Nota de premsa

CaixaBank donarà suport al sector turístic gallec en la seva posada a punt pel Xacobeo 2021

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Emilio Barreiro, director de Banca de Empreses de CaixaBank a Galicia, i Cesáreo Pardal, president del clúster de turisme de Galicia.

• El president del clúster de Turisme, Cesáreo Pardal, i el director de banca d'Empreses de CaixaBank a Galícia, Emilio Barreiro, van subscriure un acord que recull els compromisos de l'entitat.

• A través d'una línia de mil milions d'euros, CaixaBank promourà la renovació i modernització dels establiments turístics i hotelers vinculats al Camí de Santiago.

• Del total d'aquesta línia de finançament, MicroBank oferirà 50 milions d'euros per a projectes d'emprenedoria turística vinculats al Camino.

El president del clúster de turisme de Galícia, Cesáreo Pardal, i el director de Banca d'Empreses de CaixaBank a Galícia, Emilio Barreiro, han subscrit un acord de col·laboració, en el marc de Fitur, per treballar de manera conjunta en la posada a punt dels establiments turístics de cara al Xacobeo 2021. Aquest acord dona continuïtat al compromís aconseguit mesos enrere amb la Xunta de Galícia de llançar una línia de finançament específic per als allotjaments turístics vinculats al camí de Santiago.

L'entitat financera, a través d'Hotel&Tourism, la seva línia de negoci especialitzada en el sector turístic, posarà 1.000 milions d'euros a la disposició de les empreses turístiques que formen part de totes les rutes del Camí per contribuir així a la millora de la seva activitat comercial.

L'aportació de CaixaBank es distribuirà en dues línies. La primera, dotada amb 950 milions d'euros, permetrà impulsar i dinamitzar el sector turístic i hoteler localitzat en els diferents camins de Santiago, amb l'objectiu d'agilitar la seva posada a punt per a la celebració del Xacobeo 2021. Amb aquesta línia de crèdit s'assegura entre altres el finançament de les necessitats de modernització de la planta hotelera, en un sector marcat per la permanent exigència de renovació i aposta per la qualitat.

Aquesta línia es complementa amb una segona de microcrèdits que, a través de MicroBank destinarà 50 milions d'euros a afavorir l'emprenedoria en aquelles poblacions per les quals discorre el Camí, mitjançant la creació de noves empreses que atenguin la demanda de la ruta de peregrinació. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar nous negocis que ampliïn i millorin la cartera de serveis disponible en els camins, al mateix temps que generin ocupació.

En el transcurs de l'acte, Emilio Barreiro va destacar que “CaixaBank vol ser el banc del Xacobeo, per la qual cosa s'ha proposat acompanyar al sector perquè pugui afrontar en les millors condicions el repte que suposa aquest esdeveniment”. Galícia compta amb empreses turístiques de gran nivell”, va comentar, “però un esdeveniment d'aquesta envergadura exigirà la seva millor versió”. Barreiro ha indicat que, a través de CaixaBank Hotels & Tourism, “al marge del finançament necessari, es posarà a la disposició del sector un equip de professionals experts que ofereixen un servei de qualitat i de proximitat”.

Per part seva, el president del clúster de turisme de Galícia, Cesáreo Pardal, va agrair el compromís de CaixaBank amb el sector turístic gallec, “és fonamental l'aposta del sector privat pel sector privat, aportant el finançament precís perquè el teixit empresarial gallec pugui afrontar les exigències del nou mercat i dels viatgers, sobretot de cara al pròxim Xacobeo”, va destacar Pardal, al mateix temps que posava de manifest la importància que sigui una entitat sensible amb el sector turístic.

Aposta pel sector turístic i hoteler

CaixaBank Hotels & Tourism posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l'especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

CaixaBank Hotels & Tourism, a més, té una sensibilitat especial amb els projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental i a la inclusió social, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, en gestió de l'aigua o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa.

CaixaBank Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. A més, l'entitat financera és membre de l'Organització Mundial del Turisme, l'organisme de Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots. Aquesta afiliació, que va ser aprovada el passat 11 de setembre en la 23a Assemblea General de la OMT celebrada a Sant Petersburg, situa a CaixaBank com el primer banc europeu a convertir-se en membre afiliat d'aquesta organització internacional, la principal de l'àmbit turístic.

Microcrèdits a la disposició dels emprenedors

MicroBank és l'únic banc a Espanya dedicat principalment al finançament de projectes a través de microcrèdits i altres finances amb impacte. Participat íntegrament per CaixaBank, completa el compromís de l'entitat amb una manera de fer banca socialment responsable i de generar amb la seva activitat un impacte positiu i mesurable en la societat. El banc ofereix microcrèdits destinats a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars, que tenen com a objectiu atendre necessitats que permeten superar una dificultat temporal i faciliten el desenvolupament personal i familiar. Recentment ha llançat una línia de préstecs de fins a 500.000 €, sense garanties i a llarg termini, dirigida a empreses de l'economia social.

 

NOTÍCIES RELACIONADES