Nota de premsa

CaixaBank Banca Privada celebra a València la cinquena edició dels seus ‘Premis Solidaris’

Sota el lema ‘Amb la teva màgia, creem il·lusió’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Juan Antonio Alcaraz, director general de negoci de CaixaBank, i Víctor Allende, director de CaixaBank Banca Privada, es fotografien amb els premiats a la cinquena edició dels ‘Premis Solidaris’.

• A l'esdeveniment, al qual han acudit 200 persones, l'entitat ha mostrat el seu suport a l'ecosistema filantròpic format per institucions, fundacions i la societat en general.

• Els guardonats han estat la Fundación Quiero Trabajo, com a ‘Premi a la Iniciativa Personal’, i la Fundación Centro Español de Solidaridad Proyecto Hombre Sevilla, com a ‘Premi a la Iniciativa Col·lectiva’. Enguany, de manera excepcional, el jurat ha decidit reconèixer amb una mencióespecial l'ONG Rescat Internacional.

• La cerimònia de la nova edició dels ‘Premis Solidaris CaixaBank Banca Privada’ ha comptat amb un sopar, el menú del qual ha estat elaborat per Miguel Martí, un xef que està considerat com la revolució gastronòmica dels esdeveniments socials.

 

CaixaBank Banca Privada ha celebrat una nova edició dels seus ‘Premis Solidaris’ amb l'objectiu de reconèixer les iniciatives filantròpiques dels seus clients.

El director general de Negoci de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, ha estat l'encarregat de presentar aquesta nova edició, que ha tingut lloc a CaixaForum València i en la qual també ha participat el director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa. A l'esdeveniment, al qual han assistit 200 persones, s'han detallat els projectes finalistes de cada categoria i s'han lliurat els guardons a les millors iniciatives d'entre les 118 candidatures presentades en aquesta edició.

En aquesta ocasió s'han lliurat dos premis, un en la categoria ‘Iniciativa Personal’ i un altre en la categoria ‘Iniciativa Col·lectiva’. El primer d'aquests reconeix les iniciatives impulsades per una persona o família per estructurar un projecte en benefici de l'interès general.

Amb un patronat constituït pels seus fundadors i afins, la seva sostenibilitat econòmica està basada majoritàriament en finançament privat, tant per part dels seus impulsors com per altres donacions privades.

El segon guardó, de la categoria ‘Iniciativa Col·lectiva’, reconeix les iniciatives impulsades per un grup de persones o una entitat jurídica que col·laboren per estructurar un projecte en benefici de l'interès general. Amb el temps, la seva activitat s'ha professionalitzat, ofereix serveis i compta amb aportació financera pública.

La Fundación Quiero Trabajo, fundada a Barcelona l'any 2016 per Patricia Estany i Rosario Cabané i que promou la inserció laboral de dones en risc d'exclusió social, ha estat reconeguda amb el ‘Premi a la Iniciativa Personal’, gràcies a la seva tasca diària d'assessorament sociolaboral de persones, fonamentalment dones en risc d'exclusió social, a qui proporciona suport, formació personalitzada, assessoria d'imatge, roba i complements adequats per a afrontar la seva entrevista de treball ajudant-les a recuperar la confiança en elles mateixes. Elena Úbeda, patrona de la Fundació, ha recollit el premi lliurat per Juan Antonio Alcaraz.

D’altra banda, el ‘Premi a la Iniciativa Col·lectiva’ ha recaigut en la Fundación Centro Español de Solidaridad Proyecto Hombre Sevilla, per la seva atenció integral a persones i famílies amb problemes d'addicció a la capital andalusa. Al llarg dels seus 30 anys de trajectòria, han aconseguit la rehabilitació de més de 12.000 persones. El centre atén qualsevol persona víctima d'addiccions, amb o sense recursos, contribuint a reduir l'impacte negatiu en les seves famílies i en la societat de Sevilla i província. El seu president, Antonio Fragero, ha recollit el premi de mans del director general de Negoci de CaixaBank.

A més de les candidatures premiades, durant l'acte s'han destacat les altres propostes finalistes. Pel que fa a la categoria d’‘Iniciativa Personal’, les finalistes van ser la Fundación Gómez-Pintado, orientada a promoure el benestar social, econòmic i ambiental de la societat; i la Fundación Sonrisas de Bombay, la missió de la qual és lluitar contra la pobresa i fomentar el respecte cap als Drets Humans en les zones més deprimides d'Àsia.

En la categoria d’‘Iniciativa Col·lectiva’, les finalistes van ser la Fundación Tutelar Canaria Sonsoles Soriano Bugnion, la missió de la qual se centra en garantir els suports que puguin necessitar les persones amb discapacitat intel·lectual per a l'exercici de la seva capacitat jurídica i la presa de decisions, respectant els seus drets, la seva voluntat i les seves preferències; i la Fundación Tajamar, per la seva implicació en la realització de tallers i activitats socioculturals per atendre noves generacions provinents de les comunitats amb més risc d'exclusió del barri de Vallecas, a Madrid.

Així mateix, el jurat també va fer una menció especial a l'ONG Rescat Internacional, que des del 1960 dedica els seus esforços a ajudar a persones refugiades tant a nivell nacional com internacional. En l'últim any, ha atès a Espanya més de 12.000 persones i ha lliurat més de 350.000 ajudes a persones sol·licitants de protecció internacional. El jurat ha considerat atorgar-los aquesta menció especial en un any marcat per la invasió russa d'Ucraïna, per la seva tasca d'acolliment a 270 refugiats posant els mitjans de suport psicològic, jurídic, econòmic i social per al seu acolliment urgent a Espanya.

Sopar ‘Amb la teva màgia, creem il·lusió’

En el marc de la cinquena edició dels ‘Premis Solidaris’, CaixaBank Banca Privada va celebrar el seu tradicional esdeveniment solidari sota el lema ‘Amb la teva màgia, creem il·lusió’, amb un menú dissenyat pel popular xef Miguel Martí. CaixaForum València va ser l'escenari escollit, on van assistir diferents personalitats del món de la filantropia i autoritats.

CaixaBank Banca Privada

La proposta de valor de CaixaBank Banca Privada ofereix diferents models de servei per adaptar-se a les necessitats i preferències de cada client, des de qui demanda un servei d'assessorament global, fins a qui opera a iniciativa pròpia en la gestió del seu patrimoni a través d'una plataforma amb capacitats globals d'inversió en valors, fons i altres productes de gestió.

El model de Banca Privada de CaixaBank està conformat per un equip de prop de 1.000 professionals especialitzats i té 73 centres específics distribuïts per tot el territori.

 

NOTÍCIES RELACIONADES