Nota de premsa

CaixaBank consolida el seu lideratge en factoring i confirming amb 75.000 milions d'euros mobilitzats durant el 2022

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial.

• La xifra, un 34% superior a la del 2021, és la més alta que ha aconseguit l’entitat en un any.

• CaixaBank, amb una quota de mercat del 29,9%, és líder a nivell nacional tant en factoring com en confirming, així com a nivell internacional en factoring d’exportació.

• L’aposta de CaixaBank per aquest tipus de finançament de circulant s’articula també a través de la digitalització perquè els processos siguin més eficients i millorar l’experiència del client.

 

CaixaBank va tancar l'exercici 2022 amb un volum de cessions en factoring i confirming (gestió de cobraments i pagaments) de 74.962 milions d'euros. Aquesta xifra, la més alta aconseguida fins al moment per l'entitat, suposa un creixement del 34% respecte a l'any passat. El volum d'activitat de CaixaBank en factoring i confirming, l'eina de finançament de circulant més utilitzada a Espanya per les empreses, situa de nou l'entitat en el primer lloc a Espanya en aquest segment, amb una quota de mercat del 29,9%. Segons dades del Banc d'Espanya, el 89% del finançament de circulant el 2022 es va gestionar a través de factoring i confirming.

El confirming és un servei financer i administratiu que consisteix en gestionar els pagaments d'una empresa als seus proveïdors nacionals i estrangers, als quals se'ls ofereix la possibilitat de cobrar les factures amb anterioritat a la data de venciment. Més de 113.000 proveïdors s'han beneficiat dels avantatges d'aquest servei realitzant bestretes. D'aquesta manera, els proveïdors poden disposar d'una línia de cobrament anticipat de totes les factures confirmades pel client, sense que aquest finançament els consumeixi risc bancari. CaixaBank va aconseguir 37.285 milions d'euros en confirming durant el 2022, xifra amb la que es consolida com a líder del mercat espanyol amb una quota del 30,5%.

Pel que fa al factoring, CaixaBank va aconseguir més de 37.677 milions d'euros el 2022 i una quota de mercat del 29,5%, percentatge que també col·loca el banc al capdavant del rànquing espanyol. A més, segons ‘Factor Chain International’, la més gran xarxa internacional de factoring de la qual l'entitat és membre, CaixaBank lidera el rànquing mundial en factoring d'exportació, operativa en la qual ha crescut durant l'últim exercici un 74%. El factoring és el conjunt de serveis de gestió de cobrament, finançament i cobertura d'insolvència per a vendes a crèdit nacionals i internacionals. Aquests serveis amplien la capacitat de finançament i proporciona liquiditat immediata al finançar l'import de les vendes. A banda, evita el risc de fallits per insolvència i redueix les gestions per impagaments i morositat.

Aposta per la digitalització

L'aposta compromesa de CaixaBank per la digitalització en tots els seus productes i serveis per facilitar el dia a dia dels seus clients i millorar la seva experiència, també es veu reflectida en factoring i confirming, on l'entitat incorpora constantment desenvolupaments i innovacions en els seus aplicatius.

En aquest sentit, l'entitat posa a la disposició dels seus clients un portal digital de confirming que permet a clients i proveïdors realitzar contractes de cessió de crèdits i bestretes en qualsevol part del món, 24 hores al dia, 365 dies a l'any i des d'un telèfon mòbil a través de CaixaBankNow. Els clients poden treballar amb un quadre de comandament (dashboard) que els permet accedir còmodament als aspectes clau dels seus contractes de confirming, com ara l'import del seu pròxim pagament, informació dels pagaments de les pròximes setmanes, conèixer l'ús del seu confirming per part dels proveïdors, l'estat de l'última remesa enviada i els proveïdors més actius. En aquest cas, el dashboard permet l’accés fàcil a funcionalitats com el pròxim cobrament, la previsió de cobraments a 16 setmanes i el seu estat, el total que es pot anticipar de la cartera viva o la utilització sobre els últims dotze mesos, entre altres aspectes.

A més, CaixaBank ha posat a la disposició dels proveïdors de confirming noves funcionalitats que els permeten realitzar la bestreta de les seves factures de forma més àgil i còmoda, amb opcions com la ‘Bestreta total’, per acceptar la bestreta de totes les factures disponibles sense necessitat de seleccionar-les una a una; o la ‘Bestreta per import’, a través del qual poden indicar un import determinat i l'eina selecciona automàticament les factures a anticipar fins a aconseguir aquesta quantitat.

CaixaBank, entitat de referència per a les empreses

CaixaBank s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització, amb productes i serveis adaptats a les necessitats concretes d'aquest segment de clients. CaixaBank Empreses dona servei a través de 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles en les quals treballen 2.400 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial. L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del financer per secundar i impulsar al sector empresarial.

En l'àmbit internacional, CaixaBank dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger. L'entitat presta servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES