Nota de premsa

CaixaBank, 'Banc de l'Any 2018' a Espanya per The Banker

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Jordi Gual, president de CaixaBank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

• The Banker, publicació del Grup Financial Times, ha destacat la solidesa i la solvència de CaixaBank, així com la seva aposta per l'excel·lència, la transformació digital i la innovació dels seus productes i serveis.

• El comitè editorial de la revista ha estat l'encarregat de valorar les candidatures presentades i de reconèixer als bancs que superen de forma rellevant els reptes als quals s'enfronta el sector.

• CaixaBank és el banc líder en el mercat de banca de particulars a Espanya, amb una quota de penetració del 29,3%.

CaixaBank ha estat reconegut com a 'Banc de l'Any 2018' a Espanya ( 'Bank of The Year in Spain 2018') per la revista britànica The Banker, del Grup Financial Times. Aquest reconeixement com a millor banc d'Espanya culmina la positiva evolució al llarg de 2018 de l'activitat bancària de l'entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat és Gonzalo Gortázar.

Els premis Bank of The Year de la revista The Banker, que es van lliurar ahir a Londres, reconeixen als bancs que superen de forma rellevant els reptes als quals s'enfronta el sector, com la transformació digital, la capacitat de creixement, l'aposta per la innovació i la qualitat dels serveis que ofereixen als seus clients. El comitè editorial de la revista és l'encarregat de triar als bancs guardonats després de valorar la fortalesa de les candidatures rebudes.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha mostrat la seva satisfacció per aquest guardó, que "és un nou reconeixement internacional al nostre compromís amb l'excel·lència i servei al client amb una decidida aposta per la transformació digital i la innovació; pilars que també s'assenten les bases del nostre creixement futur, segons el que estableix el nou Pla Estratègic 2019-2021".

Per la seva banda, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de l'entitat, ha destacat que "CaixaBank segueix augmentant la seva rendibilitat i la seva solidesa com a fruit d'un esforç col·lectiu per la qualitat del servei". Per a Gortázar, la clau de l'èxit de CaixaBank és la seva estratègia centrada en les persones: "Els nostres clients inspiren als nostres empleats per a la millora contínua; i tots junts fem un banc cada dia més innovador, més rendible i més sostenible ".

Creixement i evolució del negoci

La publicació britànica ha valorat la capacitat de creixement i els bons resultats que CaixaBank ha presentat al llarg de l'any. L'entitat manté el lideratge en banca de particulars en el mercat financer espanyol, amb una quota de penetració del 29,3% i prop de 14 milions de clients al país. A més, CaixaBank és líder en el mercat de fons d'inversió a Espanya, amb una quota de mercat del 17%, i en plans de pensions, amb una quota del 24,2% al tancament del tercer trimestre de 2018.

Aposta per la innovació i la transformació digital

L'entitat assumeix la innovació com un repte estratègic, i un tret diferencial de la seva cultura. En l'àmbit de la transformació digital, The Banker ha valorat el nou servei Smart Money, pel qual CaixaBank es converteix en el primer banc espanyol a oferir un servei d'assessorament digital d'inversions a partir del perfil de risc i objectius del client proposant carteres d'inversió. Smart Money ofereix als clients recomanacions personalitzades segons els seus objectius i la seva tolerància al risc; i els permet gestionar les seves inversions a través de la plataforma digital.

A més, també ha valorat la implementació del nou model d'oficines Store que CaixaBank ha desplegat en l'últim Pla Estratègic. Les oficines Store són un reflex de l'aposta del banc per la millora del servei i posen el focus en l'atenció personal i l'experiència del client. Les noves oficines disposen d'un horari més ampli que el d'una oficina convencional: horari ininterromput de matí i tarda de dilluns a dijous (de 8.30 a 18.30 hores) i divendres de 8.30 a 14.30 hores.

 Àmplia oferta de productes i serveis

Pel que fa els serveis, la publicació britànica ha analitzat la creació, el desembre de 2017, de Day One, un servei financer especialitzat de suport al creixement de les start-ups. Amb oficines a Barcelona, ​​Madrid i València, Day One ofereix assessorament financer per a empreses innovadores, serveis a mida i un programa d'activitats de formació i networking. L'entitat ofereix una línia de finançament per a start-ups de 250 milions d'euros i impulsarà el contacte entre aquestes companyies i grup d'inversors nacionals i internacionals. Aquest model es recolza en la potent base de serveis tecnològics de CaixaBank, que ofereix als clients la possibilitat de gestionar les seves operacions financeres en tot moment a través de web i mòbil.

CaixaBank, un any de reconeixements internacionals

CaixaBank ja havia rebut aquesta distinció per part de la revista The Banker el 2013 i el 2016. A més, CaixaBank també ha estat reconegut aquest any per la revista Euromoney com a "Millor Banc Digital de l'Europa Occidental", i com "Millor banca privada a Espanya ".

Per la seva banda, la publicació nord-americana Global Finance ha premiat a CaixaBank com a "Millor Banc a Espanya", "Millor Banc de banca de particulars al món", i el "Millor Banc digital a Europa Occidental".

A més, en els últims mesos, l'entitat també ha rebut premis per la seva innovació, com la distinció a la "Banca de particulars digital més innovadora d'Europa Occidental" per Global Finance, o el premi de EFMA i Accenture a la innovació del mes per el imaginCafé.

Per la seva banda, la nova aplicació mòbil CaixaBank Now ha rebut el reconeixement al "Millor projecte tecnològic de l'any en categoria mòbil" per The Banker, a la "Millor aplicació mòbil bancària d'Europa Occidental de 2018" per Global Finance; i a la seva innovació en punts d'interacció amb el client i experiència d'usuari en els BAI Global Innovation Awards.

Sobre The Banker

The Banker és una publicació britànica del Grup Financial Times que proporciona informació econòmica i financera des de 1926 i cobreix notícies de mercats; banca, regulació i riscos; i transaccions i tecnologia. The Banker, a més, organitza altres premis com els Best Technology Projects, que CaixaBank va guanyar aquest any per la seva nova aplicació mòbil CaixaBank Now; o els premis de Banca Privada, en col·laboració amb la revista PWM, del mateix grup, i pel qual CaixaBank Banca Privada va ser premiada com a "Millor Banca Privada a Europa pel seu ús de la tecnologia".

 

NOTÍCIES RELACIONADES