Nota de premsa

CaixaBank Asset Management, reconeguda com a “Líder europeu en diversitat de gènere”, per Citywire

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank AM, líder en diversitat de gènere

• La gestora del Grup CaixaBank és la signatura de fons europea amb major presència de dones en la categoria de 20 a 50 gestors definida per Citywire. Amb un 38% en la gestió dels seus fons, es tracta del major percentatge entre els guardonats en aquesta categoria.

• CaixaBank AM és l'única gestora espanyola que obté un guardó en aquests premis internacionals.


CaixaBank Asset Management, gestora de fons del Grup CaixaBank, ha estat escollida “Líder Europeu en diversitat de gènere en la categoria d'entre 20 i 50 gestors”, en els premis a la diversitat de gènere (Gender Diversity Awards), de la revista especialitzada Citywire.

El guardó suposa un reconeixement als esforços de l'entitat per avançar en la diversitat de gènere i posiciona CaixaBank AM com la gestora de fons europea amb una major presència de dones en la gestió de fons en la categoria d'entre 20 i 50 gestors. Segons l'univers analitzat, el 38% dels gestors són dones el que representa el major percentatge entre les entitats analitzades.

CaixaBank AM és a més l'única gestora espanyola que obté un guardó en aquests premis, sent el país que compta amb les millors xifres en aquest àmbit, amb un 22% del total, el percentatge més alt de dones gestores de fons de tots els països d'Europa i Amèrica.

El jurat dels premis, conformat per cinc expertes del sector de la gestió d'actius, va escollir els guanyadors de les diferents categories segons els resultats de l'informe Alpha Female 2020 i el sistema de dades de gestors de la revista Citywire. En la decisió del jurat també va ser determinant el fet que CaixaBank estigui inclosa en l'Índex d'Igualtat de Gènere (Gender-Equality Index) de Bloomberg.

Els premis Gender Diversity Awards de Citywire, de nova creació el 2020, busquen reconèixer i premiar a les signatures de gestió d'actius amb els millors nivells de representació de gènere i aquelles que lideren les millors pràctiques de diversitat de gènere.

Aquest compromís de CaixaBank AM amb la igualtat de gènere en la gestió de fons també s'estén a la resta de la companyia, que compta amb més de 200 empleats, dels quals el 48% són dones i un 41% de les posicions de management (directius i comandaments intermedis) estan ocupades per dones. En l'àrea d'inversions, el 40% de l'equip està integrat per dones.

El programa Wengage de CaixaBank, compromís de l'entitat amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,6% de dones en posicions directives i amb el compromís públic que aconseguir el 43% en 2021, i amb un 42,8% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

Wengage també desenvolupa iniciatives a nivell extern per als clients i la societat, basant-se en impulsar la diversitat i igualtat d'oportunitats en 3 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria; innovació i educació; i esport.

A més, CaixaBank compta, al gener del 2020, amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank ha estat reconeguda com a la millor entitat del món en igualtat de gènere segons l'índex internacional de Bloomberg 2020. A més, compta amb altres distincions com el Distintiu d'Igualtat en l'Empresa (DIE), gestionat per l'Institut de la Dona, i ha estat reconeguda per la Fundació Másfamilia amb la Certificació EFR (Empresa Familiarment Responsable). Ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries).

A més, CaixaBank ocupa la primera posició a nivell espanyol en l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB. A més, la Fundació per a la Diversitat ha concedit a CaixaBank en 2020, la distinció a la millor pràctica d’una gran empresas pel seu pograma de diversitat Wengage. Per la seva banda, en 2020, CaixaBank Asset Management ha estat reconeguda com a “Líder europeu en diversitat (categoria 20-50 gestors)” per la revista Citywire.

CaixaBank està adherida al programa internacional Target Gender Equality i al Women’s Empowerment Principles, de Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones, millors empreses per a una major representativitat de la dona en posicions directives; o al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

A més, és una de les entitats adherides a l’Aliança STEAM pel talent femení “Nenes a peu de ciència”, una iniciativa liderada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional per impulsar les vocacions STEAM entre noies i joves.

 

NOTÍCIES RELACIONADES