Nota de premsa

CaixaBank concedeix 1.100 milions d'euros de crèdit al sector hoteler espanyol durant el primer quadrimestre

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Edifici corporatiu de CaixaBank a Barcelona.

• La xifra suposa un 48% més respecte al mateix període de 2019, amb un total de 2.400 operacions, un 82% per sobre del primer quadrimestre de l'any passat.

• L'entitat vol seguir sent una peça clau perquè la recuperació de l'economia espanyola sigui el més ràpid possible, facilitant la concessió de crèdit i donant suport a les necessitats del sector.

• CaixaBank materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb hotels i altres allotjaments turístics.

CaixaBank Hotels & Tourism, la línia de negoci amb la qual l'entitat lidera el mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb les empreses i negocis del sector, ha concedit un total de 1.100 milions d'euros de crèdit al sector hoteler i d'allotjament turístic a Espanya durant el primer quadrimestre de 2020. Aquesta xifra suposa un creixement del 48% respecte al mateix període de l'any anterior, en què el crèdit concedit va ser de 745 milions d'euros, i implica un total de 2.400 operacions portades a terme per tot el territori espanyol, un 82% més respecte al primer quadrimestre de 2019. Pel que fa a la distribució territorial, les comunitats autònomes que més crèdit han rebut han estat les Illes Balears, Catalunya i Canàries.

Aquest volum de crèdit posa de manifest de nou la confiança de CaixaBank al sector turístic i l'aposta decidida de l'entitat a continuar sent una peça clau perquè la recuperació de l'economia espanyola sigui el més ràpid possible, facilitant la concessió de crèdit i donant suport a les necessitats específiques d'aquest sector fonamental per al país. A través de la seva línia especialitzada, l'entitat ha posat a disposició dels clients del sector turístic mesures específiques entre les quals destaquen la concessió de línies de liquiditat i la moratòria o mancances en els crèdits hipotecaris, per tal de preservar al màxim la liquiditat de les empreses en aquesta situació de cessament de l'activitat. CaixaBank Hotels & Tourism compta amb 9.300 clients del sector de l'allotjament turístic i té acords amb les principals federacions i associacions hoteleres, el que posiciona l'entitat com un referent per a aquest segment d'empreses i un actor clau amb capacitat per a detectar les necessitats del sector i donar-li suport amb el servei personalitzat que requereix la situació actual a través d'un equip de 30 professionals especialitzats en el mercat hoteler i de més de 1.200 assessors de CaixaBank Empreses.

Mesures de suport per reactivar l’economia

A més de totes les línies de finançament establertes per l'entitat, des que va començar la crisi de la COVID-19, CaixaBank ha activat un ampli paquet de mesures amb l'objectiu d'atenuar els efectes econòmics del coronavirus i donar suport a les necessitats de la societat.

Sota el lema #AmbTuMésQueMai i en el marc del compromís de CaixaBank amb la banca socialment responsable, s'han posat en marxa un seguit d'accions per ajudar a particulars, autònoms i empreses davant la situació actual. Aquesta iniciativa recull, entre altres mesures, l'avançament del pagament de les pensions i prestacions per desocupació o la condonació de lloguers dels habitatges propietat de l'entitat.

CaixaBank ha activat a més durant aquest període el voluntariat en línia a través de la seva Associació de Voluntaris i ha impulsat, juntament amb la Fundació "la Caixa", la campanya solidària "Cap llar sense aliments" per respondre, de forma excepcional, a l'emergència social derivada de l'actual crisi sanitària i social.

 

NOTÍCIES RELACIONADES