Nota de premsa

CaixaBank celebra el centenari de la seva presència a Palamós

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Homenatge als clients més antics de l'oficina

• CaixaBank ho va celebrar ahir dijous amb un acte institucional a l’Espai del Peix que ha comptat amb la presència del director territorial a Catalunya de CaixaBank, Josep Maria González, i l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.

• Cent anys després d’obrir portes, l’oficina s’ha transformat en una oficina de nou model i ara s’anomena Store Palamós.

• En l’actualitat, CaixaBank disposa de 13 punts d’atenció a la comarca del Baix Empordà.

CaixaBank ha celebrat enguany el centenari de la seva presència al municipi de Palamós.  L’oficina Store Palamós, ubicada a l’Avinguda Onze de Setembre, 26, es va inaugurar el dissabte 3 de febrer de 1923 i va obrir les seves portes al públic l’endemà diumenge, 4 de febrer.

Amb l’objectiu de commemorar el centenari amb clients i institucions, CaixaBank ha organitzat un acte institucional a l’Espai del Peix, al Port de Palamós, que es va celebrar ahir i que ha comptat amb l’assistència del director territorial de Catalunya de CaixaBank, Josep Maria González, i l’alcalde de Palamós, Lluís Puig. 

En la seva intervenció, el director territorial de Catalunya de CaixaBank ha reiterat “el compromís de l’entitat amb Palamós durant aquests cent anys”. González ha destacat la manera diferent de fer banca de CaixaBank des dels seus orígens, “una banca amb visió de permanència, vocació de servei, voluntat d’inclusió, i amb esperit de professionalitat i excel·lència”.

González ha agraït la confiança dels clients i ha assegurat que “continuarem treballant amb constància, discreció i il·lusió al servei dels nostres clients i de Palamós, contribuint al seu desenvolupament econòmic, social i cultural amb un compromís ja centenari, que estem convençuts que continuarà, almenys, cent anys més”.

Durant  l’acte també s’ha realitzat un homenatge als clients més antics de l’entitat a la ciutat. Els assistents a aquest acte commemoratiu han pogut gaudir amb l’actuació del duet d’havaneres format per Neus Mar i Emilio Sánchez.

CaixaBank, present a la comarca des del 1922

L’oficina de Palamós va ser l’oficina número 28 de la Caixa de Pensions i la primera a la comarca del Baix Empordà, i des de la seva inauguració sempre ha donat servei a la població palamosina, primer des de la Plaça del Forn, 4 i actualment des de l’Avinguda Onze de Setembre, 26. Cent anys després de l’obertura del primer punt d’atenció, CaixaBank disposa avui a la comarca del Baix Empordà de 13 oficines, on treballen 86 empleats que donen servei a més de 58.000 clients.

L’entitat aconsegueix una presència geogràfica diversificada, amb la xarxa d’oficines més extensa i especialitzada del sector, i manté la proximitat al territori i la inclusió financera que CaixaBank sempre ha demostrat. L’entitat té presència al 98% de les poblacions amb més de 2.000 habitants.

Cent anys després de la seva obertura, CaixaBank va reformar l’oficina de Palamós, per reforçar el seu posicionament al municipi.

La nova oficina eliminà les barreres físiques i potencià la proximitat amb l’objectiu de millorar la transparència en la relació entre el client i l’empleat.

L’oficina de Palamós compta amb 12 empleats i gestiona més de 10.000 clients. A més, l’oficina disposa de sis caixers automàtics que incorporen les últimes tecnologies disponibles, com la lectura contactless de targetes, mòbils i dispositius wearable compatibles, el reconeixement automàtic de bitllets o l’ús d’unitats recicladores de bitllets.

La Fundació ”la Caixa”, a través de CaixaBank, renova el seu compromís social a Palamós

La Fundació ”la Caixa”, a través de CaixaBank, ha mantingut durant els darrers cent anys el seu compromís amb Palamós i les comarques gironines; compromís educatiu, mediambiental, de la salut i cultural.

La lluita contra la pobresa i l’exclusió és actualment una línia d’actuació prioritària, donant suport a entitats de la comarca per impulsar programes d’atenció a la infància com les beques menjador i altres beques infantils, destinades al pagament d’activitats extraescolars, reforç socioeducatiu o colònies escolars.

En el camp de la integració social i laboral, destaca la col·laboració amb entitats com la Fundació Privada Oreig en el projecte de teràpia ocupacional en la petita infància i, en l’àmbit comarcal, la col·laboració amb la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre per impulsar cursos de cuina i sala que afavoreixin la inserció laboral de diversos col·lectius.

El suport a les persones grans ha estat una altra línia d’actuació destacada col·laborant amb diversos ajuntaments i entitats en els tradicionals homenatges a la vellesa i a les activitats de diferents casals de la gent gran del Baix Empordà.

A Palamós, destaca la col·laboració amb la Fundació Hospital, concretament amb els serveis de salut integrats del Baix Empordà, donant suport al projecte d’assistent virtual de veu amb intel·ligència artificial per a pacients crònics a la seva llar.

I més enllà de les col·laboracions en aspectes socials, cal esmentar també a títol d’exemple el suport de CaixaBank a iniciatives que ajuden a desenvolupar i cohesionar el territori, com és el cas del patrocini de la Cambra de Comerç de Palamós i de Sant Feliu de Guíxols.

 

NOTÍCIES RELACIONADES