Nota de premsa

CaixaBank Dualitza i FPEmpresa llancen la V Convocatòria d'Ajudes Dualitza per impulsar la FP

400.000 euros per a projectes d’FP

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Una estudiant d’FP fa pràctiques en un laboratori

• La convocatòria busca promoure la formació en alternança a través del suport a projectes de col·laboració entre centres educatius i empreses.

• El termini de presentació s'inicia el 19 de gener i romandrà obert fins al 15 de febrer.

CaixaBank Dualitza i l'Associació de Centres de Formació Professional FPEmpresa llancen la V Convocatòria d'Ajudes Dualitza per a l'impuls de projectes de Formació Professional, presentats per centres educatius acompanyats d'una empresa.

La convocatòria destinarà un total de 400.000 euros a aquells projectes seleccionats que busquin promoure la col·laboració entre centres educatius i empreses en el marc de la formació en alternança. L'assignació per a cadascun es determinarà en funció de la valoració emesa pel Comitè Avaluador tenint en compte criteris de qualitat i innovació, impacte, i sostenibilitat i diversitat.

CaixaBank Dualitza i FPEmpresa pretenen impulsar aquelles iniciatives que aportin un valor afegit tant a les persones com a les organitzacions de l'entorn, que reverteixi en una més gran especialització i competitivitat de la regió.

Els projectes podran ser presentats per centres educatius públics o privats de Formació Professional a Espanya juntament amb empreses i altres entitats col·laboradores. Hauran d'inscriure'ls a www.caixabankdualiza.es. El termini s'obre el dimecres, 19 de gener, i finalitzarà el dimarts, 15 de febrer.

L'avaluació es farà aquell mateix mes i els projectes seleccionats es donaran a conèixer durant el mes de març.

Es poden consultar les bases en el següent enllaç:

https://www.caixabankdualiza.es/recursos/doc/portal/2019/07/17/bases-ayudas-dualiza-2021.pdf

El director de CaixaBank Dualitza, Juan Carlos Lauder, ha volgut mostrar la seva satisfacció perquè “la convocatòria continuï de la mà de CaixaBank, l’entitat financera més gran del país, demostrant la confiança que té en el projecte així com en la nostra Formació Professional, com a pilar indispensable per a la construcció del nostre futur”. A més, ha indicat que “aquesta confiança ve donada pel suport cada vegada més gran que la convocatòria obté per part dels centres educatius, que veuen en la mateixa un suport indispensable per tirar endavant projectes que serien irrealitzables d’una altra manera ”.

El president d’FPEmpresa, Luis García, ha afirmado que “la col·laboració entre els centres de Formació Professional i les empreses és un element clau per a la millora del sistema”. “La V Convocatòria d'Ajudes Dualitza que es fa entre l'Associació de Centres de Formació Professional FPEmpesa i CaixaBank Dualitza és un exemple i un camí per seguir apostant per la Formació Professional”.

Els projectes seleccionats contribueixen a impulsar l'aprenentatge dels alumnes en una varietat de professions lligades a la informàtica, la mecatrònica, la química, la biologia molecular, el comerç, la geriatria, la jardineria o la vitivinicultura.

CaixaBank Dualitza

CaixaBank Dualitza reforça l'aposta de l'entitat per la Formació Professional i la seva modalitat dual com a part del compromís que CaixaBank manté des de la seva fundació amb els objectius socials i, en concret, amb la millora dels nivells educatius de la població. La nova marca CaixaBank Dualitza, que continua la tasca iniciada el 2016 per la Fundació Bankia per a la Formació Dual, promou aquesta modalitat educativa amb l'objectiu de prestigiar i difondre la Formació Professional al nostre país.

Des de la seva constitució fa ja cinc anys, Dualitza s'ha convertit en un referent de la promoció de la Formació Professional gràcies a les activitats realitzades per al desenvolupament de projectes educatius en centres d’FP, la formació de docents i alumnes en matèries específiques o com a complement a ensenyaments ja adquirits, la seva tasca de pont entre centres educatius i empreses, la seva ambició per facilitar una transferència d'informació entre tota la comunitat educativa i, sobretot, pel seu desenvolupament de la investigació sobre l'àmbit de la Formació Professional.

Centrant-se en aquestes línies estratègiques, CaixaBank Dualitza ha beneficiat a més de 21.000 estudiants, més de 2.000 empreses i més de 1.200 centres educatius, la major part a través de la Convocatòria d'Ajudes Dualitza que aquest any celebrarà la seva cinquena edició.

 

NOTÍCIES RELACIONADES