Nota de premsa

CaixaBank Banca Privada premia les millors iniciatives solidàries

Prop de 3.500 clients van participar de manera online al sopar solidari

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Entrega dels guardons a la quarta edició dels Premis Solidaris CaixaBank Banca Privada

• A la quarta edició dels Premis Solidaris CaixaBank Banca Privada, l'objectiu de l'entitat ha estat reconèixer el compromís amb la societat de persones, fundacions o empreses en l'àmbit de la filantropia.

• Els guardonats han estat la Fundació María José Jove, com a premi a millor trajectòria en l'àmbit de la filantropia i, excepcionalment, dues iniciatives com a millor projecte solidari, impulsades per la Fundació Ave María i La Rioja Alta. A la cerimònia també han participat representants de les tres candidatures finalistes: Fundació Ampans, Fundació Balia per la Infància i Fundació Temps d'Esperanza.

• La nova edició dels Premis Solidaris CaixaBank Banca Privada van comptar, al mateix temps, amb un sopar solidari online, amb un menú especial elaborat per Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera i Jordi Cruz, que va servir per recollir més de 370.000 euros per la recerca contra el càncer, el projecte de l'aliança per la vacunació infantil en països en desenvolupament, així com per la lluita contra la pobresa infantil a Espanya.

CaixaBank Banca Privada ha organitzat la quarta edició dels ‘Premis Solidaris’ amb l'objectiu de destacar l'activitat filantròpica i el compromís de persones, entitats o fundacions en l'àmbit de la filantropia i que tenen impacte directe en la societat.

Juan Alcaraz, director general de Negoci de CaixaBank, va ser l'encarregat de presentar la jornada, que va tenir lloc ahir nit al centre All in One de Madrid i retransmesa virtualment per tots els convidats. A l'acte es van detallar els projectes finalistes de cada categoria i es van lliurar els guardons a les millors iniciatives d'entre les 108 candidatures presentades en aquesta edició.

En aquesta ocasió, la Fundació María José Jove va ser reconeguda com a premi a la millor trajectòria en l'àmbit de la filantropia, gràcies a la labor desenvolupada des de l'any 2003 enfocada a la infància i les persones amb necessitats especials.

Al mateix temps, el premi al millor projecte solidari va recaure, de manera excepcional i per primera vegada a la història d'aquest certamen, en dues iniciatives: la Fundació Ave María -amb el seu Institut de Robòtica per la dependència-, per la seva labor d'atenció especialitzada a persones amb diversitat funcional i millora de la qualitat de vida de les persones dependents, i al projecte Vinya Ardanza Solidari, promogut per La Rioja Alta, que suposa dedicar l'1% dels seus beneficis a projectes solidaris basats en l'agricultura a països en vies de desenvolupament.

A més de les candidatures premiades, durant l'acte es van destacar les tres propostes finalistes. Pel que fa a la categoria a la millor trajectòria, les opcions finalistes van ser la de Fundació Ampans, orientada a l'atenció i integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual; i la Fundació Balia per la Infància, que treballa per la inclusió social de la infància vulnerable. En la categoria al millor projecte, la finalista va ser la Casa Temps d'Esperanza, promoguda per la fundació homònima, la missió de la qual és secundar i generar oportunitats de desenvolupament i superació a la infància i joventut en situació de vulnerabilitat.

‘La Gran Nit de les il·lusions’ solidària

En el context de la quarta edició dels ‘Premis Solidaris’ impulsats per l'entitat, CaixaBank també va organitzar ‘La Gran Nit de les il·lusions’, un sopar solidari al qual prop de 3.500 clients van participar de manera online.

Els clients van realitzar una donació per algun dels projectes que apadrina CaixaBank Banca Privada: l'aliança per la vacunació infantil, la lluita contra la pobresa infantil i la recerca contra el càncer. Al mateix temps, l'entitat va enviar als seus domicilis, gràcies a la col·laboració de SEUR, un sopar realitzat pel jurat de MasterChef i que van poder degustar durant la celebració de l'esdeveniment, que va comptar amb la presència i col·laboració de Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera. Una vegada finalitzat el lliurament de premis, els tres xefs van detallar l'elecció de cada plat del menú i van narrar aspectes pràctics per la seva elaboració final.

Els diners recaptats pels sopars i la fila 0 ha superat els 370.000 euros. Tots els donatius s'han destinat a tres projectes solidaris: la recerca contra el càncer desenvolupada en la Unitat de Recerca de Teràpia Molecular del Càncer -UITM CaixaResearch-; la vacunació infantil, a través del projecte de l'Aliança per la Vacunació Infantil promoguda per Fundació “la Caixa” i GAVI Alliance, així com la lluita contra la pobresa infantil en col·laboració amb Save the Children.

CaixaBank Banca Privada

El model de Banca Privada de CaixaBank compta amb un equip de prop de 1.000 professionals especialitzats que donen servei a clients de les més de 5.000 oficines de la xarxa a Espanya. A més, l'entitat compta amb 69 centres específics distribuïts per tot el territori.

En línia amb el Pla Estratègic de CaixaBank, el negoci de Banca Privada centra la seva estratègia en l'alta qualificació, compromís i talent dels gestors de l'entitat, i els últims avanços tecnològics, amb l'objectiu d'oferir la millor experiència de client en qualsevol moment i en qualsevol lloc.

A més, al marc del seu “Projecte de Valor Social”, CaixaBank Banca Privada ofereix als seus clients el suport per realitzar la seva activitat filantròpica en les millors condicions, així com identificar l'estratègia més concorde als seus valors i objectius. Aquest projecte s'ha dissenyat aplicant a la filantropia els criteris i principis amb els quals es regeixen la resta de les inversions patrimonials, amb uns objectius concrets, un seguiment periòdic i un mesurament de l'impacte aconseguit.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES