Nota de premsa

CaixaBank aconsegueix sumar a 13.600 participants al ‘Mes Social’ en suport del voluntariat i de les entitats socials

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Durant el ‘Mes Social’, CaixaBank ha organitzat més de 2.300 activitats de voluntariat.

• Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, valora les bones dades de la iniciativa: “La tasca de voluntariat és molt enriquidora pels participants i, sobretot, pel mateix voluntari”.

• L'entitat ha dedicat el mes de maig a l'organització d'un ampli programa de més de 2.300 activitats en col·laboració amb més de 1.000 entitats de tot el territori.

• 118.000 persones en situació de vulnerabilitat han participat en les iniciatives impulsades, que han comprès des de l'atenció a col·lectius fràgils fins a activitats relacionades amb la promoció de la cultura, l'educació, l'esport o l'atenció del medi ambient, entre altres causes.

 

Un total de 13.600 persones han participat com a voluntaris en el ‘Mes Social’ de CaixaBank, la iniciativa que l'entitat financera ha organitzat al llarg de tot maig amb l'objectiu d'impulsar la participació en el voluntariat d'empleats i els seus familiars, així com clients i qualsevol persona interessada, per a donar suport a entitats socials de tot Espanya. 118.000 persones en situació de vulnerabilitat han participat en les iniciatives impulsades, que han comprès des de l'atenció a col·lectius fràgils fins a activitats relacionades amb la promoció de la cultura, l'educació, l'esport o l'atenció del medi ambient, entre altres causes.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha valorat les bones dades de mobilització dels Voluntaris CaixaBank: “Agraïm la participació de totes les persones que han format part del ‘Mes Social’ i dels voluntaris que han demostrat, una vegada més, el seu alt compromís social. Aquesta iniciativa ofereix l'oportunitat de donar suport a diferents entitats socials a tot Espanya i, gràcies a la col·laboració de tots, ajudar a aquells col·lectius més vulnerables. La tasca de voluntariat és molt enriquidora pels participants i, sobretot, pel mateix voluntari”.

Durant el ‘Mes Social’, CaixaBank ha organitzat més 2.300 activitats de voluntariat en col·laboració amb 1.000 entitats socials de tot el territori. Els participants han pogut experimentar en primera persona els beneficis del voluntariat, a més de conèixer realitats diferents, i sovint llunyanes, de persones en situacions de vulnerabilitat i en risc d'exclusió.

El ‘Mes Social’ ha suposat una ocasió per enfortir el vincle de Voluntariat CaixaBank amb les entitats i organitzacions locals. La difusió pels canals de comunicació de l'entitat i dels mateixos voluntaris participants en el ‘Mes Social’ ha permès visibilitzar el treball del teixit associatiu local.

Activitats en tots els punts d'Espanya

Entre la gran varietat d'accions realitzades, ha destacat el taller que els voluntaris de CaixaBank a Bilbao han realitzat amb els membres de l'Asociación Vizcaína de Familiares y Personas con Enfermedad Mental (AVIFES), que els ha permès expressar les seves vides, reptes o inquietuds a través de l'escriptura.

Així mateix, els voluntaris de CaixaBank a Canàries i l'Associació ADESPI, l'objectiu de la qual és fomentar la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat, han organitzat una gimcana mitjançant la qual persones amb discapacitat han conegut els racons del barri de Vegueta (Las Palmas de Gran Canaria). En l’àmbit de la inclusió, els voluntaris a Tarragona han fet possible la ‘Caminada de Primavera per l’Autisme’, una iniciativa de Tarragona Esports mitjançant la qual 600 persones van participar en una marxa en favor de les persones amb autisme.

En quant a medi ambient, un centenar de voluntaris de CaixaBank a Galícia han realitzat activitats de reforestació en les muntanyes de Cerdedo-Cotobade (Pontevedra), Carballiño (Orense), A Baña (Lugo) i Begonte (Lugo). Del mateix mode, al voltant de 400 voluntaris a Andalusia i els seus familiars van participar en múltiples activitats de neteja de platges en diferents punts del litoral andalús.

També s'han dut a terme un gran nombre d'accions centrades en la pobresa. Una de les accions més emotives ha tingut lloc a Canàries, on els voluntaris de CaixaBank, en col·laboració amb la Fundación Canaria José Luis Montesinos, que ofereix ajuda alimentària a persones en situació de pobresa, han recollit la collita que van sembrar durant la ‘Setmana Social’ de 2022 i l'han distribuït entre usuaris de la fundació.

Juntament amb Càritas Vila-real, els voluntaris han preparat i distribuït aliments per a cobrir les necessitats bàsiques dels persones en risc de pobresa. Així mateix, i en col·laboració amb la Fundació Deixalles, els voluntaris han recollit i repartit roba a les persones vulnerables que viuen a les Illes Balears.

L'esport i els valors d'esforç, superació i treball en equip també han tingut un paper clau durant el ‘Mes Social’. Una de les activitats més rellevants ha estat la que els voluntaris a Castella-La Manxa, en col·laboració amb l'entitat de piragüisme inclusiu, Toletum Kayak, han organitzat i que ha permès als membres de l'Asociación Paideia de Toledo gaudir d'un recorregut en caiac pel riu Tajo.

Però el paper de l'esport ha transcendit fronteres. Voluntaris a Múrcia, en col·laboració amb El Pozo Murcia, han dut a terme una jornada on 60 menors refugiats de l'ONG ACCEM han gaudit d'un entrenament amb alguns dels millors jugadors de futbol sala del món. Una altra de les activitats rellevants ha estat la ‘I Marcha Solidaria por la Inclusión de los Jóvenes’ en Zizur Mayor (Navarra), on més d'un centenar de participants han gaudit d'una jornada d'esport i oci.

L'educació i la cultura, pilars bàsics del programa de Voluntariat CaixaBank, han copat un gran nombre d'activitats. Entre l'ampli ventall d'accions d'aquesta índole, destaquen la visita a l'exposició de Tutankamón al Matadero Madrid que els voluntaris han realitzat amb persones amb discapacitat de la Fundación Juan XXIII, i les activitats d'acompanyament en la lectura i de reforç escolar realitzades per tota la geografia espanyola.

Voluntariat CaixaBank

Voluntariat CaixaBank es constitueix com una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de 18 anys, l'associació està formada per empleats i extreballadors del Grup CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”, així com amics, familiars, clients de CaixaBank i totes aquelles persones que vulguin participar en activitats solidàries.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.991 entitats socials, al voltant de 14.000 voluntaris han ajudat a més de 482.000 persones vulnerables a tota Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació, la digitalització, l'acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per entitats socials i persones en risc de vulnerabilitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES