Nota de premsa

Avalon Properties i Ares Management signen un acord de finançament sostenible amb CaixaBank per al desenvolupament dels dos primers lots del Pla VIVE de la Comunitat de Madrid

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Projecte d'Avalon.

• Avalon, asset manager residencial espanyol, en la seva majoria propietat d'Ares Management Real Estate i Ares, està compromès a desenvolupar més de 3.500 habitatges distribuïts en 23 projectes.

• Els 23 projectes estan dissenyats per complir amb els criteris socials i mediambientals estipulats pels Green and Social Loan Principles i compten amb la certificació sostenible BREEAM GOOD.

• El Pla VIVE de la Comunitat de Madrid estableix una innovadora col·laboració entre el sector públic i privat que té com a objecte fer front a l'escassetat d'habitatges de lloguer a preus assequibles significativament inferiors als actuals del mercat.

• CaixaBank ha finançat aquests dos primers lots en dues operacions bilaterals per un import total de més de 300 milions d'euros, reforçant el seu compromís social i mediambiental.

Avalon, asset manager residencial a Espanya, en la seva majoria propietat d'Ares Management Real Estate ("Ares"), ha signat amb CaixaBank un acord de finançament sostenible per al desenvolupament dels dos primers lots adjudicats del Pla VIVE de la Comunitat de Madrid per un import total de més de 300 milions d'euros.

El primer dels dos lots comprèn la construcció de més de 1.700 habitatges en 11 projectes situats a Valdebebas, Torrelodones, Alcalá de Henares, Colmenar Viejo i Getafe. Per la seva part, el segon lot comprèn el desenvolupament de més de 1.850 habitatges distribuïts en 12 projectes ubicats a Valdebebas, San Sebastián de los Reyes, Tres Cantos, Torrejón de Ardoz, Móstoles i Alcorcón.

Els projectes estan dissenyats per complir amb tots els criteris mediambientals, socials i de sostenibilitat estipulats pels Green and Social Loans Principles, garantint d’aquesta manera que el projecte promou actividats econòmiques sostenibles, i ha comptat amb una Second Party Opinion que valida l'alineament amb els principis de la Loan Market Association (LMA) i l'International Capital Market Association (ICMA).

Els 23 projectes estan dissenyats de manera que compleixin amb els criteris per obtenir la qualificació sostenible BREEAM GOOD, un dels certificats de sostenibilitat de l'edificació tècnicament més avançats i líder a nivell mundial, i la qualificació energètica A, aquella que certifica el màxim nivell en termes d'eficiència energètica.

La col·laboració de la Comunitat de Madrid i Avalon suposa la primera públic-privada que es dona per fomentar el desenvolupament de projectes en lloguer amb l'objectiu de fer front a l'escassetat d'habitatges a preus assequibles per a comunitats d'ingressos baixos i mitjans. Aquests projectes estan pensats per oferir habitatges en lloguer a preus que són substancialment inferiors als actuals de mercat.

Després de la finalització del desenvolupament d'aquests dos lots, Avalon i Ares passaran a gestionar una cartera superior als 5.600 actius, la majoria dels quals seran productes de nova construcció destinats al mercat de lloguer (Build To Rent). La conjunció entre la gestió professional i l'enfocament pròxim i, fonamentalment el clar compromís compartit d'Avalon i Ares en matèria de responsabilitat social, els converteixen en els gestors més adequats per al tipus d'habitatge a desenvolupar amb el Pla VIVE.

Pablo Paramio, conseller delegat d'Avalon, afirma que “el tancament d'una operació de finançament sostenible amb CaixaBank, per al desenvolupament d'aquestes promocions és una fita dins el sector i estem molt orgullosos de seguir avançant en el nostre compromís amb la RSC donant resposta a una necessitat social mitjançant la col·laboració públic-privada des d'una perspectiva de futur més sostenible”.

Álvaro Urbon, vicepresident d’Ares Real Estate, afirma: “Estem molt il·lusionats d'avançar amb Avalon en l'expansió i millora del parc d'habitatge de lloguer més assequible i sostenible a la Comunitat de Madrid. El Pla VIVE és una iniciativa pionera i molt necessària per poder fer front a l'escassetat d'habitatges de lloguer a preus accessibles i que ens ajudarà a continuar complint amb el nostre compromís de donar suport a una economia més inclusiva i equitativa”.

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat. L'entitat dona suport, mitjançant la seva activitat, a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social. El 2021, el banc va mobilitzar 31.375 milions d'euros en finançaments sostenibles, un 150% més que l'any anterior.  

CaixaBank s'ha posicionat com el 6è banc a nivell europeu en préstecs verds i sostenibles en les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv i és el banc espanyol millor col·locat en aquesta classificació.

Sobre Avalon

Avalon és el líder en habitatges de lloguer residencial a la Comunitat de Madrid a Espanya. Fundada el 2018 per Ares Management Corporation per crear l'única plataforma pura de PRS a Madrid a través d'una estratègia d'agregació centrada en la qualitat i resiliència d'actius. El seu enfocament i estratègia clarament definida han posicionat a Avalon com una companyia líder en el desenvolupament del mercat residencial a Madrid, permetent la democratització de l'accés a habitatges de lloguer de qualitat a preus assequibles. Avalon té com a objectiu oferir als seus accionistes una rendibilitat superior ajustada al risc a través d'adquisicions de creació de valor per a la seva cartera i una gestió d'actius de valor afegit amb un fort enfocament en ESG.

Sobre Ares Management Corporation

Ares Management Corporation (NYSE: ARES) és un gestor d'inversions alternatives líder al món que ofereix als seus clients solucions d'inversió primària i secundària complementàries en les classes d'actius de crèdit, capital privat, béns immobles i infraestructures. Cerquem proporcionar capital flexible per donar suport a les empreses i crear valor per als nostres accionistes i dins les nostres comunitats. Mitjançant la col·laboració entre els nostres grups d'inversió, pretenem generar rendiments d'inversió consistents i atractius durant els cicles del mercat. A 31 de març de 2022, la plataforma global d’Ares Management comptava amb aproximadament 325.000 milions de dòlars d'actius sota gestió, amb uns 2.100 empleats que operen a América del Nord, Europa, Àsia Pacífic i Orient Mitjà.

 

NOTÍCIES RELACIONADES