Nota de premsa

CaixaBank col·labora amb Marc Gasol, Samantha Vallejo-Nágera i Ferran Adrià per difondre l’educació financera

L’entitat llança una nova estratègia per augmentar el coneixement de la població en conceptes bàsics d’economia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Samantha Vallejo-Nágera, Marc Gasol i Ferran Adrià són els tres primers protagonistes del programa d’educació financera Molt per Fer impulsat per CaixaBank

• El projecte ‘Molt per Fer’ entrevistarà mensualment a líders de la cultura, l’esport i la gastronomia, entre d'altres, per il·lustrar amb la seva experiència personal la importància de conceptes financers bàsics.

• El compromís amb la cultura financera és un element clau del pla de banca socialment responsable de CaixaBank, que impulsa un ampli programa d’activitats dirigit a clients, accionistes i població en general.

• En col·laboració amb Funcas i CECA, l’entitat desenvolupa projectes de cultura financera mitjançant formats innovadors, com el programa ‘Finances per a followers’ -amb coneguts influencers-, o el podcast ‘Economia quotidiana’.


CaixaBank presenta avui la seva nova plataforma d'educació financera. Sota la denominació Molt per Fer, l'entitat ha creat un nou hub, ubicat dins el portal global de cultura financera de l'entitat anomenat CaixaBank Life, a través del qual difondrà conceptes financers bàsics lligats als projectes vitals més freqüents de la població. L'objectiu és il·lustrar la importància de la cultura financera a través de persones influents i amb històries reals.

Per fer-ho, l'entitat financera, presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar, s'ha vinculat amb líders en el seu sector per aprofundir en conceptes com emprenedoria, estalvi i inversió, economia familiar, endeutament o seguretat bancària. Mitjançant l'experiència personal de cadascun dels famosos participants en la campanya, la gent podrà analitzar, entendre i, si així ho desitja, dur a terme un pla detallat per a la seva economia personal. 

Marc Gasol, Samantha Vallejo-Nágera i Ferran Adrià són els primers confirmats en una campanya que està prevista que duri un any i per la qual passaran prop de 10 personalitats del món de la cultura, l’esport i la gastronomia, entre altres àmbits. Tots ells seran entrevistats per la periodista Helena Resano. 

Cada mes, es publicarà en el web una entrevista amb una personalitat, que explicarà la seva història personal i la importància que un determinat concepte de cultura financera ha tingut en el seu projecte vital. A més del testimoni de la celebritat escollida, les entrevistes també comptaran amb un vídeo paral·lel amb l'explicació detallada de Xavier Puig, professor d'Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra Barcelona School of Management, per acostar la informació financera a tots els públics i divulgar conceptes bàsics d'economia. 

CaixaBank, compromesos amb l'impuls de la cultura financera 

La formació en matèria financera és imprescindible per moure’s i desenvolupar-se en les societats actuals, en totes les etapes de la vida. Un adequat coneixement dels conceptes econòmics i de les eines financeres contribueix a millorar el benestar de les persones. 

Com a part del model de banca socialment responsable, CaixaBank està compromesa amb la millora de la cultura financera de clients, accionistes i, en general, de tota la societat. Aquest model ha permès, durant molts anys, impulsar el coneixement financer a través d'informació neutra, independent i de qualitat, per tal d'ajudar en la presa de decisions responsables sobre l'economia personal i familiar. 

A través del Programa Funcas d'Estímul de l'Educació Financera, impulsat per la Fundació de les Caixes d'Estalvis (Funcas) i l'Associació de Caixes i Bancs creats per les Caixes (CECA), CaixaBank continua treballant diàriament amb l'objectiu d'impulsar múltiples activitats amb formats innovadors, un enfocament pròxim i pràctic, amb un llenguatge senzill, adequat a cadascun dels públics. 

La col·laboració entre ambdues entitats, iniciada el 2018, ha permès a CaixaBank organitzar més activitats formatives presencials, així com crear nous continguts en línia per connectar amb clients i no clients de l'entitat. A tancament del 2019, 10.000 persones van assistir a alguna de les jornades presencials. Només el 2019, els continguts en línia creats per l'entitat van superar els 12 milions de visualitzacions. 

Entre les principals iniciatives dutes a terme, destaquen les dirigides als nens, per a qui es va organitzar en la xarxa d'oficines de CaixaBank prop de 62 sessions de contacontes La Bici de Lola (un conte que ensenya a estalviar i el valor dels diners), amb l'assistència de gairebé 2.000 participants, o les persones amb discapacitat intel·lectual, que han pogut accedir a tallers de finances bàsiques impartits per voluntaris de “la Caixa ”, amb 1.600 beneficiaris. 

D'altra banda, cal esmentar les activitats per a particulars amb interès en saber més sobre inversió i planificació financera, com els cursos de formació Aula per a accionistes minoritaris (amb 800 participants en els 14 cursos organitzats durant 2019) o les conferències CaixaBank Futur sobre planificació de la jubilació, amb poc més de 300 sessions i més de 6.400 participants durant el mateix període de temps. 

CaixaBank Life, el nou portal de cultura financera 

Aquestes activitats presencials que ha impulsat l'entitat s'han complementat amb continguts digitals i recursos audiovisuals sobre cultura financera, als què es pot accedir de manera gratuïta a través del nou portal genèric de cultura financera de l'entitat, CaixaBank Life. 

Aquest portal agrupa els continguts desenvolupats per CaixaBank en matèria de cultura financera per acostar conceptes bàsics d'economia a tots els públics. A més d'aquest portal, destaquen els continguts creats per a xarxes socials, com la col·laboració amb influencers en la iniciativa Finances per a followers o el podcast Economia quotidiana, disponible en les plataformes d'àudio iVoox, iTunes o Spotify, entre d'altres.

 

NOTÍCIES RELACIONADES