Nota de premsa

CaixaBank dona suport al sector hoteler amb 1.700 milions d'euros en finançament durant el primer semestre de l'any

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank Hotels & Tourism compta amb 12.000 clients del sector.

• L'entitat financera ha realitzat més de 1.300 operacions de finançament al sector des de principi d'any.

• CaixaBank materialitza el seu suport al sector a través de la línia de negoci Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb hotels i altres allotjaments turístics.

 

CaixaBank Hotels & Tourism, la línia de negoci amb la qual l'entitat lidera el mercat turístic, ha concedit un total de 1.700 milions d'euros de crèdit a hotels i allotjaments turístics durant els primers sis mesos de l'any. Aquest volum de crèdit s'ha destinat, principalment, a finançar reformes i projectes de reposicionament d'establiments turístics; a l'adquisició d'actius; a projectes d'innovació i sostenibilitat, així com a finançar l'operativa diària d'aquest tipus d'empreses a través de productes de circulant.

L'entitat ha realitzat un total de 1.300 operacions de concessió de crèdit al sector arreu del territori espanyol durant el primer semestre de l'any, amb les Illes Balears, Catalunya, la Comunitat de Madrid, Canàries i Andalusia entre les comunitats autònomes que més volum de crèdit han rebut. Aquestes xifres posen de manifest de nou la confiança de CaixaBank en el sector turístic i l'aposta decidida de l'entitat per continuar sent una peça clau per impulsar el sector, facilitant la concessió de crèdit i donant suport a les seves necessitats específiques.

CaixaBank Hotels & Tourism, que compta actualment amb una cartera de crèdits total al sector de l'allotjament turístic de 8.400 milions d'euros i prop de 12.000 clients, està posicionada com un referent per a aquest segment d'empreses. El 2022 CaixaBank va concedir un total de 2.800 milions d'euros de crèdit al sector, la xifra més alta que l'entitat ha destinat a finançament d'allotjaments turístics en un sol any. Gràcies a la seva especialització en el sector turístic, CaixaBank té capacitat per detectar i adaptar-se amb agilitat a les seves necessitats, i donar suport a aquest tipus d’empreses amb el servei personalitzat que requereixen a través d'un equip de més de 30 professionals especialitzats en el mercat hoteler i els més de 2.200 gestors de l'entitat experts en l'assessorament empresarial.

Hotels & Tourismproductes i serveis especialitzats per al sector turístic

A través de CaixaBank Hotels & Tourism, l'entitat posa a disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària, tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings. A més, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes sostenibles, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, accessibilitat, gestió de l'aigua i residus, o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. L'entitat financera, en el marc del nou Pla Estratègic 2022-2024, estableix com una prioritat estratègica ser referent a Europa en sostenibilitat, per a la qual cosa ha fixat com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles que impulsin la transició sostenible de les empreses i la societat.

Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. L'entitat financera participa també en les principals fires turístiques internacionals (Fitur, WTM, ITB); en els esdeveniments sectorials més rellevants que se celebren al nostre país (Exceltur, Fòrum Hosteltur, TIS) i també és membre de l'Organització Mundial del Turisme, l'organisme de Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tothom. A més, l'entitat ha sigut recentment premiada per l'Associació Empresarial Hotelera de Madrid per l'impuls de programes d'impacte social, com 'ReUtilitza’m', que canalitza excedents de material de les empreses hoteleres a entitats socials; 'Dualitza', que promou la col·laboració entre centres de Formació Professional i empreses; i 'Incorpora', el programa de Fundació "la Caixa" d'inclusió sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat.

CaixaBank, entitat de referència per a les empreses   

CaixaBank s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització, amb productes i serveis adaptats a les necessitats concretes d'aquest segment de clients. CaixaBank Empreses dona servei a través de 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles en les quals treballen 2.200 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.  

L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del financer per donar suport i impulsar el sector empresarial. A més, a través de DayOne, CaixaBank presta atenció especialitzada a empreses de tecnologia, innovació i als seus inversors.

En l'àmbit internacional, l'entitat dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger. CaixaBank dona servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.