Nota de premsa

CaixaBank DayOne signa un acord de col·laboració amb l’Associació Garrotxa-Tech per impulsar l’emprenedoria a la Garrotxa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Foto acord

• Amb aquest acord, CaixaBank aposta per la Garrotxa com a centre d’innovació.

• A través de DayOne, l'entitat acompanya 'start-ups' i 'scale-ups' en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i recerca de finançament, fins a la seva consolidació.

• L’entitat segueix reforçant l'acompanyament financer a 'start-ups', 'scale-ups' i inversors en els principals pols d'innovació de Catalunya.

CaixaBank ha signat un acord de col·laboració amb l’Associació Garrotxa Tech, amb l’objectiu de potenciar i donar suport a la innovació i l’emprenedoria a la comarca de la Garrotxa.

L’Associació Garrotxa Tech, amb seu a Olot i àmbit d’actuació a la comarca de la Garrotxa,  fomenta la creació d’empreses de noves tecnologies. L’objectiu principal de l’entitat és promoure i dur a terme accions de suport als emprenedors, empreses i altres agents tecnològics i digitals, tant en l’àmbit local com en les seves actuacions d’internacionalització, incloent-hi la cerca i la gestió d’espais per la realització d’activitats.

L’objectiu final de l’associació és fer de la comarca de la Garrotxa un “hub digital” que atregui talent i s’estableixi al territori. Per aconseguir-ho, tenen diverses propostes formatives per potenciar l’emprenedoria, destacant el programa per joves emprenedors, dissenyat exclusivament per joves en edats compreses entre els divuit i els vint-i-vuit anys. Aquesta iniciativa ofereix una oportunitat única als estudiants i graduats d’un grau universitari o un gran superior de formació professional per impulsar les seves idees de negoci i convertir-les en realitats empresarials.

CaixaBank, a través de la seva divisió DayOne, ha creat un equip especialitzat en l'acompanyament a start-ups, scale-ups i inversors a Catalunya  per donar cobertura a les empreses tecnològiques innovadores del país, on l’ecosistema tecnològic ha experimentat un notable creixement. DayOne ofereix als seus clients productes i serveis innovadors adequats a aquest col·lectiu i impulsa trobades de petit format, connectant de forma periòdica els seus clients amb partners estratègics. 

Mitjançant aquest acord de col·laboració, es potencia de manera activa el suport al teixit empresarial més innovador, buscant sinèrgies en el camp de l’emprenedoria i la innovació tecnològica així com el desenvolupament econòmic, prioritzant la qualitat, l’eficiència, la transformació digital i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Mª Gonzàlez, ha destacat que "aquest acord de col·laboració amb l’Associació Garrotxa Tech i la implantació del model DayOne a Catalunya, suposa un pas més en l'estratègia de la nostra entitat d'oferir un model de banca especialitzada per segments, ajustada a les necessitats de cada perfil de client. En el cas de les start-ups, scale-ups i inversors, aquesta especialització suposa oferir un servei amb nous plantejaments, orientat a tots els agents de l'ecosistema d'innovació, i aprofitant la valuosa experiència en el treball amb emprenedors i empreses que té CaixaBank".

Per la seva banda, Antonio Asensio, director comercial d’Empreses i DayOne a la Direcció Territorial de Catalunya, ha assenyalat que "CaixaBank ha tingut molt en compte el teixit empresarial català i garrotxí a l'hora d'ampliar el seu servei de DayOne i implica clarament la nostra aposta per Catalunya com a pol de primer nivell en la creació d'innovació".

A mesura que a Espanya ha anat creixent l'ecosistema emprenedor i s'ha incrementat la creació de start-ups i scale-ups, l'equip d'experts en l'atenció a aquest segment de clients ha anat ampliant la seva presència territorial, donant servei en 14 comunitats autònomes. Actualment, CaixaBank compta amb sis centres DayOne, ubicats a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Màlaga i Bilbao. A més, DayOne compta també amb equips que donen servei a clients en altres territoris: Múrcia, Castella i Lleó, Canàries, Sevilla, Catalunya i Galícia.

Relació amb l'ecosistema emprenedor

DayOne té la vocació d'acompanyar totes les empreses de base tecnològica, de ràpid desenvolupament i àmbit d'actuació global que realitzen activitats de valor afegit. A través d'aquesta divisió, l'entitat innova la forma de relacionar-se amb tots els agents que formen l'ecosistema de les start-ups, scale-ups i els seus inversors, acostant-se a les seves inquietuds, necessitats i velocitat de desenvolupament.

Tot això, recolzat en cinc elements clau que s'han desenvolupat per donar un servei adaptat a aquest segment: DayOne hubs (centres que són un punt de trobada del talent i el capital), financial managers (professionals que coneixen la realitat de la indústria i les seves necessitats), solucions especialitzades (construcció de nous productes i serveis financers adequats a les necessitats dels agents de l'ecosistema),  relació bancària (desenvolupament de relacions i connexions entre els principals agents i corporates de l'ecosistema de la innovació) i programes d'emprenedoria (foment de l'actitud emprenedora de base tecnològica amb els Premis EmprènXXI i altres iniciatives).

Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat llança cada any des de la seva creació el 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons han esdevingut un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal. A més, compta amb iniciatives vinculades a aquests guardons com els DayOne Innovation Summits, DayOne Open Innovation Programs, Investor's Day i la Comunitat AlumniXXI, que engloba la comunitat de les empreses guanyadores al llarg de tota la història dels premis.

La nova edició dels Premis EmprènXXI es va obrir a finals d'octubre en el marc del València Digital Summit, i l’acte del Jurat i lliurament de premis de Catalunya tindrà lloc el 27 de febrer al 4YFN, la principal fira tecnològica. A més, CaixaBank DayOne estarà present en els principals esdeveniments de l'ecosistema amb l'objectiu d'impulsar la connexió amb els seus clients, l'ecosistema emprenedor i inversor dels territoris on té presència. En aquest sentit, participarà de forma activa en diferents esdeveniments de referència, com són: Startup Olé, València Digital Summit, Canàries Destino Startup, Patents Week Gran Canària, South Summit o 4YFN, Congrès BIT, entre d'altres.

 

NOTÍCIES RELACIONADES