Nota de premsa

CaixaBank desplega una intensa activitat de suport a l’ecosistema emprenedor i la innovació al Mobile World Congress i el 4YFN

L’entitat és patrona de la Mobile World Capital Foundation i Innovation Headline Sponsor del 4YFN

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Stand de CaixaBank a l’edició de 2022 de 4YFN.

• A través de la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, DayOne, l’entitat oferirà assessorament personalitzat a emprenedors i professionals i una àmplia programació de conferències en un estand propi al 4YFN.

• Les activitats a l’estand de DayOne comptaran amb la presència d’experts d’àrees del banc, com AgroBank, banca d’empreses, sostenibilitat, recursos humans o innovació; filials com imagin, zone2boost i CaixaBank Tech, i directius d’empreses com Rita Almela (101 Ventures), Jordi Romero (Factorial), Marc Jordana (Norrsken) i Pablo Álvarez (Clikalia), entre altres.

• El Premi EmprènXXI, impulsat per CaixaBank i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través d’Enisa, anunciarà el guanyador a Catalunya de l’edició 2023 el dimarts 28 de febrer a les 11h.

 

Com a part del seu compromís amb la innovació, la transformació digital i l’ecosistema emprenedor, CaixaBank desplega una intensa activitat al MWC i el 4YFN, que se celebra a Barcelona del 27 de febrer al 2 de març. L’entitat, que és patró de la Mobile World Capital Foundation i Innovation Headline Sponsor del 4YFN, tornarà a formar part d’aquest esdeveniment de referència i influència del sector tecnològic.

A través de la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, DayOne, CaixaBank disposarà d’un estand propi, situat al 4YFN, on oferirà assessorament especialitzat per a emprenedors, companyies innovadores i professionals interessats en les solucions i el model d’acompanyament per a empreses tecnològiques que ofereix el banc. A més d’assessorament personalitzat, l’estand de CaixaBank disposarà d’un espai per a activitats i xerrades dirigides a clients i partners. L’entitat també comptarà amb una zona d’exposició per a start-ups clients (start-up corner), on clients de DayOne, guanyadors dels Premis EmprènXXI i participades de Zone2boost podran presentar els seus projectes i interactuar amb altres agents de l’ecosistema.

Presentacions, ponències i taules rodones: un entorn per al debat

D’altra banda, CaixaBank ha organitzat una àmplia programació d’activitats i serveis, que es desenvolupen en un espai de debat propi que estarà situat dins de l’estand de CaixaBank DayOne.

En aquesta, s’analitzaran alguns dels temes més rellevants en l’àmbit de l’emprenedoria i la innovació, com la preparació de rondes d’inversió i de sortides a borsa en l’actual context econòmic, l’escalada d’un negoci sense fons venture, les perspectives que obre el metavers o les oportunitats de la identitat digital, entre d’altres. També es duran a terme ponències i debats sobre la presència de dones a l’ecosistema emprenedor o com els hospitals poden aprofitar les solucions de salut digital per als seus desafiaments.

La programació s’organitza en col·laboració amb els equips professionals de diverses àrees especialitzades del banc i filials del Grup CaixaBank i partners de l’ecosistema d’innovació com SpainCAP, Endeavor, Barcelona Health Hub o IESE. Entre els participants, cal destacar experts de les àrees de negoci d’AgroBank, banca d’empreses, sostenibilitat, recursos humans o business open innovation (innovació oberta), entre d’altres. Així mateix, filials com imagin, Zone2boost i CaixaBank Tech també hi col·laboraran.

A més de comptar amb directius de l’entitat, també participaran en les jornades i ponències organitzades per l’entitat experts en l’ecosistema, com Rita Almela (101 Venturres), Jordi Romero (Factorial), Pablo Álvarez (Clikalia), entre d’altres, que explicaran les claus dels seus models de negoci, compartiran les seves experiències i com han aconseguit créixer i convertir-se en un cas d’èxit.

Weecover, Sibill, Plazah, Payflow, Newe, Nemuru, Haddock i Privasee són algunes de les start-ups del portfoli de Zone2boost, iniciativa internacional d’innovació impulsada per CaixaBank, Global Payments i Ingenico amb el suport de Visa i Plug and Play. Els fundadors d’aquestes empreses exposaran els seus projectes i compartiran les seves experiències en l’estand de l’entitat.

En aquest estand, també s’organitzarà un esdeveniment per presentar a les start-ups els resultats de la primera convocatòria i desafiaments de futur d’AgroBank Tech Digital Innovation. A més, es donarà a conèixer l’Observatori de tendències tech i se celebrarà una taula rodona sobre la realitat de l’emprenedoria, amb presència de directius de start-ups d’edicions anteriors dels Premis EmprènXXI i del programa amb el EIC (European Innovation Council).

PEXXI: reconeixement a les empreses més innovadores

Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’entitat llança cada any des de la seva creació el 2007 els Premis EmprènXXI.

En el marc del 4YFN, arrenca la fase territorial d’aquests guardons es premia les empreses de nova creació amb més impacte en el seu territori. Aquests premis han arribat aquest any a la seva 16a edició i s’han consolidat com a guardons de referència en l’ecosistema emprenedor.

El 28 de febrer es donarà a conèixer l’start-up seleccionada a Catalunya, on aquests premis estan coatorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa.

El lliurament de premis tindrà lloc dimarts 28 de febrer al Partners Lab CC8 del 4YFN a les 11h

AgroBank impulsa la innovació i digitalització

En el seu compromís per l’impuls a la innovació i la digitalització del sector agroalimentari, AgroBank ha convidat importants empreses i start-ups agrotech internacionals perquè expliquin com han convertit els seus projectes en cas d’èxit. Aquest esdeveniment se celebrarà en l’oficina All In One de CaixaBank i en aquest participaran les start-ups que han presentat les seves candidatures en l’open call AgroBank Tech Digital INNovation.

L’esdeveniment tindrà lloc dimecres 1 de març a les 15h a l’oficina ‘all in one’ de CaixaBank (Pl. de Francesc Macià, 10)

imagin, innovació al servei de l’usuari

imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, formarà part de l’agenda oficial de 4YFN amb la participació en el ‘Business Prototyping Summit’, una sessió format panell que reunirà perfils d’empreses innovadores de diferents sectors que exposaran com l’agilitat i l’eficiència resulten clau per al llançament de nous productes i serveis.

L’acte tindrà lloc dijous 2 de març a les 10:30h en l’Àgora Stage de 4YFN (Hall 8.1) i comptarà amb la participació de Cristian Farrés, Digital Experience Head de imagin. 

Resum d’agenda

Diversos espais del 4YFN acolliran intervencions de representants de CaixaBank i altres actors de referència en l’ecosistema de la innovació, entre les quals destaquen les següents:

DILLUNS 27 DE FEBRER:

  • “Creating value in early stage”, amb Rita Almela (101 Ventures), Alberto Hospital (Lanzadera), Bruno Dureux (Innoventures Capital). Dilluns 27 de febrer a les 11.30h a l’Àgora Stand DayOne
  • “Identitat digital” amb Juan Manel Arcas (CaixaBank Tech) i Ivan Basart Castillo (Validated ID). Dilluns 27 de febrer a les 12h a l’Àgora Stand DayOne
  • “Digital assets – what’s next after the era of specutation?”, amb Eva Fernández Santidrián (directora d’Innovació CaixaBank), Julia Carbajal (Celo), Rajesh Sabari (Telcoin), Eric Pulier (Vatom inc), David Cunningham (Citi), Khusro Khalid (Deloitte Digital). Dilluns 27 de febrer a les 13h a Sky Room – Discovery Area, Hall 8.1
  • “Metavers” amb Marc Cabezas i Carlota Llacuna de CaixaBank Tech. Dilluns 27 de febrer a les 13.30h a l’Àgora Stand DayOne
  • “The Growth o new impact VC Funds” amb Manuel Nieto (First Drop VC), Fernando Casado (Inclimo Climate Tech Fund), Maite Fibla (Ship2B Ventures) i Natalia Ruiz (Net Zero Ventures). Dilluns 27 de febrer a les 15.30h a l’Àgora Stand DayOne
  • "Investment red flags: when should VCs say no?", amb Marta Antúnez (Wayra), Mercé Tell (Encomenda), Talia Rafaeli (Kompas VC - Israel), Azahara Espejo (Hearst Lab). Dilluns 27 de febrer a les 16.20h a l’Àgora Stand DayOne

DIMARTS 28 DE FEBRER:

  • “Collaborative Growth: Navigating the Instersection of Startups and Corporates”, amb Jordi Romero (Factorial), Juan Ignacio García (Boopos), Pere Monràs (Nemuru) i Álvaro Falcones (TaxDown), entre d’altres ponents. Dimarts 28 de febrer a partir de les 9h al Partners Lab. CC8
  • “More than scale, multiply. How Unicorns build ecosystems around them”, amb Jordi Romero (Factorial), Cesar Miguelañez (Latitude), Yasir Raïs (Syra Coffee), Miquel Subirats (StockAgile). Dimarts 28 de febrer a les 13h a l’Àgora Stage 4YFN
  • “From Serial Entrepeneur to Business Angel in Alicante”, amb Pablo Alvarez (Clikalia), German Agullo (GDV Mobility), Amaia Rodriguez (Gravity Wave). Dimarts 28 de febrer a les 15h a l’Àgora Stand DayOne
  • “Fundraising in the current environment”, amb Pepe Agell (Pear VC) Javier del Toro (Angels Capital), Mario Brassesco (Bit2me), Alberto Centeno (Fourvenues), Angels Molist (Secways). Dimarts 28 de febrer a les 16h a l’Àgora Stand DayOne

DIMECRES 1 DE MARÇ

  • “Aspectes pràctics a tenir en compte en tancaments de rondes amb Business Angels”, amb Joan Roure (Eterlast), Marc Serra (Axial Biotech (Robopedics)), Beltrán Aznar (Clevergy). Dimecres 1 de març a les 12.30h a l’Àgora Stand DayOne
  • “Perspectives Venture Capital 2023: com millorar el procés de capital raising”, amb Aniol Brosa (Inveready), David Hernández (Pangea). Dimecres 1 de març a les 15h a l’Àgora Stand DayOne
  • “Success stories made in Barcelona”, amb Oriol de Pablo (Vicio), Josep Talavera (Mundimoto), Bruno Casanovas (NudeProject). Dimecres 1 de març a les 15.30h a l’Àgora de DayOne.
  • Acte amb empreses agrotech internacionals i elevator pitch de les start-ups que han presentat els seus projectes a l’open call AgroBank Tech Digital INNovation. Dimecres 1 de març a les 15h a l’oficina ‘all in one’ de CaixaBank

DIJOUS 2 DE MARÇ

  • “Business Prototyping Summit”, amb Cristian Farrés (Digital Experience Head de imagin); Christel Adam (Kraft Heinz); Yann Bry (AXA Next); i com a moderador, Blai Carandell Saladich (NOBA). Dijous 2 de març a les 10:30h en l’ Àgora Stage de 4YFN (Hall 8.1)
  • Welcome Start-ups d’AgroBank Tech Digital INNovation, que inclou la presentació de l’Observatori de tendències tech, una intervenció sobre els resultats globals i desafiaments de futur del programa d’acceleració d’AgroBank i una taula de diàleg amb start-ups sobre La realitat de l’emprenedoria. Dijous 2 de març a les 11h a l’Àgora Stand DayOne

L’agenda completa es pot consultar en aquest enllaç.

 

NOTÍCIES RELACIONADES