Nota de premsa

CaixaBank continua compromesa amb l'illa de La Palma i la seva reconstrucció a través del seu programa solidari

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank continua compromesa amb l'illa de La Palma

Gràcies a la iniciativa #CaixaBankAmbLaPalma, l'entitat financera continua al costat dels seus clients i de tota la societat palmera per ajudar a pal·liar els efectes de l'erupció.

L’entitat ha a entidad ha ha concedit més de 840 moratòries a les famílies, negocis i empreses afectades, atenent el 100% de les sol·licituds presentades.

El banc ha canalitzat més de 3,4 milions d'euros a través dels canals habilitats per a col·laborar amb el Cabildo de La Palma en la recaptació de donacions econòmiques en favor dels damnificats.

Mitjançant diferents aportacions econòmiques de la Fundació “la Caixa” s'han destinat prop de 200.000 euros a projectes de caràcter social, juntament amb la posada en marxa d'un pla d'ajudes d'estudis per a les famílies afectades.

CaixaBank continua al costat dels clients i de tota la societat palmera davant els efectes devastadors ocasionats per l'erupció del volcà a La Palma, amb el compromís de contribuir a la reconstrucció de l'illa.

L'entitat va posar en marxa un programa solidari de suport a les famílies, negocis, empreses i productors agraris quan va començar l'erupció, amb un ampli paquet de mesures extraordinàries que sota el lema ‘#CaixaBankAmbLaPalma’, s'han implementat a través de les oficines de la xarxa comercial a l'illa amb tot l'equip humà de l'entitat implicat en la seva gestió.

Més de 840 moratòries concedides

Una de les mesures d'aquest pla de suport a les famílies, negocis i empreses afectades ha estat la paralització temporal de l'amortització dels préstecs personals i hipotecaris de particulars, crèdits del sector agrari i compromisos de pagament dels clients del segment negocis per un període de fins a 12 mesos, per la qual s'han concedit més de 840 moratòries atenent l'entitat el 100 per cent de les sol·licituds per a alleujar la càrrega financera dels afectats. En el seu conjunt, el saldo viu pendent d'amortització dels préstecs suspesos supera els 50 milions d'euros.

Col·laboració en la recaptació de donacions

CaixaBank també ha col·laborat amb les institucions de l'illa per a la recaptació de donacions. L'entitat ha canalitzat més de 3,4 milions d'euros a través dels canals habilitats per col·laborar amb el Cabildo de La Palma en la recaptació de donacions econòmiques en favor dels damnificats.

Per a aquesta causa solidària, l'entitat financera ha registrat més de 45.000 operacions a través de la seva xarxa d'oficines i caixers automàtics en tot el país, mitjançant el canal de banca electrònica CaixaBankNow, el portal d'internet del banc www.caixabank.es, QR en l'exterior de les seves oficines de Canàries, així com a través de la plataforma Bizum. La quantia recaptada a través d'aquests canals s'engloba dins del saldo total de donacions rebudes de particulars i empreses que gestiona el Cabildo.

Suport als sectors productius

CaixaBank també ha estat en contacte amb les principals cooperatives i organitzacions de productors de La Palma, així com amb la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Aigües del Govern de Canàries, per a coordinar ajudes i bestretes d'urgència a través d’AgroBank, la línia específica per al sector agrari, destinades a pal·liar els danys en les finques i explotacions agrícoles.

En aquest pla d'ajudes extraordinàries s'han implementat mesures de suport per als comerços i empreses afectats per la paralització de l'activitat comercial. CaixaBank ha eximit del cobrament de comissions per TPV als comerços i empreses de El Paso, Los Llanos de Aridane i Tazacorte, fent extensiva aquesta mesura a aquells comerços de la resta de municipis que per causa de l'erupció patissin una caiguda molt significativa de la seva facturació habitual.

En paral·lel a aquestes mesures, a través de MicroBank, el banc social de CaixaBank, s'ha habilitat una línia de suport financer per a potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora després de la catàstrofe, enfocada a aquelles persones i emprenedors que requereixin de suport per a la reorientació o posada en marxa d'una nova activitat de negoci i amb l'única garantia de la viabilitat del projecte en si.

Suport als més vulnerables amb la Fundació “la Caixa”

Mitjançant aquest programa solidari també s'ha comptat amb diferents aportacions econòmiques de la Fundació “la Caixa”, que ha destinat prop de 200.000 euros a través de CaixaBank a diferents iniciatives dutes a terme a l'illa per a l'atenció dels veïns i famílies més vulnerables en la zona de la catàstrofe, per a la cobertura de les necessitats més immediates i l'assistència psicològica als afectats, amb la implicació del Programa de Voluntariat de CaixaBank en iniciatives de suport logístic dutes a terme per entitats socials i institucions.

Com a part d'aquestes accions s'ha posat en marxa també un pla d'ajudes d'estudis per a l'alumnat de famílies de La Palma que s'han vist afectades per l'emergència volcànica, amb l'objectiu que puguin seguir amb la seva formació acadèmica fora de l'illa, a través d'un programa en col·laboració amb el Cabildo de La Palma, prioritzant als estudiants de famílies amb més dificultats econòmiques per seguir amb el desenvolupament dels seus estudis.

Iniciatives a les quals se sumen la col·laboració amb el Club Bàsquet Canàries en l'acció solidària #TotsAmbLaPalma que ha aconseguit recaptar més de 70.000 euros per a l'illa, al costat del suport a la trobada #SomLaPalma, partit de llegendes del Club Esportiu Tenerife i del Reial Madrid Club de Futbol per a recaptar fons per als damnificats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES