Nota de premsa

CaixaBank, considerada un dels millors bancs del món en matèria de sostenibilitat pel Dow Jones Sustainability Index

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank i “la Caixa”

 

El Dow Jones Sustainability Index (DJSI) ha inclòs a CaixaBank, per vuitè any consecutiu, entre els millors bancs cotitzats del món en matèria de sostenibilitat. El principal índex mundial que avalua el comportament de les empreses sota criteris ASG (ambientals, socials i de govern corporatiu) ha considerat a CaixaBank com un dels 25 bancs més destacats, d'entre 248 candidats. En total, el DJSI ha inclòs a 318 empreses, d'un total de 3.517 analitzades de 47 països del món.

CaixaBank ha obtingut la màxima puntuació (100 punts) en les àrees de protecció de la privacitat, acció social i filantropia i inclusió financera. Els analistes del DJSI han destacat positivament també uns altres aspectes com la gestió del risc, polítiques anticorrupció i prevenció del blanqueig, seguretat de la informació, estratègia contra el canvi climàtic i desenvolupament del capital humà.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha subratllat que “des dels seus orígens, l'entitat sempre s'ha guiat pels valors de qualitat, confiança i compromís social, amb l'objectiu de contribuir al benestar financer dels nostres clients i al progrés de tota la societat”. Per al president de CaixaBank, “l'Índex Dow Jones ha reconegut, un any més, el compromís de CaixaBank amb les persones i amb la gestió responsable, creant valor per a tots els stakeholders: clients, empleats, accionistes i societat”. “No concebem l'activitat financera sense un fort compromís social”, ha reiterat Jordi Gual.

Per part seva, el conseller delegat, Gonzalo Gortázar, ha destacat que “la nostra repetida presència en l'índex Dow Jones de Sostenibilitat constitueix una prova de la nostra condició com a referent en banca socialment responsable, una prioritat clau del nostre Pla Estratègic 2019-2021”. Gonzalo Gortázar ha reconegut que "traslladar el compromís social i mediambiental a les nostres decisions de negoci, ens permet augmentar la creació de valor per als nostres clients, accionistes, empleats i societat en general ”.

CaixaBank, gràcies a l'aposta per un model de gestió sostenible a llarg termini, està present en els índexs de sostenibilitat més rellevants a nivell mundial i és avaluada pels principals analistes de sostenibilitat. Destaca la seva presència en MSCI Global Sustainability Indexis, Stoxx Global ESG Leaders Índexs, Euronext Vigeo index Eurozone 120, l'Euronext Vigeo index Europe 120, l'Ethibel Sustainability Index (ESI) Excellence Europe, i l'índex FTSE4Good.

Compromís amb la sosteniblidad

CaixaBank ha integrat el seu compromís amb la sostenibilitat en tota la seva activitat financera. L'entitat està immersa en el desenvolupament del negoci verd (préstecs verds, línies d'ecofinançament, promoció d'habitatge verd, etc.), i l'any passat va participar en el mercat de préstecs verds per importació de 1.448 milions de dòlars. Així mateix, CaixaBank col•labora amb el Banc Europeu d'Inversions en el finançament de projectes enfocats a la lluita contra el canvi climàtic.

A més, l'entitat ha protagonitzat importants avenços en el camp de la gestió de risc ESG i climàtic, a través de la creació una divisió de gestió de risc mediambiental integrada en la Direcció General de Riscos i de l'aprovació de la seva Política de Gestió del Risc Mediambiental. L'entitat forma part des de 2007 del grup d'entitats financeres adherides als Principis de l'Equador per garantir que els projectes a què presta finançament i assessorament es duguin a terme de forma socialment responsable.

En matèria social, CaixaBank està compromesa amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-les a impulsar els seus projectes personals i professionals.

CaixaBank s'ha unit també a la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP FI), que compta amb tres objectius principals: el compromís amb el desenvolupament sostenible, la gestió de la sostenibilitat i la conscienciació pública.

 

NOTÍCIES RELACIONADES