Nota de premsa

CaixaBank concedeix un crèdit sostenible de 300 milions d'euros a la Comunitat de Madrid

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• La Comunitat de Madrid destinarà els diners a projectes que tinguin un impacte mediambiental o social positiu.

CaixaBank ha formalitzat un préstec sostenible de 300 milions d'euros amb la Comunitat de Madrid. L'objectiu principal d'aquest crèdit és el finançament de projectes que tinguin un impacte mediambiental o social positiu i que compleixin els criteris d'elegibilitat continguts en el Marc de Finançament Sostenible elaborat per la Comunitat de Madrid. Aquest Marc ha estat validat per una Second Party Opinion de Sustainalytics, segons estàndards internacionals com els Green i Social Loan Principles de la Loan Market Association (LMA). En aquest sentit, el marc permet el finançament de projectes d'habitatge assequible, educació, sanitat, inclusió social i econòmica, finançament de pimes, gestió de residus, transport net i conservació mediambiental i de biodiversitat.

CaixaBank dona suport al finançament sostenible de la Comunitat de Madrid des de 2022. El banc ha participat en l'emissió dels seus tres bons verds, per un total de 1.600 milions d'euros, i també en les tres emissions de bons sostenibles que la Comunitat de Madrid ha llançat entre el 2022 i el 2024, per un total dels 3.000 milions d'euros. A més, CaixaBank també va formalitzar amb la Comunitat de Madrid el 2022 el seu primer Préstec Verd bilateral, de 300 milions d'euros, i dos Préstecs Sostenibles el 2023, de 400 milions d'euros en total.

Referent en sostenibilitat a Europa

Una de les tres prioritats estratègiques de CaixaBank en el marc del Pla Estratègic 2022-2024 és ser referent en sostenibilitat a Europa. Per aconseguir-ho, una de les iniciatives és impulsar i oferir solucions sostenibles en finançament i inversions. CaixaBank es va fixar l'objectiu de mobilitzar 64.000 milions d'euros de producció sostenible durant el període 2022-2024 per al seu negoci a Espanya. En els dos últims anys ha mobilitzat més de 50.800 milions d'euros en finances sostenibles, fet que suposa el 79% de l'objectiu total.