Nota de premsa

CaixaBank dispara l'ús del canal mòbil, amb 6,28 milions d'usuaris de les seves "apps" i un creixement anual del 13,7%

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
App CaixaBankNow

• La Covid-19 accelera l'ús del mòbil per a consultes i operacions financeres.

• El 48,9% dels clients de l'entitat, incloent totes les franges d'edat, ja utilitzen el mòbil com a canal de relació amb el banc.

• L'entitat financera consolida el seu lideratge en banca digital a Espanya, amb més de 7 milions de clients de tots els canals on line.

L'ús de la banca mòbil es dispara durant el 2020. CaixaBank ha registrat a tancament de setembre 6,28 milions d'usuaris de les seves aplicacions mòbils, la major xifra de clients utilitzant el canal mòbil de la història de l'entitat. La dada representa un creixement del 13,7% respecte el mateix mes de l'any anterior.

La tendència a l'alça s'ha accelerat durant la pandèmia de la Covid-19. Respecte al febrer de 2020, l'augment de clients de banca mòbil a CaixaBank és del 7,8%. Cal destacar que en els últims anys el canal mòbil ha estat creixent a doble dígit, però l'increment de clients l’any 2019 respecte a 2018 es va situar al voltant del 10%.

El ritme de creixement en banca mòbil és molt superior al d'uns altres canals digitals. Les xifres indiquen que el mòbil es troba ja molt a prop de convertir-se en canal de relació amb l'entitat per a la majoria de clients del banc presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar. Amb les dades de setembre, el 48,9% de clients de l'entitat, de totes les franges d'edat, utilitzen les aplicacions mòbils de l'entitat.

El creixement de la banca mòbil no només implica un augment del nombre d'usuaris, sinó també un creixement en l'àmbit d'interaccions, amb una mitjana de 11,5 dies al mes o 2,7 interaccions a la setmana a l'aplicació CaixaBank Now. D'altra banda, s'han registrat una mitjana de 24,2 accessos a l'aplicació al mes i 5,6 accessos a la setmana per persona.

A nivell de consultes més demandades, destaquen la gestió de comptes, de targetes i de correu, mentre que els traspassos i les transferències són les operacions amb moviment de fons més realitzades pels usuaris.

També segueix a l'alça el nombre de clients que utilitzen el mòbil per signar operacions i contractes amb l'entitat. CaixaBank disposa d'una aplicació específica per a això, CaixaBank Sign, que ha superat els 2,5 milions d'usuaris. D'altra banda, ha experimentat un important creixement en el nombre de clients que utilitzen el telèfon mòbil per fer els seus pagaments en establiments comercials, que entre gener i juny van assolir els 871.000, un 57,6% més que durant el mateix període de l'any passat.

CaixaBank, líder en innovació

Aquestes dades confirmen la ferma aposta de l'entitat per la tecnologia i la digitalització. Oferir la millor experiència d'usuari en tots els canals de relació amb els clients, físics i online és un dels pilars del Pla Estratègic 2019-2021 de CaixaBank. L'entitat compta actualment amb la major base de clients digitals d'Espanya, amb més de 7 milions d'usuaris totals de tots els canals digitals.

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, l'entitat s'ha situat entre els bancs més ben valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals, amb reconeixements com el de “Millor entitat del món a Banca de Particulars 2020” i “Millor Banc a Espanya 2020” per la revista estatunidenca Global Finance. Aquests premis se sumen als obtinguts en l'àmbit de la banca digital, com el “Millor banc digital en banca de particulars a Espanya 2020”, i en l'àmbit de banca privada, en què CaixaBank ha estat escollida “Millor entitat de Banca Privada d'Europa per la seva cultura i visió digital 2020”.

A més, l'app CaixaBankNow ha estat escollida, per tercer any consecutiu, la “Millor aplicació mòbil de banca de particulars a Europa Occidental” per Global Finance. L'app incorpora serveis innovadors com Neo, l'assistent virtual de CaixaBank, que, mitjançant intel·ligència artificial, és capaç de resoldre tots els dubtes dels clients i que a més els permet accedir a informació detallada sobre les seves finances. Neo també està disponible a Google Inici i Amazon Alexa, fet que permet als clients de l'entitat interactuar per veu amb l'assistent.

En l'últim any, més d'1,7 milions de clients han utilitzat Neo, que ha estat premiat en els EFMA Global Award 2019 en l'àmbit de la Intel·ligència Artificial  i  en The Innovators Awards 2020 (Global Finance) en la categoria de Personal Finance.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES