Nota de premsa

CaixaBank apropa a clients de l’entitat la pràctica de l’esquí alpí per a persones invidents

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jon Santacana i Miguel Galindo a La Masella

• Una selecció de clients de l’entitat ha viscut en primera persona l’experiència d’esquiar a cegues de la mà de Jon Santacana, esquiador amb discapacitat visual i guanyador de 9 medalles en els Jocs Paralímpics d’Hivern entre els anys 2002 i 2018, i el seu guia, en Miguel Galindo.

• La jornada, que ha tingut lloc a La Masella, ha comptat amb una part pràctica i una xerrada d’en Jon i en Miguel , que han explicat la seva història de superació així com la forma de treballar per a convertir-se en atletes d’elit.

• Amb aquesta acció CaixaBank profunditza en la seva estratègia, iniciada l’any 2019 amb el patrocini del Comitè Paralímpic Espanyol, centrada en crear accions, campanyes i continguts que ajudin a posar en valor i normalitzar l'esport paralímpic, donar notorietat als esportistes, informar sobre els seus èxits, implicar a la societat i reconèixer la tasca dels quals fan possible aquest projecte.

Una selecció de clients de CaixaBank han pogut gaudir de l’experiència exclusiva, a l’estació d’esquí de La Masella, de provar la pràctica d’esquí alpí per a persones invidents, de la mà de Jon Santacana i Miguel Galindo.

Jon Santacana, esquiador amb discapacitat visual, i Miquel Galindo, el seu guia, han atès a peu de pistes als clients de l’entitat financera que han estat citats a primera hora del matí. Un cop els han donat la benvinguda, han començat  una classe pràctica de com és la sensació d’esquiar amb una discapacitat visual, tècniques per una correcta esquiada en aquestes circumstàncies, posició del cos i les cames, entre d’altres detalls. La jornada, que s’ha allargat durant el matí, ha continuat amb una xerrada als clients dintre de les instal·lacions de l’estació d’esquí amb l’objectiu d’apropar i conscienciar de la seva feina, valor, esforç i superació.

L’acte ha conclòs amb un dinar a peu de pista on tots els assistents han pogut compartir anècdotes, experiències i curiositats amb els protagonistes de la jornada. Jon Santacana, nascut l’any 1980, va ser diagnosticat de la malaltia de Stargardt, d’origen genètic, amb cinc anys. Un cop superat l’impacte inicial, la seva motivació el va portar a convertir-se en un referent de l’esquí paralímpic espanyol, guanyant nou medalles als Jocs Paralímpics d’Hivern entre els anys 2002 i 2018. A més, ha aconseguit disset medalles en el Campionat Mundial d’Esquí Alpí entre els anys 2009 i 2017.

Des del 2002 fa equip amb Miguel Galindo, el seu guia, qui va saber adaptar-se a la perfecció amb Jon, amb qui va seguir aconseguint èxits fins convertir-se ambdós en una de les parelles històriques de l’esport paralímpic espanyol. Junts han participat en 4 Jocs Paralímpics.

Reforç del compromís amb l’esport paralímpic

CaixaBank és patrocinador oficial del Comitè Paralímpic Espanyol i forma part del pla ADOP d’ajuda per esportistes d’elit amb discapacitat des de l’any 2019. L’entitat financera va decidir convertir-se en nou patrocinador del Comitè Paralímpic Espanyol amb l'objectiu de vincular-se estratègicament amb aquest segment d'esport i convertir-se en una referència del sector al mateix temps que col·labora activament per a posicionar mediàticament als esportistes d'elit i vincular els valors que traslladen els diferents atletes de l'equip espanyol amb els de l'entitat.

Fruit d’aquest acord, l’entitat organitza activitats amb l’objectiu de posar en marxa campanyes de difusió per donar a conèixer l'esport paralímpic i els seus esportistes, afavorint un major coneixement de les seves fites esportives i dels valors que impregnen cadascuna de les seves accions.

La tipologia d'aquests reptes s'enfoca a comunicar el concepte del patrocini, normalitzar l'esport paralímpic, donar notorietat als esportistes, informar sobre els seus assoliments, implicar la societat i reconèixer la labor dels quals fan possible aquest projecte. Tot això executat amb accions concretes i tangibles que es van comunicant periòdicament. Posteriorment s'han anat desenvolupant accions en la mateixa línia de visibilitat i suport a aquest col·lectiu, acostant la seva activitat al gran públic i conscienciant dels seus assoliments, èxits i treball.

Per tot això, CaixaBank és considerada la segona marca més rellevant de l’esport paralímpic al nostre país, després de la Fundación ONCE, segons el baròmetre de patrocini esportiu elaborat per SPSG Consulting.

 

NOTÍCIES RELACIONADES