Nota de premsa

CaixaBank dona servei en 636 municipis en risc d'exclusió financera amb les seves oficines mòbils

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina mòbil de CaixaBank al seu pas per Maranchón (Guadalajara)

• Més de 310.000 persones resideixen a les poblacions que atenen els ofimòbils i en els quals, clients i no clients, poden efectuar les operacions bancàries més habituals.

• L'entitat compta amb 18 oficines mòbils que recorren més de 43.000 quilòmetres de mitjana al mes i atenen en dotze províncies de sis comunitats: Àvila, Segòvia, Burgos i Palència, a Castella i Lleó; Guadalajara, Ciudad Real i Toledo, a Castella-La Manxa; Castelló i València, a la Comunitat Valenciana; Granada, a Andalusia, La Rioja i la Comunitat de Madrid.

• "Les oficines mòbils són exemple del nostre compromís ferm amb la inclusió financera a les zones rurals amb l'objectiu d'arribar als nostres clients amb una banca propera i accessible", ha destacat el director de Negoci de CaixaBank, Jaume Masana.

CaixaBank dona servei amb les seves oficines mòbils en un total de 636 municipis en risc d'exclusió financera en els quals resideixen més de 310.000 persones. Un 70% dels usuaris atesos té més de 70 anys, la qual cosa posa de manifest el compromís de l'entitat amb el col·lectiu sènior.

El servei d'ofimòbil permet als usuaris, siguin o no clients de l'entitat, efectuar les operacions bancàries més habituals, entre les quals destaquen retirar efectiu, realitzar ingressos i pagar rebuts i impostos en localitats sense oficina bancària o amb restriccions que limiten l'accés als serveis financers.

El banc compta amb 18 oficines mòbils, 15 de les quals recorren més de 43.000 quilòmetres de mitjana al mes i ofereixen el seu servei en dotze províncies de sis comunitats autònomes: Àvila, Segòvia, Burgos i Palència, a Castella i Lleó; Guadalajara, Ciudad Real i Toledo, a Castella-La Manxa; València i Castelló, a la Comunitat Valenciana; Granada, a Andalusia, la Comunitat de Madrid i La Rioja. A més, l'entitat té tres ofimòbils més en reserva per atendre esdeveniments empresarials, culturals i esportius. 

"Les oficines mòbils són exemple del nostre compromís ferm amb la inclusió financera a les zones rurals. Volem arribar als nostres clients amb una banca propera i accessible", ha destacat el director de Negoci de CaixaBank, Jaume Masana.

"Fem l’esforç més gran possible per estar a prop de les persones i donar-los cobertura financera en poblacions on l'economia depèn bàsicament de l'agricultura i la ramaderia, perquè sabem que els serveis financers són imprescindibles per retenir la població i, a més, en molts d'aquests municipis, és imprescindible mantenir el servei especialitzat per als clients sènior", ha posat en valor Masana.

Oficines mòbils en sis comunitats autònomes

Castella i Lleó, amb set ofimòbils, és la comunitat autònoma on més presència té el servei de tota Espanya. Dues oficines mòbils recorren localitats de La Rioja, la Comunitat Valenciana i Castella-La Manxa, mentre que la província de Granada i Comunitat de Madrid són ateses per una oficina mòbil cadascuna.

Els ofimòbils de CaixaBank a Castella i Lleó atenen en un total de 345 municipis. A Àvila, les oficines mòbils donen servei a 127 poblacions i recorren una mitjana mensual de 8.000 quilòmetres. Àvila és la província amb un nombre més gran de poblacions cobertes amb aquest servei de tota Espanya.

A més, a Segòvia, els ofimòbils donen cobertura financera a 104 localitats gràcies a un recorregut de 5.400 quilòmetres; a Palència arriben a 68 municipis a través d'unes rutes en què fan 2.700 quilòmetres al mes, i, a Burgos, ofereixen servei en 46 municipis després de recórrer més de 3.700 quilòmetres.

A La Rioja, les dues oficines mòbils de l'entitat recorren més de 4.850 quilòmetres al llarg del mes per donar cobertura a 78 pobles.

A Castella-La Manxa, els ofimòbils ofereixen servei a 63 localitats. A Guadalajara, una oficina mòbil realitza una ruta de més de 4.100 quilòmetres per atendre 31 poblacions; a Ciudad Real dona cobertura a 29 localitats esteses per un recorregut de més de 3.100 quilòmetres i una oficina mòbil arriba a dos municipis de Toledo.

A la Comunitat Valenciana, les dues oficines mòbils de CaixaBank donen servei en 70 localitats. A València, atenen 39 municipis completant un itinerari de quasi 3.100 quilòmetres al mes i, a Castelló, les poblacions ateses són 31 i els quilòmetres recorreguts superen els 3.100.

Així mateix, l'oficina mòbil que atén a la Comunitat de Madrid permet efectuar operacions bancàries en 44 municipis en un recorregut de 2.700 quilòmetres, i la ruta a Granada dona servei a la població de 36 localitats en risc d'exclusió financera en un recorregut que supera els 2.600 quilòmetres al mes.

Cada oficina mòbil compta amb rutes diàries diferents i, en funció de la demanda, visita les localitats a què presta servei entre una i quatre vegades al mes.

Clau en l'estratègia de CaixaBank

Les oficines mòbils són clau en l'estratègia de CaixaBank per evitar l'exclusió financera de les zones rurals, a més de preservar la relació directa amb el client que resideix en aquesta mena d'entorns i mantenir l'aposta de CaixaBank per l'economia d'aquests territoris.

Aquest servei de CaixaBank contribueix a la reducció de les desigualtats, un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, amb què l'entitat es troba fortament compromesa.

En aquest sentit, CaixaBank aposta per no abandonar aquells municipis en què és l'única entitat bancària. És la manera d'entendre la inclusió financera per part de l'entitat com una banca propera i accessible, mantenint inalterable el seu compromís d'estar a prop dels clients.