Nota de premsa

CaixaBank celebra el desè aniversari de la seva oficina de representació a Turquia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank International Banking

• Els últims deu anys, CaixaBank ha crescut al país en serveis de comerç exterior, banca d'empreses i préstecs sindicats.

• Representants de Banca Internacional de CaixaBank i l'equip de l'oficina de representació a Istanbul es van reunir amb representants institucionals espanyols, clients i bancs corresponsals al país per commemorar l'aniversari.

CaixaBank compleix deu anys de presència a Turquia. L'entitat va obrir la seva oficina de representació al país el 2009, com un pas més en l'estratègia de creació d'una xarxa de sucursals i oficines de representació al món, amb què CaixaBank acompanya els seus clients corporatius en la seva activitat internacional amb serveis de valor afegit.

Amb l'objectiu de commemorar l'aniversari de l'oficina de representació a Turquia, representants de Banca Internacional de CaixaBank i l'equip d'Istanbul es van reunir amb representants institucionals espanyols, clients i bancs corresponsals al país. En la trobada, l'entitat va fer un balanç molt positiu de seus primers deu anys a Turquia, durant els quals CaixaBank s'ha consolidat com un banc de referència per als bancs locals i per a les empreses espanyoles a la regió.

CaixaBank a Turquia

L'obertura de l'oficina de representació de CaixaBank a Turquia fa deu anys va permetre que l'entitat es beneficiés dels avantatges de la proximitat al territori i de la combinació d'unir en un mateix equip l'experiència global de CaixaBank amb el coneixement local de la regió.

Entre les seves funcions principals, l'oficina de representació de CaixaBank ha treballat per maximitzar la comunicació i la relació amb les institucions financeres locals i per donar-los suport en les seves emissions anuals de préstecs sindicats, de gran demanda al país, en què participen desenes de bancs procedents de tot el món. Com a resultat d'aquesta presència a Turquia, aquests últims deu anys CaixaBank ha participat en diversos préstecs sindicats de les entitats principals del país i s'ha confirmat com un soci estable i fiable per als seus bancs corresponsals.

A més, l'oficina presenta els serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa de CaixaBank i acompanya tant empreses espanyoles amb interessos a Turquia com empreses turques que exporten, compren o inverteixen a Espanya.

Els últims deu anys, l'oficina de representació d'Istanbul ha impulsat el creixement en el sector de l'emissió de cartes de crèdit i de remeses d'importació i exportació amb increments destacats en el nombre d'operacions des que va obrir l'oficina: el nombre de cartes de crèdit d'importació ha crescut un 45% des del 2009 i el de les cartes de crèdit d'exportació, un 8,8%. Pel que fa al nombre d'operacions de remeses, les d'importació han crescut un 0,68% i les d'exportació, un 143%.

En el seu compromís amb el territori, l'oficina de representació de CaixaBank a Turquia també ha impulsat les relacions entre les comunitats empresarials espanyola i turca. L'any passat, CaixaBank va celebrar a Istanbul una edició del seu programa internacional de debats "Diversity Talks", creat per fomentar la reflexió sobre la diversitat en la gestió empresarial. En aquesta ocasió, destacades directives dels principals bancs turcs van analitzar la presència de dones en el sector financer del país.

Turquia, atractiu comercial i bon entorn financer

Amb 68 punts en l'Índex CaixaBank per a la Internacionalització Empresarial (ICIE), Turquia és el setzè país més atractiu per a la internacionalització de les empreses espanyoles entre els països analitzats. Entre els seus avantatges, destaquen l'atractiu comercial i un bon entorn financer. Després de Polònia, és el segon amb millor puntuació entre els països de la regió d'Europa de l'Est i Àsia central i occidental.

Segons dades de l'ICEX, el 2018 Turquia va ser el dotzè mercat per a l'exportació espanyola, amb l'1,7% del total, i el quart mercat fora de la Unió Europea (darrere dels Estats Units, el Marroc i la Xina). Les exportacions a Turquia van arribar als 4.934 milions de dòlars.

Pel que fa a importacions, Turquia és el desè proveïdor mundial d'Espanya, amb el 2,2% de les importacions espanyoles, i el tercer proveïdor mundial entre els països de fora de la Unió Europa. Les importacions espanyoles procedents del país van assolir els 7.118 milions de dòlars.

Espanya exporta a Turquia principalment vehicles automòbils i tractors (21,2%), aparells i material elèctric (8,2%), matèries plàstiques i les seves manufactures (7,5%) i aeronaus i vehicles espacials (7,1%), entre d'altres. A l'altra banda de la balança, Espanya importa de Turquia peces de vestir (33%) i automòbils i tractors (20,3%), entre d'altres.

Presència internacional de CaixaBank

CaixaBank articula la seva presència internacional a través de sucursals operatives, oficines de representació i acords de cooperació amb bancs internacionals. Actualment, CaixaBank té sucursals al Regne Unit (Londres), Alemanya (Frankfurt), França (París), Polònia (Varsòvia) i el Marroc (Casablanca, Agadir i Tànger).

A més, l'entitat disposa de divuit oficines de representació repartides en els cinc continents: Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Johannesburg (Sud-àfrica), São Paulo (Brasil), Alger (Algèria), Lima (Perú), Sydney (Austràlia) i Toronto (Canadà).

CaixaBank també manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars a qualsevol país del món. A més, controla el 100% del portuguès BPI i té una participació del 9,92% de l'entitat austríaca Esrte Bank.

CaixaBank va ser també la primera entitat d'Europa que va obtenir la certificació d'AENOR per al seu servei i atenció financera en banca internacional.

 

NOTÍCIES RELACIONADES