Nota de premsa

CaixaBank activa un programa de suport als afectats per l’erupció de La Palma

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina Store de CaixaBank a Los Llanos de Aridane

• Amb el lema #CaixaBankConLaPalma, l'entitat vol estar al costat dels seus clients i de tota la societat palmera per ajudar a pal·liar els efectes devastadors de l'erupció volcànica en l'illa.

• Les mesures estan destinades a les famílies, negocis i empreses afectades i tenen en compte la paralització de les quotes financeres durant els propers 12 mesos.

• L'entitat ha col·laborat amb el Cabildo de La Palma i amb els ajuntaments de Los Llanos d'Aridane, El Paso i Tazacorte a habilitar diferents canals de recaptació de donatius mitjançant ingrés en compte i Bizum.

• CaixaBank ha aprovat, a més, una línia de 100 milions d'euros per anticipar les indemnitzacions del Consorci de Compensació d'Assegurances i 50 milions d'euros per a autoocupació i emprenedoria després de la catàstrofe.

• L'entitat està en contacte amb les principals cooperatives i organitzacions de productors de l'illa per coordinar ajudes i bestretes d'urgència a través d'AgroBank, la línia específica per al sector agrari.

• L'entitat activa noves línias de recolzament pels comerços, empreses i productors agraris de les zones afectades.

• A través d'una partida extraordinària de la Fundació “la Caixa”, es destinaran 75.000 euros per donar suport a les entitats socials de l'illa en la cobertura de les necessitats més immediates dels afectats.

• En el marc del programa solidari #CaixaBankConLaPalma, també s'amplia el recolzament a les famílies a través d'ajudes de la Fundació “la Caixa” per a qui tingui fills cursant estudis fora de la illa.


CaixaBank ha posat en marxa un programa solidari de suport a les famílies, negocis, empreses i productors agraris de l'illa de La Palma per estar al costat dels clients i de tota la societat palmera davant els efectes devastadors que està ocasionant l'erupció del volcà en l'illa.

La Direcció Territorial de l'entitat financera a les Canàries ha treballat per posar a disposició dels afectats aquest paquet de mesures extraordinàries que amb el lema  ‘#CaixaBankConLaPalma’, ja estan disponibles a través de les oficines de la xarxa comercial en l'illa, amb tot l'equip humà de l'entitat implicat a donar suport als palmers davant l'adversitat d'aquest fenomen.

“Tenim un compromís ferm amb La Palma i volem donar suport a totes les persones que s'estan veient afectades per aquesta erupció volcànica, a través de les millors línies d'ajuda per estar al seu costat en aquests moments difícils i contribuir en la mesura del possible a què puguin fer front a aquesta situació”, ha subratllat el director territorial de CaixaBank a les Canàries, Juan Ramón Fuertes.

Suport a famílies, negocis i empreses

La mesura més immediata d'aquest pla de suport a les famílies, negocis i empreses afectades inclou la paralització temporal de l'amortització dels préstecs personals i hipotecaris de particulars, crèdits del sector agrari i compromisos de pagament dels clients del segment negocis per un període de fins a 12 mesos.

La iniciativa implica una moratòria de pagament en els contractes per alleujar la càrrega financera dels afectats per l'erupció i es podrà activar en les oficines de l'entitat i a través del servei de banca electrònica CaixaBankNow.

CaixaBank té també un pla de recolzament pels comerços i empreses afectats per la paral·lització de l'activitat comercial. CaixaBank no cobrarà les comissions per TPV als comerços i empreses d'El Paso, Los Llanos de Aridane i Tazacorte mentre duri la situació excepcional que atravesa la illa i farà extensiva aquesta mesura a aquells comerços de la resta de municipis que des de l'erupció hagin patit una caiguda molt significativa de la seva facturació habitual o, directament, no hagin registrat cap operació.

L'entitat està en contacte amb les principals cooperatives i organitzacions de productors de la illa i amb la Consejería de Agricultura, Ganadería, Pesca y Aguas del Gobierno de Canarias per analitzar els danys i coordinar ajudes y bestretes d'urgència a través d'AgroBank, la línia específica pel sector agrari. En aquest sentit, ja ha activat la possibilitat d'avançar el POSEI als productors del plàtan.  Així mateix, des de l'inici de l'erupció CaixaBank manté tots els serveis al màxim nivell possible amb la prioritat de salvaguardar la seguretat de les persones.

Canals per a la recaptació de donatius

CaixaBank també ha col·laborat amb el Cabildo de La Palma i amb els ajuntaments de Los Llanos d'Aridane, El Paso i Tazacorte a habilitar diferents canals per a la recaptació de donatius mitjançant ingrés o transferència en els diferents comptes bancaris establerts per a aquest motiu, així com a través de Bizum. En aquesta plataforma, l'operativa està subjecta a un límit de 500 euros per cada donatiu, amb la possibilitat de fer diverses operacions fins a un màxim de 2.000 euros diaris per ordenant.

El número de compte habilitat pel Cabildo de La Palma és ES47 2100 9169 0122 0017 9456, indicant en el concepte ‘Donació volcà’, mentre que per a Bizum les persones que vulguin fer la seva donació han d'accedir a la pestanya de l'aplicació ‘Fer donatiu’ i introduir el codi 03747.

Així mateix, des dels caixers automàtics de CaixaBank també es podran fer donatius al compte d'aquesta corporació, així com des del site que s'habilitarà per a ‘#CaixaBankConLaPalma’ en la pàgina web de l'entitat www.caixabank.es. 

Bestreta d'indemnitzacions

Una altra de les mesures d'aquest programa solidari ‘#CaixaBankConLaPalma’ té en compte una línia de finançament de 100 milions d'euros per a la bestreta de les indemnitzacions del Consorci de Compensació d'Assegurances, a l'efecte de contribuir a facilitar la tornada a la normalitat de la població afectada en la zona catastròfica una vegada remeti l'erupció.

L'entitat està en contacte amb les principals cooperatives i organitzacions de productors de La Palma, així com amb la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Aigües del Govern de les Canàries, per analitzar els danys en les finques i explotacions agrícoles i coordinar ajudes i bestretes d'urgència a través d'AgroBank, la línia específica per al sector agrari.

En paral·lel a aquestes mesures, a través de MicroBank, el banc social de CaixaBank, s'habilitarà una línia de suport financer per potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora després de la catàstrofe, enfocada a aquelles persones i emprenedors que requereixin suport per a la reorientació o posada en marxa d'una nova activitat de negoci i amb l'única garantia de la viabilitat del projecte en sí.

Eliminació de comissions en caixers per a no clients

Per posar a disposició de totes les persones que es troben en l'illa la seva xarxa de caixers automàtics, la més àmplia de La Palma, CaixaBank eximirà del cobrament de comissions als no clients que tinguin la necessitat de retirar efectiu en els caixers del banc fins que es normalitzi la situació.

Acció social i compromís amb La Palma

Mitjançant aquest programa solidari ‘#CaixaBankConLaPalma, la Fundació “la Caixa” destinarà una partida extraordinària de 75.000 euros per donar suport a les entitats socials involucrades en l'atenció als veïns i famílies més vulnerables en la zona de catàstrofe, per a la cobertura de les necessitats més immediates que puguin tenir i l'assistència psicològica als afectats, entre altres accions.

El Voluntariat de CaixaBank també està implicat en aquesta causa i ha posat en marxa una campanya de recollida d'articles de necessitat per a les persones afectades pel volcà i els seus animals per a la qual s'han habilitat diferents punts de recollida en l'arxipèlag.

Durant els propers dies l'entitat continuarà seguint molt de prop l'evolució de la situació en l'illa i seguirà estant a disposició de les autoritats i de tota la societat palmera. Així mateix mantindrà tots els serveis al màxim nivell possible amb la prioritat de salvaguardar la seguretat de les persones.

CaixaBank és la primera entitat financera de La Palma, amb la xarxa comercial més gran en oficines i caixers automàtics, i amb un arrelament històric durant el temps lligat als orígens de la Caixa d'Estalvis Insular de La Palma, negoci de la qual es va integrar a CaixaBank després de diferents processos de fusió bancària.

Entre les noves mesures adoptades també s'incorpora des de CaixaBank, a través d'una aportació de la Fundació “la Caixa”, una línia d'ajudes per a les famílies que tinguin fills cursant estudis fora de la illa, i els seus habitatges o explotacions agrícoles que suposin la principal font d'ingressos s'hagin vist afectats per la lava.

 

NOTÍCIES RELACIONADES