Nota de premsa

CaixaBank Dualitza ajuda a 6.500 estudiants d’FP el 2021

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Un alumne d’FP en un centre sanitari

• A més d'aquests 6.500 estudiants, l'activitat desenvolupada per CaixaBank Dualitza també ha arribat a 1.767 docents, 595 centres educatius i 459 empreses.

• La xifra suposa un èxit per a una organització que compleix ja cinc anys treballant per la FP i que durant l'últim any ha vist com passava a comptar amb el suport de l’entitat financera més gran del país, CaixaBank.

CaixaBank Dualitza ha impulsat la seva activitat a favor de la Formació Professional durant l'any 2021 havent aconseguit beneficiar 6.489 estudiants de diferents modalitats formatives de FP.

La xifra suposa un èxit per a una organització que compleix ja cinc anys treballant per la FP i que durant l'últim any ha vist com passava a comptar amb el suport de l’entitat financera més gran del país, CaixaBank.

A més d'aquests 6.500 estudiants, l'activitat desenvolupada per CaixaBank Dualitza també ha arribat a 1.767 docents, 595 centres educatius i 459 empreses.

La major part de les persones o institucions que han participat en alguna de les activitats de Dualitza ho han fet a través de la Convocatòria d'Ajudes, que en aquest 2022 celebrarà la seva cinquena edició. La Convocatòria busca donar suport a projectes de centres educatius d’FP que es desenvolupin en col·laboració amb una empresa, implicant en el seu desenvolupament al propi alumnat. Amb això, es pretén millorar l'aprenentatge de l'estudiant a través de fórmules innovadores, alhora que s'acosta el món empresarial i l'educatiu, dues realitats que es necessiten i es complementen però les trajectòries de les quals solen anar en paral·lel sense arribar a conèixer-se.

La V edició obrirà aviat el seu període d'inscripció a www.caixabankdualiza.es.

Però, a més en l'activitat duta a terme per CaixaBank Dualitza, cal assenyalar l'impuls d'accions formatives per a docents i jornades on els professors puguin compartir els seus coneixements i que ha ocupat una altra gran part del treball desenvolupat.

Cal destacar en aquest aspecte el MOOC dut a terme sobre Aprenentatge Basat en Projectes que van concloure gairebé un miler de professors.

A més, un any més CaixaBank Dualitza ha tornat a estar al costat de tots els agents implicats en l'impuls i el desenvolupament de la FP i la seva modalitat dual col·laborant en l'organització de congressos per difondre la Formació Professional a Catalunya, Múrcia, Castella-la Manxa o Castella i Lleó.

Tot amb l'objectiu que facilitar espais d'intercanvi de coneixement entre els professionals del sector.

Amb aquest objectiu de fomentar el coneixement, hem impulsat per segon any consecutiu el nostre Informe anual de la FP en què intentem fer balanç de tot el que ha passat en aquesta modalitat formativa durant els últims mesos, analitzar-ho de manera cronològica i establir comparatives que permetin contextualitzar-ho, per tenir la millor fotografia general de l'estat de la FP.

Tot això amb les dades extretes de l'Observatori de la FP, plataforma que reuneix totes les dades extretes de fonts oficials d’FP, FPE i FP Dual.

A més, durant el 2021 hem mantingut actiu el nostre interès per l'orientació, una orientació integral que ajudi durant tota la vida laboral i no només durant el període acadèmic.

Prop de 1.500 estudiants s'han beneficiat d'aquestes iniciatives a través de les que s’ha buscat acostar l'empresa als centres formatius per oferir una imatge real del que suposen el nostre teixit productiu avui dia, i allunyar vells prejudicis que encara arrosseguen una imatge de la FP lligada únicament a la granota blava.

CaixaBank Dualitza

CaixaBank Dualitza reforça l'aposta de l'entitat per la Formació Professional i la seva modalitat dual com a part del compromís que CaixaBank manté des de la seva fundació amb els objectius socials i, en concret, amb la millora dels nivells educatius de la població. La nova marca CaixaBank Dualitza, que continua la tasca iniciada el 2016 per la Fundació Bankia per a la Formació Dual, promou aquesta modalitat educativa amb l'objectiu de prestigiar i difondre la Formació Professional al país.

Des de la seva constitució fa ja cinc anys, Dualitza s'ha convertit en un referent de la promoció de la Formació Professional gràcies a les activitats realitzades per al desenvolupament de projectes educatius en centres d’ FP, la formació de docents i alumnes en matèries específiques o com a complement a ensenyaments ja adquirits, la seva tasca de pont entre centres educatius i empreses, la seva ambició per facilitar una transferència d'informació entre tota la comunitat educativa i, sobretot, pel seu desenvolupament de la investigació sobre l'àmbit de la Formació Professional.

Centrant-se en aquestes línies estratègiques, Dualitza ha beneficiat més de 25.000 estudiants, més de 2.500 empreses i més de gairebé 2000 centres educatius, la major part a través de la Convocatòria d'Ajudes Dualitza que aquest any celebrarà la seva cinquena edició.

 

NOTÍCIES RELACIONADES