Nota de premsa

CaixaBank avança en el seu posicionament com a referent en matèria de salut i promou 74 iniciatives que impacten sobre el benestar de la seva plantilla

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Iniciativa impulsada per CaixaBank per millorar el benestar dels seus empleats.

• A través del programa 'Som Saludables', l'entitat posa a disposició de la seva plantilla una àmplia oferta de serveis, recursos i beneficis per millorar la seva qualitat de vida i salut.

• Aquest programa s'emmarca en el Sistema de Gestió d'Organització Saludable de CaixaBank, recentment certificat per AENOR, i en el Sistema de Gestió de Seguretat i Salut en el Treball (ISO 45001), certificat per Audelco.

• El Pla d'Acció d'Organització Saludable va desplegar el 2023 un total de 74 iniciatives orientades a optimitzar els factors psicosocials, prevenir i promocionar la seguretat i la salut, millorar l'entorn i el medi ambient, fomentar l'alimentació saludable i l'activitat física.

 

Fruit del seu compromís i implicació amb la cultura del benestar i la salut, CaixaBank compta amb una política d'Organització Saludable, Seguretat i Salut Laboral i al llarg del 2023 ha avançat en el seu posicionament com a referent en la matèria. Durant l'any, ha posat en marxa 74 iniciatives que han impactat sobre el benestar de la plantilla, la qual cosa ha representat un increment del 64% respecte a l'any anterior. Aquestes accions formen part del Programa Som Saludables i estan orientades tant a l'optimització dels factors psicosocials com a la promoció de la seguretat i la salut, l'entorn, l'alimentació saludable i l'activitat física.

Les iniciatives realitzades durant el 2023 van estar majoritàriament dirigides a millorar la qualitat de vida dels treballadors de l'entitat, tot i que col·lectius com els familiars, clients i proveïdors, a més de la societat, també es van beneficiar de les accions i programes desenvolupats per CaixaBank.

El capítol que ha concentrat més accions que han impactat positivament en la plantilla és el relacionat amb l'optimització dels factors psicosocials, amb 54 iniciatives posades en pràctica davant les 33 de l'any anterior; seguides de les vinculades a la promoció de la salut (35), activitat física (35), entorn -adequació dels espais de treball- (30) i alimentació (27).

Activitats per a la plantilla

En l'àmbit del benestar emocional, s'han impulsat accions com tallers presencials en gestió emocional, webinars sobre benestar emocional impartides per personalitats de referència, mesures de conciliació, activitats de sensibilització sobre la discapacitat, programes de voluntariat i programes de benestar per a directius, entre d'altres. 

En el capítol d'accions vinculades a la promoció de la salut, s'han promogut des de campanyes de vacunació contra la grip i de seguiment de factors de risc vascular, a programes d'intervenció terapèutica grupal per a la salut i benestar de la dona, passant per l'activació d'un telèfon d'assistència psicològica, entre moltes altres iniciatives.

En l'àrea d'activitat física han destacat accions com la contractació de Gympass per a l'accés de tota la plantilla a centres esportius i gimnasos, patrocinis per fomentar el Club de Runners de CaixaBank i la celebració a deu ciutats del CaixaBank Plaça 3x3, el major circuit de bàsquet amateur a  l'aire lliure d'Espanya,  entre d'altres.

Pel que fa a l'àrea d'entorn i medi ambient, CaixaBank ha definit les línies d'actuació per a la reducció de la petjada de carboni i s'han promogut diverses accions de sensibilització.

Pel que fa a l'àmbit de l'alimentació, s'ha demanat que als menjadors dels edificis de CaixaBank s'ofereixin menús saludables i s'ha posat a disposició dels treballadors diversos vídeos, consells, receptes i plans d'acció per promoure una dieta saludable, entre d’altres iniciatives.

Des de l'àmbit de la seguretat i salut laboral, s'ha impulsat una millora general de les condicions de l'entorn de treball i instal·lacions i s'han realitzat actuacions per adaptar els llocs de treball a les persones amb especial sensibilitat.

Amb l'objectiu d'estar sempre a prop de la plantilla i d'aproximar les diferents accions a l'àmplia xarxa d'oficines de CaixaBank, l'entitat ha creat una Xarxa d'Ambaixadors de Benestar i Salut a totes les direccions territorials que ha permès donar a conèixer, dissenyar i desenvolupar activitats del programa Som Saludables segons la idiosincràsia de cada zona.

En definitiva, aquest projecte transversal i integrador d'Organització Saludable parteix de la cultura i valors de CaixaBank i se centra en el benestar dels equips. El programa posa les persones al centre i facilita opcions a tota la plantilla, independentment d'on es trobin.

Reconeixements i certificacions

El compromís de CaixaBank amb el benestar dels seus treballadors s'ha vist recentment reconegut a través de diverses certificacions i premis.

AENOR i Audelco han auditat i certificat els Sistemes de Gestió d'Organització Saludable (SIGOS) i de Seguretat i Salut en el Treball (ISO 45001). Per aconseguir els certificats, l'entitat ha superat les corresponents auditories internes i externes en les quals s'ha comprovat de forma objectiva el compliment dels requisits de cada referència.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank també ha estat distingida el 2023 en els Diversity and Wellbeing Awards d'Intrama, premis de referència en l'àmbit de la diversitat, la inclusió i el benestar corporatiu, amb el primer premi en la categoria de benestar nutricional.

CaixaBank també ha estat seleccionada com una de les 30 millors empreses a Espanya per la seva implantació de salut i benestar en l'organització i ha rebut la Certificació Top Wellbeing Company 2023. A més, ha estat una de les companyies reconeguda en la categoria de Gran Empresa en la VIII edició dels Premis Innovació i Salut de Mútua Universal.

 

NOTÍCIES RELACIONADES