Nota de premsa

CaixaBank concedeix a FRV una línia verda d'avals de 40 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Parc fotovoltaic de FRV a Austràlia

• Aquesta línia d'avals permetrà a FRV desenvolupar projectes verds que impactin de forma positiva en l'entorn.

• CaixaBank torna a mostrar la innovació i diversificació en les solucions de finançament sostenible als productes de Banca Transaccional més utilitzats per les empreses.

CaixaBank ha concedit a Fotowatt Renewable Ventures (FRV), part d'Abdul Latif Jameel Energy i líder mundial en el desenvolupament de solucions energètiques sostenibles, una línia verda d'avals per un valor de 40 milions d'euros. Aquesta línia verda tindrà una disponibilitat d'un any, que podrà ser renovada, i permetrà a FRV desenvolupar projectes verds que impactin de forma positiva en l'entorn, així com millorar la seva flexibilitat financera.

Amb aquest finançament, FRV reforça el seu compromís amb la sostenibilitat del seu negoci. Javier Huergo, director d'Inversions de FRV, ha afirmat: “Aquest acord ens permet seguir promovent l'accés a energies renovables mitjançant solucions que contribueixen al desenvolupament sostenible de les comunitats en què estem presents. Això és una gran notícia ja que contribueix a millorar el rendiment del sistema energètic amb l'oferta d'energia cada vegada més neta i competitiva".

FRV preveu dur a terme inversions per més de 1.500 milions de dòlars amb l'objectiu de duplicar la capacitat total instal·lat, superant àmpliament els 4 GW el 2024, sempre apostant per nous models de negoci i tecnologies innovadores com bateries i hidrogen verd.

Aquesta operació és una mostra més del pla de diversificació i innovació que CaixaBank està duent a terme per adaptar les solucions de finançament sostenible als productes de Banca Transaccional més utilitzats per les empreses. El 2021 es van fer 15 operacions sostenibles de Banca Transaccional que van mobilitzar 4.188 milions d'euros, amb empreses de diversos sectors, amb operacions pioneres en factoring, confirming o línies d'avals, entre d'altres.

CaixaBank, compromès amb la sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat. L'entitat dona suport a, mitjançant la seva activitat, iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El 2021 el banc va mobilitzar 31.375 milions d'euros en finançaments sostenibles, el que va suposar un augment del 150% del volum de finançaments sostenibles respecte a 2020. 

CaixaBank es va posicionar a tancament del primer trimestre de 2022 com el 6è banc a nivell europeu en préstecs verds i sostenibles en les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv i és el banc espanyol millor col·locat en aquesta classificació.

FRV, de desenvolupador a productor independent d'energia

FRV, part d'Abdul Latif Jameel Energy, és una companyia líder mundial en el desenvolupament d'energia renovable. En línia amb el seu objectiu de seguir liderant la transició global cap a un futur energètic més sostenible, FRV ha passat de ser només un desenvolupador, a convertir-se en productor independent d'energia.

La meta de FRV és convertir-se en una de les principals plataformes d'infraestructures i energia verda del món. Com a conseqüència d'això, la companyia espera una inversió de més de mil cinc-cents milions de dòlars amb l'objectiu de duplicar la capacitat total instal·lat, i passar de 2 GW el 2021 a 4 GW el 2024.

 

NOTÍCIES RELACIONADES