Nota de premsa

CaixaBank assessora a Eranovum, Noy i Nofar per aconseguir el finançament per a la seva planta solar de Sabinar

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El projecte de Sabinar està ubicat a la província de Conca.

• El préstec de deute sènior, de 132 milions d'euros, té un venciment de més de 20 anys i servirà per cobrir una part important del capex del projecte.

• L'assessorament de CaixaBank ha inclòs el contacte amb més de 40 inversors institucionals internacionals.

CaixaBank ha estat l'assessor financer exclusiu del finançament de 132 milions d'euros a Eranovum, grup espanyol dedicat a accelerar la transició energètica, i els seus socis internacionals Noy Fund i Nofar Energy. Aquest finançament es destinarà al desenvolupament de la planta solar de Sabinar (Conca).

Es tracta d'un import significatiu de deute sènior, dimensionat majoritàriament sobre la venda d'energia a mercat (“merchant”), atorgat per un només prestador institucional (un fons de pensions alemany), amb una durada de més de 20 anys, i que servirà per cobrir una part important del capex del projecte. 

Ubicat a la província de Conca, el projecte de Sabinar té una potència de 238MW i consta de dues fases: Sabinar I, de 155MW, que ja es troba operativa; i Sabinar II, de 83MW, actualment en construcció. La planta de Sabinar forma part d'un conjunt de projectes a Conca que sumen una inversió de més de 350 milions d'euros i una potència de més de 400 MW, suficients per proveir d'energia neta sobre 250.000 llars i evitar l'emissió de 320.000 tones de diòxid de carboni (CO2) a l'atmosfera.

Més de 40 inversors institucionals contactats

L'assessorament de CaixaBank ha inclòs el contacte amb més de 40 inversors institucionals a qui se'ls ha presentat el projecte, dins un roadshow per Londres, Frankfurt, París i Munic. A més, CaixaBank ha assistit a Eranovum, Noy i Nofar en la coordinació d'obtenció del full de termes per part dels inversors interessats, així com en la negociació dels documents del finançament i en la coordinació de la due diligence.

Des del departament d'Equities & Corporate Finance de CaixaBank es destaca que “el projecte té un perfil de risc fonamentalment merchant (risc de mercat) encara que té un PPA (Power Purchase Agreement) pel 25% dels ingressos”.

Sobre Eranovum

Eranovum és un grup empresarial espanyol dedicat a accelerar la transició cap a una nova era energètica, en què les energies renovables, l'autoconsum i l'electromobilitat seran essencials i predominants. L'activitat de l'empresa com productor independent d'energia inclou la inversió, el desenvolupament i l'explotació de plantes solars fotovoltaiques, parcs eòlics i instal·lacions d'emmagatzematge.

Sobre Noy

Noy és un dels fons d'infraestructures i actius energètics israelià més rellevants amb uns 3.000 milions d'euros d'actius sota gestió.

Sobre Nofar

Nofar és una companyia cotitzada israeliana especialitzada en el desenvolupament i operació d'actius renovables amb una capitalització d'uns 700 milions d'euros.