Nota de premsa

CaixaBank consolida el seu negoci al centre i el sud-est asiàtic en el desè aniversari de les seves oficines a l'Índia i Singapur

CaixaBank acosta Àsia a les empreses espanyoles

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank International Banking

• Les oficines de representació a Nova Delhi i Singapur registren quotes de mercat superiors al 30% en crèdits documentaris (importació i exportació) i en avals gestionats entre Espanya i la regió.

• Des d'aquestes oficines, CaixaBank ofereix serveis d'acompanyament en comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa en 16 països de la regió del centre i sud-est asiàtic.

CaixaBank celebra enguany el desè aniversari de les seves oficines de representació a l'Índia i Singapur, consolidant el seu negoci al centre i el sud-est asiàtic amb quotes de mercat en crèdits documentaris (importació i exportació) i en avals gestionats entre Espanya i la regió -16 països- superiors al 30%.

A Singapur, CaixaBank presenta xifres de mercat rècord per l'entitat. A tancament d'octubre del 2021, l'oficina a Singapur va registrar una quota del 34,5% en Crèdits Documentaris a l'Exportació, del 29,8% en Crèdits Documentaris a la Importació i del 33% en avals gestionats entre Espanya i els països de cobertura de l'oficina.

Per la seva banda, a l’Índia, on CaixaBank compta amb una oficina de representació a Nova Delhi, CaixaBank va registrar, a tancament d'octubre del 2021, una quota del 33,1% en Crèdits Documentaris a l'Exportació, del 33,6% en Crèdits Documentaris a la Importació i del 39,5% en avals gestionats.

CaixaBank al Sud-est asiàtic

A Singapur, CaixaBank és present també des del 2011, en la seva aposta per ser en els principals centres financers del món. Des d'aquesta oficina de representació, s'ofereixen serveis d'acompanyament a les empreses clients de CaixaBank a les seves activitats de comerç exterior i d'inversió a 11 països de la regió: Singapur, Malàisia, Indonèsia, Tailàndia, Filipines, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Brunei i Corea del Sud.

En els seus deu anys al sud-est asiàtic, l'oficina ha participat en diversos projectes emblemàtics liderats per empreses espanyoles dels sectors d'infraestructures i serveis. L'oficina compta amb contactes locals en la major part dels sectors on les empreses espanyoles mostren interès, així com amb una extensa xarxa de bancs corresponsals a la regió. CaixaBank és un banc de referència en els Programes de Finançament del Comerç (Trade Finance Programme) del Banc Asiàtic de Desenvolupament (ADB) i la Corporació Financera Internacional (IFC).

CaixaBank a l’Índia

CaixaBank va obrir la seva oficina a Nova Delhi el 2011 i des de llavors, la relació amb el país s'ha continuat reforçant, amb la signatura el 2016 d'un acord de col·laboració amb el banc estatal State Bank of IÍndia (SBI), que va convertir a aquesta entitat en un soci bancari estratègic per a CaixaBank a la regió.

Des de l'oficina de l’Índia, s'ofereixen serveis i acompanyament en activitats de comerç exterior i inversió a empreses clients de CaixaBank amb interessos en la zona, però també a empreses índies. També des de l'oficina de Nova Delhi, s'ofereix servei a altres països veïns com Bangladesh, Sri Lanka, Nepal i Maldives.

En els seus deu anys al país, CaixaBank ha participat en diversos projectes liderats per empreses espanyoles de sectors, com el de les infraestructures, l'energia o els serveis. Quant a finançament sostenible, destaca, el 2018, l'operació de finançament de la instal·lació de 30 turbines eòliques en un parc eòlic a la regió de Tàmil Nadu, que ofereix subministrament energètic a aquesta regió del sud del país, contribuint a revitalitzar l'economia local i la creació d'ocupació, prioritzant la contractació de persones en situació de vulnerabilitat.

Presència internacional de CaixaBank 

La presència internacional de CaixaBank es canalitza a través de diferents vies: de la seva xarxa de Banca Internacional de sucursals i oficines de representació repartides per tot el món; d'acords de cooperació amb bancs internacionals de primer nivell; i de participació en entitats internacionals. L'entitat financera és propietària del portuguès Banc BPI, la quarta entitat financera més gran del país en termes d'actius.

La Banca Internacional de CaixaBank ofereix suport als clients de la xarxa d'oficines, de CIB i Banca d'Empreses que operen a l'exterior, així com a large corporate locals, a través de cobertura mundial amb més de 150 professionals, 27 punts de presència internacional i acords amb més de 1.760 bancs corresponsals.

La xarxa de CIB&IB de CaixaBank està composta per sucursals a Alemanya, França, el Marroc, Polònia, Portugal, el Regne Unit, totes elles, a excepció de Portugal, autoritzades pel regulador espanyol i local per proveir uns certs serveis financers relacionats amb el finançament i serveis bancaris, com ara finançament a curt i llarg termini, factoring, confirming, i altres similars dins d'aquesta mena d'activitats.

A més, l'entitat compta amb 18 oficines de representació repartides pels 5 continents: Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Shanghai i Hong Kong (la Xina), Singapur, Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (l'Índia), el Caire (Egipte), Alger (Algèria), Johannesburg (Sud-àfrica), Nova York (els EUA), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Sao Paulo (el Brasil), Lima (Perú), Sídney (Austràlia) i Toronto (Canadà). També té dos equips Spanish Desk a l'austríac Erste Bank (Viena) i al mexicà Inbursa (Ciutat de Mèxic) per donar servei a empreses clients de CaixaBank en aquests mercats.

Les oficines de representació ofereixen acompanyament a empreses multinacionals amb filial a Espanya, així com a empreses espanyoles amb projectes a l'estranger. Entre les seves principals àrees de cobertura destaquen trade finance, payments, corporate i project finance.

La Banca Internacional de CaixaBank és l’única xarxa internacional de banca a Espanya que està certificada per AENOR.

 

NOTÍCIES RELACIONADES