Nota de premsa

CaixaBank convoca el “Premi A Dona Professional Autònoma” per als millors projectes d’autoocupació creats per dones

Amb l’objectiu de reconèixer l’excel·lència professional de les treballadores per compte propi

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Premi A Dona Professional Autònoma

• Aquests guardons es dirigeixen a dones professionals autònomes de tots els sectors amb almenys dos anys d'activitat empresarial.

• Les interessades a participar en aquesta convocatòria poden presentar la seva candidatura fins al 15 de març a través de la web www.caixabank.es/premioA

• La guanyadora nacional aconseguirà un premi de 6.000 euros per destinar a accions de formació.

CaixaBank obre la convocatòria de la segona edició del Premi A Dona Professional Autònoma per guardonar la trajectòria d'emprenedores autònomes i creadores d'autoocupació a Espanya. Aquests premis es dirigeixen a dones professionals, treballadores per compte propi, de tots els sectors i amb residència fiscal al territori nacional amb almenys dos anys d'activitat empresarial.

Les interessades que vulguin optar a aquests guardons poden presentar la seva candidatura fins al 15 de març a través de la web www.caixabank.es/premioA

L'elecció de guanyadores s'organitzarà en dues fases. D'una banda, hi haurà una fase territorial, on es premiaran els millors projectes procedents de les diverses comunitats autònomes, amb 14 guanyadores (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank). Les seleccionades a nivell regional optaran al guardó nacional.

Per la seva part, la guanyadora del premi nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

Excel·lència professional de les dones autònomes

Amb aquests premis, CaixaBank pretén reconèixer i donar suport a la labor i l'aportació a la societat del col·lectiu de treballadores per compte propi, que és una peça clau en l'economia.

Per escollir a les guardonades, entre els principals aspectes que es valoraran, destaca la fortalesa dels productes o serveis en els quals treballen les candidates, així com el grau d'innovació del seu projecte professional, la incidència a la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors.

Els guardons busquen reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com a la trajectòria general de la seva carrera.

Tal i com es desprèn de l'Informe Dona Autònoma 2020 elaborat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha 1,17 milions de dones autònomes, el que representa el 35,8% del total del col·lectiu. Per sectors, el comerç és el triat majoritàriament per les dones autònomes (25,5%).

A l'última dècada, les dones autònomes han crescut un 11,5% enfront de l'increment del 2,4% dels homes.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d’oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi al pes de l'economia i llança per segon any aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 34%, amb més de 1,49 milions de clients. D'aquesta xifra, el 37% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES