Nota de premsa

CaixaBank col·loca el seu primer doble tram en dòlars per import de 2.000 milions

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• L'entitat ha col·locat un bo de 1.000 milions de dòlars a 11 anys i un altre de 1.000 milions de dòlars a 4 anys, ambdós en format sènior no preferent.

• La demanda ha superat els 4.600 milions de dòlars. Més de 90 inversors institucionals han acudit a aquesta doble emissió en dòlars de CaixaBank.

CaixaBank ha fet la seva primera col·locació d'un doble tram de deute en dòlars en el mercat americà. En primer terme, el banc ha col·locat 1.000 milions en un bo sènior no preferent a 11 anys, amb opció d'amortització anticipada en el desè any. La rendibilitat de partida ha estat de 270 punts bàsics per damunt de la rendibilitat del bo del Tresor de EE.UU del mateix venciment. L'alta demanda rebuda (4.600 milions de dòlars per a ambdós trams) ha permès rebaixar el preu 15 pbs fins als 255 punts sobre l'índex de referència. El cupó ha quedat fixat en el 6,840%.

Paral·lelament, CaixaBank ha col·locat un altre bo sènior no preferent amb un termini de venciment més curt: 4 anys, amb opció d'amortització anticipada en el tercer any. En aquest cas, també s'han col·locat 1.000 milions de dòlars, amb una rendibilitat de 195 punts bàsics sobre la rendibilitat del bo del Tresor de EE.UU del mateix venciment, és a dir, 15 punts per sota del preu de sortida (Índex de referencia+210 pbs) gràcies a l'alta demanda ja comentada. El cupó d'aquest bo ha quedat fixat en el 6,684%..

Aquesta és la segona emissió de CaixaBank en dòlars en el mercat americà, després de la col·locació d'un bo sènior no preferent de 1.250 milions d'euros el gener. D'aquesta manera, l'entitat segueix aprofundint en el seu objectiu de diversificar la base inversora en un mercat de gran mida i estabilitat com és el nord-americà. La diversificació permet arribar a major nombre d'inversors i, per tant, aconseguir menors costos de finançament i una major capacitat d'apel·lació al mercat.

Amb aquesta emissió, CaixaBank continua reforçant la seva posició de passius ‘bail-inables’, còmodament per damunt del requeriment de MREL previst per a l'1 de gener de 2024, i reafirma el compromís del banc de seguir construint el matalàs de deute ‘bail-inable’ que augmenti la protecció de creditors sènior i dipositants.

Les entitats encarregades de la col·locació han estat Barclays, BNP Paribas, BofA Securities, CaixaBank, J.P. Morgan i Morgan Stanley.

CaixaBank és un emissor recurrent que ha fet 9 emissions públiques en el que portem d'any en euros, lliures esterlines i dòlars, i en totes les tipologies d'actius (sènior preferent, sènior no preferent, Tier 2 i AT1) com a part del seu pla de finançament regular.

Aquesta transacció en dòlars se suma a emissions anteriors en divises diferents a l’euro. El gener de 2023, CaixaBank va emetre 1.250 milions de dòlars de deute sènior no preferent i 500 milions de lliures de bons Tier 2; el març de 2022, CaixaBank va emetre 500 milions de lliures de deute sènior no preferent; el juny de 2021, va emetre 200 milions de francs suïssos de deute sènior no preferent; i el maig de 2021, va col·locar un bo verd sènior no preferent per import de 500 milions de lliures. A més, en el mercat japonès ha fet quatre emissions en iens per un total de prop 200 milions d'euros equivalent.