Nota de premsa

CaixaBank adverteix a les companyies sobre els diferents tipus de frau dirigits a empreses

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Luis Cabanas, durant la presentació de l'acte

Més de 400 empresaris assisteixen a una conferència on line organitzada pel banc per als seus clients empreses.

Les empreses són un dels principals objectius dels ciberdelinqüents, per l'alt volum d'operacions que fan a través d'internet.

Més de 400 empresaris han assistit a la conferència “Frau al client bancari en el context de l'empresa”, organitzada per CaixaBank per als seus clients empresa. L'objectiu de CaixaBank és explicar a les empreses quins són els principals tipus de frau que es duen a terme i proporcionar-los els consells de bones pràctiques per evitar riscos a l'hora de dur a terme les seves operacions.

El director executiu de Banca d'Empreses de CaixaBank, Luis Cabanas, que ha estat l'encarregat d'obrir l'acte, ha explicat que “en aquests nous temps, on el frau als clients bancaris ha augmentat exponencialment, és imprescindible que les empreses extremin les precaucions davant aquesta amenaça i es protegeixin. Per fer-ho, els nostres experts altament qualificats en seguretat de CaixaBank els ajudaran a detectar i procedir davant indicis de pràctiques fraudulentes”.

Jordi Sánchez i Javier Jiménez, del departament de Seguretat de CaixaBank van ser els encarregats de fer la conferència que, a causa del context actual, es va celebrar exclusivament de forma on line. Ambdós experts van explicar les tècniques de frau tradicional, com les que es fan amb xecs estrangers, i també les que es fan a través del telèfon i a través d'internet.

Durant la seva explicació, Jordi Sánchez va destacar que “un dels elements clau del frau són les presses” i va aconsellar que “val més esperar i preguntar abans de fer qualsevol operació, especialment si se surten de l'habitual”. Per a Sánchez, “al final es tracta d'aplicar el sentit comú. L'enginyeria social es basa en enganyar amb diferents pretextos a les víctimes, ja sigui de forma cibernètica, telefònica, per carta o altres mètodes”.

Per la seva part, Javier Jiménez va explicar que “mai no s'han de facilitar dades bancàries ni confidencials per correu electrònic ni per telèfon. Si es rep alguna comunicació d'aquest tipus, sempre s'ha de desconfiar”. Jiménez va subratllar que “és important llegir amb atenció tots els missatges i comunicacions que apareguin en la pantalla de l'ordinador o mòbil quan se signa una operació bancària”.

CaixaBank, al costat de les empreses

Aquesta conferència on line és una de les diverses iniciatives que CaixaBank organitza per als seus clients empreses. CaixaBank s'ha consolidat com a referència per a les empreses, amb un model especialitzat que compta amb una xarxa formada per 126 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.200 professionals altament qualificats i en constant formació, amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

CaixaBank dona suport als seus clients empresa en 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries que se sumen als professionals d'alta especialització en finançament i serveis, comerç exterior i tresoreria, finançament estructurat, turisme i negoci immobiliari, que treballen a les oficines d'Espanya, oferint el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l'estranger. L'entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores, com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

L'entitat financera compta, a més, amb CaixaBank DayOne, el servei creat per donar suport a, desenvolupar i acompanyar a startups, empreses joves de ràpid desenvolupament i àmbit d'actuació global que duen a terme activitats d'innovació.