Nota de premsa

CaixaBank acosta l'esquí paralímpic a joves amb discapacitat de la mà de Jon Santacana i Miguel Galindo

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jon Santacana i Miguel Galindo han compartit dos dies amb l’equip de competició d’esquí per a persones amb discapacitat de la Fundación También, guies i esportistes amb discapacitat de la mà de CaixaBank.

• L'equip de competició de esquí per a persones amb discapacitat de la Fundació También, guies i esportistes amb discapacitat han gaudit de dues jornades teoricopràctiques amb Jon Santacana i Miguel Galindo, guanyadors de nou medalles en els Jocs Paralímpics i disset medalles en Campionats Mundials d'Esquí Alpí.

• Aquesta trobada s'emmarca dins de les activitats que s'estan celebrant al Campus per a infants i joves amb discapacitat que CaixaBank i la Fundació También estan celebrant aquests dies a l'estació granadina, previ al 17è Trofeu Sierra Nevada – Premi CaixaBank que es disputa el pròxim diumenge.

• L'entitat financera col·labora amb Cetursa des del 2018 amb l'objectiu d'apropar l'esquí a persones amb discapacitat i, actualment, està desenvolupant un 'Itinerari adaptat sense obstacles' a l'estació granadina, que complementa l'accessibilitat de Sierra Nevada, el turisme accessible i oci inclusiu.

• Aquesta acció posa de manifest l'aposta de CaixaBank per l'esport paralímpic de la mà de l'esquí, una de les modalitats considerada com la més inclusiva per a les persones amb discapacitat.

 

CaixaBank, patrocinador oficial del Comitè Paralímpic Espanyol des de l'any 2019 i entitat vinculada al Pla de Suport a l’Esport Paralímpic, ADOP, ha organitzat a Sierra Nevada una masterclass teoricopràctica de dos dies per a més de 50 esportistes amb discapacitat de la mà de Jon Santacana i Miguel Galindo, guanyadors de nou medalles en diferents edicions dels Jocs Paralímpics d'Hivern i disset medalles en Campionats Mundials d'Esquí Alpí.

Aquesta trobada forma part de les activitats que s'estan celebrant en el marc del Campus per a infants i joves amb discapacitat que CaixaBank i la Fundació También estan celebrant aquests dies a l'estació granadina, prèvia al 17è Trofeu Sierra Nevada – Premi CaixaBank que es disputa el pròxim diumenge.

L'equip de competició de la Fundació También, juntament amb altres esquiadors amb discapacitat visual del Club d'Esquí Nazarí i ONCE, han pogut gaudir d'una sessió en la qual l’esquiador amb discapacitat visual Jon Santacana i el seu guia Miguel Galindo han compartit els principals consells per afrontar amb garanties una prova d'elit, tant per a guies com per als atletes, amb especial èmfasi en la gestió tècnica dels moviments a realitzar, així com la motivació i les emocions i el treball en equip.

Després de la sessió teòrica, on els joves han pogut transmetre als medallistes les seves inquietuds i dubtes, ha tingut lloc una classe pràctica d'entrenament on s'han donat les claus de l'esquí amb discapacitat visual, tècniques per a una correcta esquiada en aquestes circumstàncies, posició del cos i les cames, entre altres detalls.

Jon Santacana i Miguel Galindo, professors de màxim nivell

Jon Santacana, nascut el 1980, va ser diagnosticat de la malaltia de Stargardt, d'origen genètic, als cinc anys. Un cop superat l'impacte inicial, la seva motivació el va portar a convertir-se en un referent de l'esquí paralímpic espanyol, guanyant nou medalles als Jocs Paralímpics d'Hivern entre els anys 2002 i 2018. A més, ha aconseguit disset medalles en el Campionat Mundial d'Esquí Alpí entre els anys 2009 i 2017.

Des del 2002 fa equip amb Miguel Galindo, el seu guia, qui va saber adaptar-se a la perfecció amb Jon, amb qui va continuar assolint èxits fins a convertir-se tots dos en una de les parelles històriques de l'esport paralímpic espanyol. Junts han participat en quatre Jocs Paralímpics.

Compromís amb la diversitat i la inclusió en l'esport

A través del patrocini, l'entitat financera fomenta el progrés cultural, social i econòmic, en línia amb els seus valors fundacionals de compromís amb la societat.

Per aquest motiu, el 2016 l'entitat va decidir apostar pel patrocini de l'esport paralímpic per fomentar la inclusió en l'esport i reafirmar el seu compromís amb la diversitat. El primer acord va ser com a patrocinador principal de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF), amb l'objectiu d'impulsar el bàsquet en cadira de rodes, tant en la modalitat masculina com femenina.

Alhora, CaixaBank es va implicar en els campionats d'escola de bàsquet en cadira de rodes per arribar a totes les franges d'edat de la societat.

Posteriorment, l'any 2019, CaixaBank es va convertir en nou patrocinador del Comitè Paralímpic Espanyol. Mitjançant aquest patrocini, vigent fins al cicle paralímpic de París 2024, CaixaBank col·labora activament amb el CPE, a través del programa ADOP, proporcionant beques destinades directament a la preparació dels esportistes paralímpics espanyols.

A través del patrocini amb el CPE, la FEDDF o el patrocini del programa d'esquí adaptat a Sierra Nevada, l'entitat financera amplia el seu compromís amb l'esport paralímpic complint amb els seus principals objectius, que passen perquè els atletes puguin comptar amb els millors mitjans possibles per aconseguir els seus èxits esportius i traslladar a la societat els valors que representen. A més, durant aquest temps CaixaBank ha aportat, com a valor afegit a la seva col·laboració, la posada en marxa de campanyes de difusió amb l'objectiu de donar a conèixer l'esport paralímpic i els seus esportistes, afavorint un coneixement més gran de les seves gestes esportives i dels valors que impregnen cadascuna de les seves accions.

Aquesta acció concreta suposa un pas més en l'aposta de CaixaBank per l'esport paralímpic de la mà de l'esquí, una de les modalitats considerada com la més inclusiva dins de les persones amb discapacitat.

L'entitat financera col·labora amb Cetursa des del 2018 amb l'objectiu d'apropar l'esquí a persones amb discapacitat i, actualment, està desenvolupant un 'Itinerari adaptat sense obstacles' a l'estació granadina, que complementa l'accessibilitat de Sierra Nevada, el turisme accessible i l’oci inclusiu. Es tracta d'un itinerari senyalitzat des de l'arribada de l'usuari a l’aparcament fins que es troba esquiant a les pistes, amb zones específiques reservades per agilitzar l'accés.

Per tot això, CaixaBank és considerada la tercera marca més rellevant de l'esport paralímpic a Espanya segons el baròmetre de patrocini esportiu elaborat per SPSG Consulting.

Sobre Fundació También

La Fundació También és una organització sense ànim de lucre, que treballa des del 2001 promocionant l'esport adaptat entre el col·lectiu de persones amb qualsevol mena o grau de discapacitat, així com pel foment de valors educatius i inclusius. La Fundació También organitza diferents programes d'esport adaptat en diferents punts d'Espanya, compta amb material i monitors especialitzats, i subvenciona gran part del cost total de les activitats que desenvolupa, gràcies al suport d'empreses patrocinadores i col·laboradores.

 

NOTÍCIES RELACIONADES