Nota de premsa

CaixaBank CIB&IB assessora a IGNIS per a la publicació del seu Marc de Finançament verd

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Planta fotovoltaica d'IGNIS.

• Aquest Marc s'ha elaborat amb l'objectiu d'impulsar la transició energètica a nivell mundial i suposa una fita de la nova estratègia de sostenibilitat d'IGNIS.

• Valora Consultors ha validat el Marc mitjançant una opinió independent favorable.

IGNIS, companyia energètica global verticalment integrada en el sector de les renovables, ha publicat el seu Marc de Finançament verd, on posa en valor el seu Pla Estratègic (2023-2025) en què es posen les bases de la governança i les accions sostenibles que donin suport al creixement d'IGNIS.

Per fer-ho, la companyia ha comptat amb l'assessorament de CaixaBank CIB&IB, i Valora Consultors ha estat designada com a entitat independent per emetre una opinió sobre l'alineació del Marc de Finançament verd amb els estàndards internacionals. L'informe emès per Valora ha estat favorable i destaca la coherència entre les categories elegibles descrites en el Marc de Finançament verd amb les categories descrites en els Principis dels Bons Verds i els Principis dels Préstecs Verds d'IGNIS.

Aquest Marc permet a la companyia diferenciar-se en el seu suport a la transició energètica global a través de projectes que compleixen amb els requisits i estàndards que garanteixen la seva elegibilitat. En aquest sentit, s'ha dissenyat d'acord amb els Principis de Préstecs i Bons Verds que estableixen la International Capital Market Association (ICMA) i la Loan Market Association (LMA), ja que engloba productes de finançament de bons i préstecs a curt i llarg termini, així com Project Finance.

Tots els Projectes Verds incorporats aporten clars beneficis mediambientals i se centren en inversions relacionades amb la producció i generació d'energia renovable, tant eòlica com fotovoltaica, l'accés a aquesta energia sostenible, així com el seu emmagatzematge mitjançant bateries.

Un aspecte innovador d'aquest Marc és la incorporació d'una nova categoria elegible, centrada en el desenvolupament de solucions disruptives de tecnologies verdes com són l'hidrogen renovable, l'amoníac i la seva producció industrial.

Antonio Sieira, conseller delegat d'IGNIS, afirma que “el desenvolupament d'aquest nou Marc de Finançament reforça el nostre compromís amb la transició energètica i amb assolir els estàndards més elevats en els nostres projectes, a més de facilitar la transparència i la divulgació de les iniciatives de finançament verd de l'empresa”.

Com a part d'aquest procés, la companyia demostra el seu compromís amb el finançament sostenible i amb la transparència, ja que informarà anualment sobre l'impacte positiu generat a través d'aquests finançaments.

Sobre IGNIS

IGNIS és una companyia energètica integral, verticalment integrada en el sector de les renovables i en solucions energètiques innovadores. Des de la seva creació el 2015, IGNIS promou el desenvolupament d'una cartera de més de 20 GW de projectes renovables a Europa, EUA, Llatinoamèrica i Àsia. Avui dia, IGNIS gestiona una cartera operativa al voltant de 5 GW de diferents tecnologies de generació i ofereix solucions energètiques personalitzades i innovadores a la indústria, les pimes i els consumidors finals.

Servei d'assessorament ESG de CaixaBank

El servei d'assessorament ESG de CaixaBank pretén ajudar als seus clients corporatius i institucionals en matèria de sostenibilitat. Amb aquest servei, CaixaBank pretén impulsar la transició dels seus clients cap al Net Zero, donar-los suport a nivell de definició estratègica, dissenyar Marcs de Finançament Sostenible i ajudar-los a posicionar-se en el mercat, mitjançant l'ESG Rating Advisory.

Des de l'Acord de París el 2015, s'han succeït una sèrie de fites regulatòries i un impuls de la sostenibilitat, que es focalitza en la necessària descarbonització global per garantir la sostenibilitat de manera transversal. CaixaBank, com a entitat financera, assumeix el seu paper de canalitzador de finançament i promou la inversió amb l'objectiu d'impulsar la transició dels seus clients cap a la neutralitat en carboni. A través de la seva àrea Structured Finance, l'equip d'ESG Advisory de CIB&IB facilita un procés d'assessorament per donar suport als seus clients en qualsevol matèria relacionada amb la sostenibilitat i promoure les estructures de finançament sostenible..

 

NOTÍCIES RELACIONADES