de les emissions de CO₂ en el procés de producció o increment de l'ús d'energies renovables.

A Alemanya, CaixaBank ha participat en operacions com la de la línia de crèdit sostenible a la detallista d'electrodomèstics Ceconomy, o en la de la minorista Rewe, sent CaixaBank l'única entitat financera espanyola present en l'execució. En aquest cas, les condicions estaven lligades a la lluita contra el canvi climàtic i la protecció de la biodiversitat en la cadena de subministraments.

Al Regne Unit, destaca el finançament sostenible a l'empresa de transport FirstGroup, el marge del qual estava lligat a la reducció d'emissions i al percentatge de vehicles elèctrics; i el finançament sostenible inaugural a Kingfisher.

Fora d'Europa, CaixaBank ha tancat operacions al Canadà, els Estats Units, Turquia i Austràlia. Al Canadà, CaixaBank va finançar com a únic banc espanyol un préstec verd al parc eòlic Henvey Inlet a Ontario, que compta amb una potència instal·lada de 300 MW, mentre que, a Turquia, CaixaBank ha crescut en el sector del finançament sostenible en el sector bancari.

A més, el 2021, CaixaBank ha tancat la seva primera operació de finançament sostenible a la regió d'Àsia Pacífic. Es tracta del crèdit al projecte del Sydney Light Railway (Nova Gal·les del Sud), en el qual l'entitat, que és present a Austràlia a través d'una oficina de representació a Sydney, va ser l'únic banc espanyol participant. S'estima que el projecte del tren lleuger suposarà la reducció de 663.000 tones de gasos d'efecte d'hivernacle en un període de 30 anys.

Activitat internacional en Finançament Sostenible el 2021

Presència internacional de CaixaBank

La presència internacional de CaixaBank es canalitza a través de diferents vies: la seva xarxa de Banca Internacional de sucursals i oficines de representació repartides per tot el món; acords de cooperació amb bancs internacionals de primer nivell; i participació en entitats internacionals. L'entitat financera és, a més, propietària del banc portuguès BPI, la cinquena entitat financera més gran del país en termes d'actius. CaixaBank també participa en el capital de l'entitat austríaca Erste Bank (9,92%).

La xarxa de CIB&IB de CaixaBank està composada per sucursals a Alemanya, França, el Marroc, Polònia, Portugal, el Regne Unit, totes elles, a excepció de Portugal, autoritzades pel regulador espanyol i local per proveir uns certs serveis financers relacionats amb el finançament i serveis bancaris, com ara finançament a curt i llarg termini, factoring, confirming i altres de similars dins d'aquesta mena d'activitats.

A més, l'entitat compta amb 18 oficines de representació repartides pels 5 continents: Milà (Itàlia), Istambul (Turquia), Pequín, Shanghai i Hong Kong (la Xina), Singapur, Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (l'Índia), el Caire (Egipte), Alger (Algèria), Johannesburg (Sud-àfrica), Nova York (els EUA), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Sao Paulo (Brasil), Lima (Perú), Sydney (Austràlia) i Toronto (Canadà). També té dos equips Spanish Desk en l'austríac Erste Bank (Viena) i en el mexicà Inbursa (Ciutat de Mèxic) per donar servei a empreses clients de CaixaBank en aquests mercats.

Les oficines de representació ofereixen acompanyament a empreses multinacionals amb filial a Espanya, així com a empreses espanyoles amb projectes a l'estranger. Entre les seves principals àrees de cobertura, destaquen trade finance, payments, corporate i project finance.

La Banca Internacional de CaixaBank és l'única xarxa internacional de banca a Espanya que està certificada per AENOR.

Més enllà de la seva xarxa d'oficines, CaixaBank manté acords amb 1.760 bancs corresponsals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses en qualsevol país del món.

 

NOTÍCIES RELACIONADES