Nota de premsa

CaixaBank activa un programa de recollida i reciclatge de residus en més de 200 espais naturals de tot el país

En el marc del Dia Mundial del Medi Ambient

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Voluntaris CaixaBank netegen una platja dintre de les múltiples accions impulsades pel programa de voluntariat

• El projecte R4, impulsat pel Programa de Voluntariat de CaixaBank, té com a objectiu fomentar la recollida de residus, el reciclatge selectiu i la promoció d’un estil de vida saludable a través de la cura del medi ambient.

• Tots els treballadors, familiars, amics i clients de l'entitat podran participar en aquesta iniciativa, que tindrà una durada de quatre mesos, i contribuirà a la millora de llocs emblemàtics com la platja de Riazor, a Galícia; la muntanya Igueldo, al País Basc; o el parc natural de Montdragó, a les Illes Balears.

• El Programa de Voluntariat de CaixaBank compta amb uns 4.600 membres actius i mobilitza desenes de milers de voluntaris en les Setmanes Socials de l'entitat.

CaixaBank, a través del Programa de Voluntariat, ha impulsat un nou programa denominat R4 ‘Repte Recull, Recicla i Respira’, per promoure la recollida i reciclatge de residus, fomentar un estil de vida saludable i contribuir a la cura de l'entorn natural i dels diferents boscos, platges, ciutats i pobles d'Espanya.   

La iniciativa pretén fomentar la participació de tots els empleats,  familiars i amics de CaixaBank per a actuar en  més de 200 espais naturals de tot el país, duent a terme una recollida col·lectiva de residus, i un posterior reciclatge selectiu. Entre totes les localitzacions destaquen llocs emblemàtics com la platja de Riazor, a Galícia; la muntanya Igeldo, al País Basc; o el parc natural de Montdragó, a les Illes Balears.  

CaixaBank estima que unes 1.000 persones, entre voluntaris i acompanyants, formaran part d’aquesta acció. En el context actual de la pandèmia de COVID19, els voluntaris   podran participar seguint els estrictes protocols sanitaris promoguts per l'entitat.

La iniciativa s'ha posat en marxa en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient, que es celebra el 5 de juny i es mantindrà activa durant els propers quatre mesos.

Segons el Perfil Ambiental d'Espanya 2019, un informe elaborat  pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, al nostre país es generen 22 milions de tones de residus urbans. Més de la meitat es destina a abocadors i un 35% al reciclatge i compostatge. No obstant això, aquestes xifres encara estan lluny de l'objectiu del 50% establert per la Unió Europea.

Per aquest motiu,el projecte R4 té com a objectius  complementaris la sensibilització en la cura del medi ambient, el voluntariat en família i també el foment d'una vida saludable vinculada a un entorn més net.

Durant l'activació d'aquest projecte, els voluntaris han de realitzar al menys quatre activitats relacionades amb la recollida i reciclatge de residus, i posteriorment indicar el nombre de bosses recollides, els llocs on han desenvolupat la neteja.  

Paral·lelament, es convocarà un webinar formatiu el dia 7 de juny, amb consells per a la recollida responsable de deixalles a la natura, i claus per al reciclatge selectiu, amb l'objectiu de sensibilitzar i formar als voluntaris.

Sobre la promoció del Voluntariat CaixaBank

L'Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank dins del seu model de banca socialment responsable. A més de donar suport a la distribució de les ajudes econòmiques de la Fundació "la Caixa", Acció Social CaixaBank promou el voluntariat corporatiu a través del seu Programa de Voluntariat format per treballadors en actiu de l'entitat i el seu grup, la Fundació "la Caixa", jubilats i prejutaris d'ambdues entitats, així com amics, familiars i clients.

El 2020, la iniciativa va celebrar el seu quinzè aniversari d’acció solidària. En total, en l'últim any, prop de 4.600 persones compromeses han format part del voluntariat actiu de CaixaBank, participant en més de 4.250 activitats. A més, CaixaBank organitza la Setmana Social, en la qual es mobilitzen desenes de milers de voluntaris. Gràcies a tots ells, han ajudat a més de 133.000 persones vulnerables de tot el país en educació financera i la inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.  

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació social profunda. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei als seus clients i a tota la societat en general.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i el 94% de les de més de 5.000, pot donar suport a la Fundació "la Caixa" en la seva tasca social, detectant les necessitats de les entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra Social. La col·laboració entre amb dues institucions permet que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries accedeixin a ajudes econòmiques per dur a terme els seus projectes.

CaixaBank és l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones amb garanties personals i sense avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes.

L'acompliment responsable de CaixaBank ha estat reconegut pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index el situa entre els millors bancs del món en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva banda, l'inclou com una empresa líder contra el canvi climàtic. A més, les Nacions Unides han atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible. El Dow Jones Sustainability Index el situa entre els millors bancs del món en termes de responsabilitat corporativa.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES