Nota de premsa

CaixaBank, com a patrocinador oficial de la Feria del Libro de Madrid, incrementa el nombre d’activitats que formen part de la seva programació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Foto (de esquerra a dreta): La directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, María Luisa Martínez Gistau, i la directora de la Fira del Llibre de Madrid, Eva Orúe.

• La directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez Gistau, i la directora de la Feria del Libro de Madrid, Eva Orúe, s’han reunit per a posar en comú les noves iniciatives posades en marxa aquesta edició durant les setmanes prèvies i durant la celebració de la Feria, que acull El Retiro del 26 de maig a l’11 de juny

• “Enguany és més especial que mai per a CaixaBank perquè hem treballat amb la Feria del Libro de Madrid per tal que, un esdeveniment que és referent a nivell nacional i internacional en el sector del llibre, s’estengui més enllà dels 17 dies de celebració de la Feria i, a banda, arribi a altres col·lectius que per a nosaltres són fonamentals”, ha destacat Martínez.

• ‘El vaivén de la Feria’ consisteix en la celebració d’activitats relacionades amb la lectura abans de la inauguració de la Feria del Libro i durant els dies que està oberta, amb l’objectiu d’arribar a diversos col·lectius que no solen visitar-la, com a nens en risc d’exclusió social i persones sènior.

• CaixaBank, compromesa amb la cultura i el llibre, serà també patrocinador del ‘Pabellón CaixaBank de Actividades Culturales’, que acollirà els principals esdeveniments de la Feria.

• El banc posarà a la disposició dels qui assisteixin a la Feria del Libro de Madrid una oficina mòbil que permetrà a expositors i a visitants realitzar les operacions bancàries habituals dins el Parque del Buen Retiro.

 

CaixaBank, com a patrocinador oficial de la 82a Fira del Llibre de Madrid, que se celebrarà entre el 26 de maig i l'11 de juny al Parque del Retiro de Madrid, ha incrementat el nombre d'activitats que formen part de la seva programació.

D'una banda, durant les setmanes prèvies, ha posat en marxa diverses activitats culturals en col·laboració amb la direcció de la Feria, i per una altra, ha ampliat la programació que es desenvoluparà en el seu pavelló durant la celebració de la Feria del Libro.

La directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, Maria Lluïsa Martínez Gistau, i la directora de la Feria del Libro de Madrid, Eva Orúe, s'han reunit per a posar en comú les noves iniciatives que l'entitat financera ha posat en marxa.

La directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank ha destacat “el compromís que a CaixaBank tenim amb la cultura i amb el llibre”. “Enguany és més especial que mai per a l'entitat perquè hem treballat amb la Feria del Libro de Madrid perquè, un esdeveniment que és referent a nivell nacional i internacional en el sector del llibre, s'estengui més enllà dels 17 dies de celebració de la Feria i, a banda, arribi a altres col·lectius que per a nosaltres són fonamentals com els nens en risc d'exclusió i les persones sènior”, ha posat en valor Maria Lluïsa Martínez.

“CaixaBank, que ja era un company imprescindible durant la Feria, s'ha unit amb entusiasme a ‘El vaivén de la Feria’, aquesta activitat que ens porta a visitar al llarg de l'any a diferents col·lectius de la Comunidad de Madrid als quals demanem que ens retornin la visita quan ens assentem en El Retiro. I aquest entusiasme s'agraeix, perquè diu molt i bo de la capacitat de qui ha entès que el patrocini és molt més que finançar una activitat: és secundar, és defensar, és acompanyar, és entendre que la Feria del Libro de Madrid té, a banda de la seva vocació comercial i cultural, una missió social”, ha assegurat Eva Orúe, directora de Feria del Libro de Madrid.

En la trobada, que ha tingut lloc en la seu operativa de CaixaBank a Madrid, també han participat els directors territorials de Madrid Metropolitana i Madrid Sud de CaixaBank, Rafael Herrador i Juan Luis Vidal, respectivament.

Activitats amb Save the Children i Fundació Germán Sánchez Ruipérez

Entre les noves activitats prèvies a la celebració de la Fira, CaixaBank i la Feria del Libro han posat en marxa aquesta edició ‘El vaivén de la Fira’, una iniciativa que consisteix en la celebració d'activitats relacionades amb la lectura, primer, abans de la inauguració de la Feria del Libro i, després, durant la seva celebració, amb l'objectiu d'arribar a diversos col·lectius que no solen visitar-la, com nens en risc d'exclusió social i sèniors.

Primer, la Feria del Libro ‘va’, s'acosta, a aquests col·lectius que, per diferents motius, no tenen accés a la Fira i, ja durant la seva celebració, tindrà lloc el ‘ven’ d'aquests grups a la Feria del Libro, que acollirà el Parque del Retiro.

A principis de març, va tenir lloc el primer ‘vaivén’, en una oficina Store de CaixaBank a Getafe. Va consistir en una activitat de contacontes, a càrrec de la narradora Nuria Calero, i adreçat a més d'una trentena de nens amb edats compreses entre els set i els dotze anys vinculats a Save the Children.

A finals d'abril, i en col·laboració amb la Fundació Germán Sánchez Ruipérez, se celebrarà un altre ‘vaivén’ amb un grup de persones grans a la Casa del Lector. Aquest espai, que ocupa quatre naus del Matadero Municipal de Madrid, va ser creat per a experimentar amb la lectura, les seves noves manifestacions, la seva promoció o la formació dels seus intermediaris. Ja en el transcurs de la fira, nens i grans ‘retornaran’ la seva visita a la Feria acompanyats de voluntaris de CaixaBank.

D'altra banda, coincidint amb la Setmana de la Dona, el centre All in One Madrid de CaixaBank va acollir una taula rodona moderada per Eva Orúe i titulada ‘Les dones de la Feria’, que va reunir diverses representants de diferents perfils professionals amb l'objectiu de posar en valor i destacar el paper de la dona en la indústria del llibre i l'edició. Van participar Nuria Barris, escriptora i traductora; Valeria Correa Fiz, escriptora i professora d'escriptura; Marina Sanmartín, llibretera i escriptora; i Pilar Álvarez, editora. Totes elles van compartir algunes de les seves vivències en la Feria del Libro de Madrid.

Patrocini del ‘Pabellón CaixaBank de Actividades Culturales’

Durant la celebració de la Feria del Libro, CaixaBank patrocinarà, a banda, el ‘Pabellón CaixaBank de Actividades Culturales’, que se situarà enguany en el centre del Paseo de Coches del Retiro i on es desenvoluparan els principals esdeveniments de la Feria del Libro de Madrid de 2023, amb la Ciència com a eix vertebrador.

Entre els esdeveniments ja tancats, destaquen la presentació del llibre del Centenari de la Federación Española de Baloncesto (FEB), la presentació del número especial de la revista ‘Gigantes del Basket’ sobre el 75è aniversari del CB Estudiantes, una activitat amb l'editorial SM sobre el llibre ‘El cuidado de los  mayores’ o un taller amb un il·lustrador mexicà de públic infantil.

L'organització treballa en una programació pensant en tota mena de públics i posant l'accent en aquelles activitats que fomentin l'hàbit lector i que permetin que els visitants puguin retrobar-se amb les figures més destacades del món literari actual i que acudeixen a la cita anual del que és considerat el major esdeveniment cultural popular d'Espanya.

Oficina mòbil

Com en edicions anteriors, CaixaBank posarà a la disposició dels visitants de la Feria del Libro de Madrid, una oficina mòbil que permetrà a expositors i visitants realitzar les operacions bancàries habituals.

“L’ofimòbil de CaixaBank prestarà servei, un any més, a llibreries, editorials i al públic general que s'acosti a gaudir de la Feria en un marc incomparable com són els jardins del Buen Retiro de Madrid”, ha subratllat Maria Lluïsa Martínez.

L'acord de CaixaBank amb la Feria del Libro de Madrid estableix també que els expositors puguin accedir a productes financers CaixaBank en condicions avantatjoses, especialment a la contractació d'assegurances per a activitats professionals i terminals punt de venda (TPV).

 

NOTÍCIES RELACIONADES